Ομάδας Προβολής των Αγώνων Σήμερα Τρίτη 2/9, συνεδρίασαν τα μέλη της ΟΕΠ παρουσία του προέδρου του ΣΟΑΑ και μέλους της ΕΘΕΑ,κ. Γ.Κοσμόπουλου.
Εγινε συζήτηση και αποφασίσθηκε να κοινοποιηθούν στην ΕΘΕΑ οι παρακάτω προτάσεις:

Ανά δεκαπενθήμερο να εγγράφεται DVD διάρκειας 3-5 λεπτών, το οποίο θα περιλαμβάνει στιγμιότυπα από αγώνες και άλλο ενδιαφέρον υλικό, το οποίο θα αποστέλεται δωρεάν για προβολή σε όλα τα κανάλια πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας.
Το θέμα ανέλαβε να προωθήσει μαζί με την ΟΕΠ και ο κ. Γ.Κοσμόπουλος

Η δημιουργία ερωτηματολογίου δημογραφικής έρευνας για τον προσδιορισμό του ενδιαφερομένου κοινού(target group) για τους αγώνες αυτοκινήτου. Σε πρώτη φάση αυτό θα διεξαχθεί μέσω σχετικών ιστοσελίδων. Για την υλοποίησή του προσφέρθηκε ευγενώς ο κ.Κώστας Εφήμερος του msfree.

Κατά τον μήνα Δεκέμβριο να πραγματοποιηθούν σεμινάρια εισαγωγής στο μηχανοκίνητο Αθλητισμό για νέους ενδιαφερόμενους. Σ’αυτά θα αναπτυχθούν οι βασικές γνώσεις και σχετικές πληροφορίες για κοστολόγια, αγωνιστικά αυτοκίνητα κλπ.

Να προκυρηχθούν Κύπελλα Νέων( ένα ασφάλτου και ένα χώματος).
Προϋποθέσεις:
Α)Οι συμμετέχοντες να είναι κάτω των 25 ετών
Β)Να μην έχουν ποτέ βραβευθεί σε ετήσια απονομή της ΕΘΕΑ ή να μην έχουν κατακτήσει ποτέ τις πρώτες θέσεις Γενικής αγώνων Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου.
Η βαθμολογία τόσο στο κύπελλο νέων χώματος όσο και ασφάλτου θα γίνεται με το σύστημα πολυνίκους, 0-1400cc, 0-1600cc και 0-2000cc.
Αποκλείονται τα αυτοκίνητα Ν/4, Α/8 και Ε12 για ευνόητους λόγους.
Οι ομάδες θα χωρίζονται με ξεχωριστή βαθμολογία σε National- N και A-E.
Ανεξαρτήτως της βαθμολογίας του κυπέλου, στον κάθε αγώνα θα απονέμονται κύπελα στους πρώτους και μετάλια στον δεύτερο και τρίτο.
Οι αγώνες στην ασφάλτινη εκδοχή θα είναι 2 αναβάσεις, 3 ράλλυ ρόντε και ένα ασφάλτινο ραλλύ,  ενώ στη χωμάτινη εκδοχή θα είναι 6 αγώνες ράλλυ σπρίντ και ράλλυ ρόντε.
Η επιτροπή εισηγείται μειωμένο παράβολο συμμετοχής στους αγώνες για τους νέους και μειωμένο παράβολο license.
Επιθυμητή είναι η δήλωση συμμετοχής στον συγκεκριμένο θεσμό μέχρι 10 Ιανουαρίου. Για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι εκείνη την ημερομηνία, θα υπάρχει ως δώρο η δωρεάν παρακολούθηση τριήμερου σεμιναρίου αγωνιστικής οδήγησης από διεθνούς φήμης οδηγό αγώνων. Τα έξοδα φιλοξενίας και παράστασης του οδηγού αγώνων αναλαμβάνει η ΟΕΠ, ενώ ο κ. Λάμπης Κουρτέσης ευγενώς προσφέρει το Παραλληλοδρόμιο για τη διαδικασία αυτή.
Απαραίτητη προυπόθεση συμμετοχής η έκδοση license  νέου για το 2009.
Στα ράλλυ και για την ανάδειξη οδηγών που διακρίνονται με τις επιδόσεις τους να προκηρυχθεί κύπελλο πολυνίκους 0-1400cc, 0-1600cc, 0-2000.

Στα ράλλυ σπρίντ :
Α)να καταργηθεί η μικτή βαθμολόγηση και τα επαθλα ράλλυ σπριντ να είναι ξεχωριστά ασφάλτινα- χωμάτινα.
Β)Να βαθμολογούνται οι ομάδες Α-Ε μαζί και Ν χωριστά.
Γ)Για το ετήσιο έπαθλο να  ισχύει βαθμολογία πολυνίκους. 0-1400cc, 0-1600cc, 0-2000cc, 0-3500cc.
Σε επίπεδο αγώνα να γίνεται απονομή των κατηγοριών όπως έχουν σήμερα.
Δ)Να υπάρχει σε επίπεδο αγώνα κύπελλο ταχύτερου χρόνου.
Ε)Να επιτραπεί  να συμμετέχουν στα ράλλυ σπρίντ αυτοκίνητα ελεύθερα από homologation με την προυπόθεση οτι θα φέρουν  τον πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας. . Τα αυτοκίνητα αυτά θα πρέπει να έχουν ΔΤΤ όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας και εφόσον εκινούν 5, ο πρώτος νικητής αυτής της ομάδας να παίρνει κύπελλο, σε επίπεδο αγώνα και μόνο. Δεν θα βαθμολογουνται ομως στην γενική βαθμολογία των επάθλων.


