Μπορεί η φετινή χρονιά να μην έχει τελειώσει ακόμη, ωστόσο ο Έλληνας εκπρόσωπος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, Jourdan Serderidis ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη σεζόν. Όπως αποκάλυψε, θα αφήσει το Ford Fiesta R5 με το οποίο εμφανίστηκε φέτος και τη νέα χρονιά θα βρεθεί πίσω από τα πηδάλια ενός Citroën DS3 R5! 


Ο Serderidis ξεκίνησε την καριέρα του το 2012, σε ηλικία 48 ετών, οδηγώντας ένα Honda Civic VTi. Μέχρι τότε ήταν χορηγός ενός Βέλγου φίλου του, του Jordan Scaillet, κάτι που ώθησε και τον ίδιο στο να ασχοληθεί πιο ενεργά με τους αγώνες αυτοκινήτου. Αρχικά, συμμετείχε σε αγώνες ράλλυ-σπριντ στο Βέλγιο, ενώ στα τέλη της χρονιάς απέκτησε ένα Ford Fiesta R2, το οποίο οδήγησε σε μεγαλύτερους αγώνες. Το 2013 ακολούθησε το πρωτάθλημα Βελγίου με το ίδιο αυτοκίνητο, τερματίζοντας στην 14η θέση του Fiesta Sport Trophy σε σύνολο 20 οδηγών. Βέβαια, στα μέσα της χρονιάς, εμφανίστηκε στο Ράλλυ Λουξεμβούργου με το ολοκαίνουργιο τότε Ford Fiesta R5, όντας ο τρίτος που οδήγησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε επίσημο αγώνα. Σύντομα, ήρθαν και οι διακρίσεις, αφού έχοντας στο πλάι του τον πολύπειρο συνοδηγό Frederic Miclotte, τερμάτισε στην τρίτη θέση στο Rallye de la Famenne. Προκειμένου να αποκτήσει ακόμη περισσότερες εμπειρίες, δε δίστασε να δηλώσει συμμετοχή στο Ράλλυ Πολωνίας, αγώνα που προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς και στο Ράλλυ Ουαλίας στα τέλη της χρονιάς, πραγματοποιώντας έτσι το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Φέτος ακολουθεί το WRC 2, κάνοντας παράλληλα εμφανίσεις και σε τοπικούς αγώνες, κυρίως του Βελγίου με το Ford Fiesta R5. Η σπουδαιότερη φετινή του διάκριση ήρθε στο Ράλλυ του Λουξεμβούργου, όπου ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση. Στο Παγκόσμιο, καλύτερο αποτέλεσμα στην κατηγορία του είναι η έκτη θέση που τερμάτισε στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Πλέον, παρ’ ότι βρίσκεται στην 18η θέση της βαθμολογίας, με το Ράλλυ Ουαλίας να απομένει για να πέσει η αυλαία και στο WRC 2, ο 50χρονος οδηγός δηλώνει ικανοποιημένος, καθώς οι εμπειρίες που συνέλλεξε από τη συμμετοχή του σε διεθνείς αγώνες είναι αρκετά πολύτιμες.

Όσον αφορά τη νέα χρονιά, ο Serderidis έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα του. Όπως μας είπε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, η ομάδα του, J-Motorsport, θα αποκτήσει δύο Citroën DS3 R5 και δύο Citroën DS3 R3T Max. Το ένα θα οδηγήσει ο ίδιος στο WRC 2, ενώ πίσω από το τιμόνι του δεύτερου γαλλικού αυτοκινήτου θα βρεθεί ο δεύτερος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Βελγίου, 31χρονος Cedric Cherain. Από εκεί και πέρα, τα δύο Citroën προδιαγραφών R3 προορίζονται για το Junior WRC. Οι οδηγοί τους θα γίνουν γνωστοί στο σύντομο μέλλον. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως 5 οδηγοί ερίζουν για τις δύο αυτές θέσεις, 3 Βέλγοι και 2 που προέρχονται από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ερωτηθείς για το λόγο που αποφάσισε να αφήσει το Ford Fiesta R5, σε μια χρονική περίοδο όπου είχε εξοικειωθεί μαζί του, ο Serderidis μας απάντησε: «Η Citroen Βελγίου θα στηρίξει τη νέα χρονιά τον Cedric (Cherain), ο οποίος θα είναι ο επίσημος οδηγός της ομάδας στο πρωτάθλημα της χώρας του. Η Ford Βελγίου δε μας στήριξε καθόλου φέτος. Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με τον επικεφαλής της Citroen Racing, Yves Matton και πιστεύω πως αυτή είναι η καλύτερη λύση για τη νέα χρονιά». Όσον αφορά το αν θα ξαναβρεθεί στο Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο αγαπάει, ο Jourdan δήλωσε, γεμάτος απορία: «Δε γνωρίζει κανείς ακόμη με σιγουριά πότε θα γίνει ο αγώνας και αν θα προσμετράει στο ERC. Σίγουρα, θέλω να έρθω. Κύριά μου προτεραιότητα, βέβαια, θα αποτελεί το WRC 2 και ελπίζω το Ακρόπολις να μη συμπίπτει με κάποιον αγώνα του Παγκοσμίου».

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον εκπρόσωπό μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ο οποίος θα σηκώσει την Ελληνική σημαία ψηλά για άλλη μια χρονιά! Allez Jourdan!