presentation_grondal1.jpg Αποφασισμένος για το επόμενο βήμα εμφανίζεται ο Νορβηγός Anders Grondal, ο οποίος παρουσίασε το νέο του απόκτημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ο 30χρονος οδηγός θα οδηγήσει ένα Citroen DS3 R5 σε 6 αγώνες του WRC2, αρχής γενομένης από το Ράλλυ Σουηδίας που θα διεξαχθεί τον προσεχή Φεβρουάριο. Στο δεξί μπάκετ θα βρίσκεται ο μόνιμος συνοδηγός του τα τελευταία χρόνια, Roger Eilertsen.
presentation_grondal2.jpg Ο Grondal ξεκίνησε την καριέρα του στα ράλλυ το 2003, τυχαία, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος στη σύντομη συνομιλία που είχαμε. «Αν και προέρχομαι από “ραλλιστική” οικογένεια, μέχρι τα 16 μου χρόνια δεν έδειξα κάποιο μεγάλο ενδιαφέρον για αυτά. Πήγαινα με τον πατέρα μου κάθε χρόνο στην πίστα που είχαμε στην πόλη, στο Lyngåsbanen και παρακολουθούσαμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Rallycross. Παράλληλα, παρακολουθούσα στην τηλεόραση το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ, αλλά ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να το δω από κοντά. Βεβαίως, δεν είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο πως κάποια στιγμή θα βρίσκομαι στη θέση του οδηγού. Όλα αυτά μέχρι το 2001, όπου επισκεφτήκαμε με τον πατέρα μου το Ράλλυ Σουηδίας. Αυτό ήταν, ξετρελάθηκα! Από τότε οι αγώνες ράλλυ έγιναν το πάθος μου και ήθελα διακαώς να αγοράσω ένα αυτοκίνητο. Έτσι, το 2003 έκανα το ντεμπούτο μου στους αγώνες οδηγώντας ένα Subaru Impreza Gr. N. Εκείνη τη χρονιά ολοκλήρωσα τρίτος στο Subaru Cup της χώρας μου». Τα επόμενα χρόνια, ο Grondal συμμετείχε σε αγώνες της Νορβηγίας οδηγώντας Subaru Impreza, πότε προδιαγραφών WRC και πότε Group N. Οι επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν και έτσι το 2007 κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα Αναβάσεων της Νορβηγίας. Αυτή έμελλε να είναι η πρώτη από τις 7 φορές που το έχει πετύχει μέχρι σήμερα! Το 2010 και 2011 αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, συμμετέχοντας σε 4 και 2 αντίστοιχα γύρους του PWRC, χωρίς όμως η προσπάθειά του να στεφθεί από επιτυχία. Έτσι, ύστερα από 3 χρόνια (2012,2013,2014) που του προσέφεραν δύο τίτλους στο εγχώριο πρωτάθλημα ράλλυ, ο 30χρονος οδηγός πιο αποφασισμένος από ποτέ, αγόρασε ένα Citroen DS3 R5 προκειμένου να ακολουθήσει το WRC2.

Η επιλογή του αυτοκινήτου ήταν εύκολη υπόθεση για τον οδηγό. «Η γαλλική εταιρεία πάντα κατασκεύαζε αυτοκίνητα-νικητές. Πιστεύω σε αυτό και είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα το DS3 θα γίνει ανταγωνιστικό και θα είναι το κυρίαρχο αμάξι στην κατηγορία. Η βοήθεια που θα έχουμε από την PH Sport θα είναι μεγάλη!». Όσον αφορά τους αγώνες που θα ακολουθήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Anders Grondal δήλωσε: «Θα πάμε σε έξι αγώνες του πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα στη Σουηδία, την Πορτογαλία, τη Σαρδηνία, τη Φινλανδία, την Καταλωνία και την Ουαλία. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να τρέξουμε και στη Γαλλία, βέβαια. Για να προπονηθούμε θα συμμετέχουμε σε 3 αγώνες του πρωταθλήματος Νορβηγίας». Τα λόγια του Νορβηγού σχετικά με το στόχο του στο WRC2 ήταν ξεκάθαρα: «Πάμε να το κατακτήσουμε. Έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με μια καλή ομάδα (PH Sport) από πίσω. Πλέον νιώθω πιο ώριμος και πιστεύω πως θα τα καταφέρω».

Αν και είναι σχετικά νωρίς και δεν υπάρχει ακόμη μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τους αντιπάλους του Νορβηγού στην κατηγορία, σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι Quentin Giordano (Citroen DS3 R5), Jourdan Serderidis (Citroen DS3 R5), Karl Kruuda (Citroen DS3 R5), Quentin Gilbert (Citroen DS3 R5), Armin Kremer (Skoda Fabia S2000-R5), Radik Shaymiev (Ford Fiesta R5), Stephane Lefebvre (Citroen DS3 R5), Keith Cronin (Citroen DS3 R5) και Sander Parn (Ford Fiesta R5). Όπως καταλαβαίνετε για άλλη μια φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία προμηνύονται δυνατές μάχες!

Το πρόγραμμα του Anders Grondal για το 2015

19 Ιανουαρίου

Sigdalsrally

Νορβηγία

12-15 Φεβρουαρίου

Rally Sweden

WRC2

25-26 Απριλίου

Rally Sørland

Νορβηγία

21-24 Μαϊου

Rally Portugal

WRC2

11-15 Ιουνίου

Rally Sardegna

WRC2

30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου

Rally Finland

WRC2

19 Σεπτεμβρίου

Rally Telemark

Νορβηγία

22-25 Οκτωβρίου

Rally RACC Catalunya

WRC2

12-15 Νοεμβρίου

Wales Rally

WRC2

presentation_grondal5.jpg
presentation_grondal3.jpg
presentation_grondal4.jpg