Με σκοπό την ευρύτερη συνενόηση με σχετικούς με σπορ φορείς η ΟΕΠ προτείνει στην ΕΘΕΑ να αποστείλει την παρακάτω επιστολή στους marketing managers αντιπροσωπειών αυτοκινήτων και χορηγών.

Υπόδειγμα. 1

Αξιότιμε Κύριε.....,

Οι αγώνες αυτοκινήτου υπήρξαν ανέκαθεν πεδίο αθλητικής μάχης και χώρος επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, ενώ  παράλληλα και αναμφισβήτητα έχουν το χαρακτήρα  εφαλτηρίου για ποικίλες δράσεις προβολής.
Βλέποντας την παγκόσμια πραγματικότητα, σας είναι οπωσδήποτε γνωστά παραδείγματα προϊόντων που σημείωσαν εξαιρετική εμπορική επιτυχία χάριν της προώθησης τους μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Η  ΕΘ.Ε.Α. καταβάλοντας συνεχή προσπάθεια για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων, την προσέλκυση όλο και μεγαλύτερου μεριδίου κοινού και τελικά την βελτίωση του προϊόντος, και θεωρώντας ότι η γνώση και η πείρα σας επί του αντικειμένου, της είναι πολύτιμη, σας προσκαλεί σε συνάντηση-συζήτηση την ............              στο............ με θέματα:
Εκσυγχρονισμός του μοντέλλου οργάνωσης των αγωνιστικών εκδηλώσεων
Βελτίωση και ανάπτυξη της προβολής του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού
Ανάγκες και απαιτήσεις των εμπλεκομένων εταιρείων, χορηγών και αντιπροσώπων αυτοκινήτων.
Τρόποι βοήθειας ή ενίσχυσης των αγωνιζομένων αθλητών.
Η  ΕΘ.Ε.Α δεσμεύεται να επεξεργαστεί τις προτάσεις και τα συμπεράσματα που ενδεχομένως θα προκύψουν και να αναγγείλει σε σύντομο χρόνο αποφάσεις προς την επιθυμητή κατεύθυνση.



8. Με σκοπό την διάδοση των θετικών στοιχείων του σπορ, η Ο.Ε.Π. προτείνει Να αποσταλλεί προς Δημόσιες και Ιδιωτικές Τεχνικές Σχολές η παρακάτω επιστολή:

Υπόδειγμα 2

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ενα μεγάλο μερίδιο της νεολαίας το οποίο και εσείς διαπαιδαγωγείτε και εκπαιδεύετε, ασχολείται ερασιτεχνικά ή πρόκεται να απασχοληθεί επαγγελματικά με τη μηχανολογία του αυτοκινήτου.
Από την άλλη οι αγώνες αυτοκινήτου προσφέρουν απεριόριστες ευκαιρίες επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης αιχμής.
Η Εθνική Επιτροπή Αγώνων της ΕΛΠΑ επιθυμεί να φέρει τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και τα από αυτόν απορρέοντα οφέλη, πιο κοντά στη νεολαία, και θεωρεί ότι η με όποιον τρόπο συμμετοχή των φοιτητών  μηχανολογίας αυτοκινήτου θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα στην εκπαίδευση και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, και θα έδινε μία νέα ώθηση στα ενδιαφέροντά τους.
Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τους φοιτητές σας, η ΕΘ.Ε.Α. θα φροντίσει να τους εντάξει σε αγωνιστικές ομάδες και στη διαδικασία τεχνικών ελέγχων αφού προηγούμενα διοργανώσει και παρακολουθήσουν τεχνικά σεμινάρια από ειδικούς και οδηγούς αγώνων.
Μια άλλη προτεινόμενη διαδικασία θα ήταν η απορρόφηση και εκμετάλλευση Κοινοτικών κονδυλίων για σχετική επιστημονική έρευνα και υλοποίηση σχεδίων κατασκευής ειδικών οχημάτων.που θα μπορούν να παίρνουν μέρος σε σχετικές εκδηλώσεις η διαγωνισμους.
Για το σκοπό αυτό σας προτείνουμε να αναρτήσετε την επιστολή μας στον πίνακα ανακοινώσεων της Σχολής σας  ή να την κοινοποιήσετε στους φοιτητικούς συλλόγους, και αυτοί με τη σειρά τους να επικοινωνήσουν μέχρι................. με τον κύριο............... στο ..............., ώστε να αρχίσει άμεσα  η προετοιμασία του εγχειρήματος, με στόχο στις αρχές του 2009 να αρχισει η πραγματοποίηση  του.



Για την έγκριση και ανάθεση της  υλοποίησης των παραπάνω προτάσεων όπως και των προτάσεων της πρώτης συνεδρίας, φυσικά υπεύθυνη είναι η ΕΘΕΑ.

Γιά την Ο.Ε.Π.
Χρήστος Πλατής.