elpa01.jpg Σαράντα τέσσερα αυτοκίνητα ολοκλήρωσαν τον ασφάλτινο αγώνα του Ράλλυ ΕΛΠΑ. Έναν αγώνα με τον καιρό να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο περνώντας διαδοχικά από την ηλιοφάνεια στη βροχή αρκετές φορές – κυρίως στο δεύτερο πέρασμα. Οι θεατές απόλαυσαν κορυφαία περάσματα στο πρώτο σκέλος, αλλά και πλούσιο θέαμα στο δεύτερο, τουλάχιστον εκείνοι που αψήφησαν τη βροχή.
  Νικητές αναδείχθηκαν οι Λευτέρης Σωτήρχος - Νίκος Ζακχαίος και ένα Mitsubishi Lancer Evo 9, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κερδίζοντας τις 7 από τις 8 ε.δ. του αγώνα. Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε η 6η ε.δ., Παύλιανη 2, την οποία κέρδισαν οι Πάνος Χατζητσοπάνης – Ανδρέας Ανδρικόπουλος με Subaru Impreza STi N12, οι οποίοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Τρίτοι oι Κώστας Πίτσος – Στέλιος Καραπαπάζης με Mitsubishi Lancer Evo 9, ενώ ακόμα τρία Evo 9, με πληρώματα τους 0ημήτρη Μίχο – Κώστα Χειράκη, 0ημήτρη Νασούλα – Μιχάλη Πατρικούση και 0ημήτρη Καραμήτρο – Γιώργο Πρίντεζη, συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα. Στην έβδομη θέση της κατάταξης, χωρίς όμως αυτό να τους αποφέρει βαθμούς για το πρωτάθλημα, τερμάτισαν οι Βασίλης Ζάχος - Αντώνης Δεληγιάννης και ένα Nissan Note. Στην ένατη θέση τερμάτισε ο πρώτος της κατηγορίας F3, που είναι νικητής και στην F2, με πλήρωμα τους Γιώργο Κυριακόπουλο και Δημήτρη Τριπιντή και ένα Peugeot 106 S16, ενώ στην κατάταξη για την F3, τους ακολούθησαν οι Δημήτρης Μπαλακτσής – Μάνος Καλυβιώτης με Peugeot 205 Rallye και Στέλιος Χαλδαίος – Κώστας Σαμαράς με Toyota Yaris.

Για το Κύπελλο Nissan Note o Παναγιώτης Χαλάτσης με την Ξένια Παπαγεωργίου πήραν από την αρχή την πρωτοπορία και παρέμειναν εκεί μέχρι τη ράμπα του τερματισμού παρά τον έντονο συναγωνισμό με τους Κωνσταντίνο Χαλιβελάκη – Λεωνίδα Μαχαίρα και Απόστολο Κυριακούδη – Αντώνη Γαρυφάλη που τερμάτισαν στις επόμενες δύο θέσεις.

Ο Μιχάλης Λυκάκης με συνοδηγό το Θεόδωρο Χατζηθεοδωρή και ένα Ford Escort του 1972, που πέρασαν στην πρώτη θέση μετά την 5η ε.δ., πήραν τη νίκη στην κατηγορία των Ιστορικών αυτοκινήτων. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Σπύρος Τσάπαλος - 0ιαμαντής Πετρόπουλος με μια Porsche 911 Carrera του 1973 και πίσω τους οι Αντώνης Γιοβάς - Κώστας Γρηγοριάδης με Audi 80 GT του 1975.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο αυριανός αγώνας του Ράλλυ ΕΛΠΑ, που θα διεξαχθεί στο χώμα και μάλιστα σε κάποιες από τις πιο αγαπημένες ειδικές διαδρομές των ελληνικών αγώνων Ράλλυ, όπως είναι οι Καρούτες και οι Βωξίτες. Ο αυριανός αγώνας θα εκκινήσει από τον  προβλήτα της Ιτέας στις 09:00 π.μ.

Ας δούμε τι δήλωσαν μερικοί από τους πρωταγωνιστές του αγώνα μετά τον τερματισμό.

Λευτέρης Σωτήρχος: «Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος. 0υστυχώς, στο δεύτερο σκέλος ο καιρός μας τα χάλασε και ουσιαστικά αυτό έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Εμείς κάναμε μία λάθος επιλογή ελαστικών στις δύο πρώτες ειδικές του δεύτερου loop, αλλά και αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι. Φυσικά, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι κατακτήσαμε το Κύπελλο Ασφάλτου, αφού ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς και εκπληρώσαμε».

Πάνος Χατζητσοπάνης: «Ο αγώνας ήταν πολύ καλός. Εμείς προσπαθήσαμε και κινηθήκαμε γρήγορα και θεαματικά, όπου αυτό ήταν δυνατό. Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές με τη βροχή, το αυτοκίνητο ήταν ακατάλληλο για αυτές τις συνθήκες, και λόγω ελαστικών. Σίγουρα,
αναφορικά με το κυνήγι του τίτλου, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά μας έφυγε ένα μεγάλο άγχος. Αύριο θα ευχαριστηθούμε τον αγώνα. Θα ξεκινήσουμε στις πρώτες ειδικές προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στην οδήγηση από την άσφαλτο στο χώμα, και μετά θα κινηθούμε γρήγορα».

Δημήτρης Μίχος: «Βασικά, αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα με το αυτοκίνητο και το στήσιμο του. Επίσης, στην τελευταία ειδική ρέταρε και ο κινητήρας. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να πάμε λίγο καλύτερα και αν είχαμε επιλέξει τα intermediate ελαστικά στις δύο πρώτες ειδικές του δευτέρου loop θα διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω».

Κώστας Πίτσος: «Οι καιρικές συνθήκες έκαναν τον αγώνα πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν άστατος, με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία ο δρόμος να είναι στεγνός, αλλού βρεγμένος, σε άλλα σημεία να έχει καταιγίδα και ομίχλη. Ήταν ένα απίστευτα δύσκολο παιχνίδι με τον καιρό. Το αποτέλεσμα, φυσικά και μας ικανοποιεί, ειδικά αν αναλογιστούμε τις καιρικές συνθήκες. Αύριο, θα ευχαριστηθούμε περισσότερο, αφού το χώμα είναι πιο οικείο σε εμάς».

Δημήτρης Νασούλας: «Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος, αν και οι καιρικές συνθήκες μας τα χάλασαν. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, ειδικά αν αναλογιστούμε τις καιρικές συνθήκες. Αύριο, στο χώμα, θα αισθανθούμε καλύτερα».


Εκτενέστερο άρθρο και περισσότερες φωτογραφίες μετά το τέλος του αγώνα...