ΟΕΠΑ Πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της Ο.Ε.Π.Α. με το αγωνιστικό τμήμα της Ε.Λ.Π.Α.. Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η διοργάνωση του Φεστιβάλ Αυτοκινήτου Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2009, και θα περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και συναρπαστικό θέαμα.

Στη συνέχεια η Ο.Ε.Π.Α. ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

Δημογραφική έρευνα: Αποφάσισε την έναρξή της την Πέμπτη 6/11/2008.
Ημερίδα 10ης Δεκεμβρίου στο New York College. Επιβεβαίωσε της διεξαγωγή της και προχώρησε στις διαδικασίες υλοποίησής της με την πρόσκληση των συμμετεχόντων και την κοινοποίηση της σε όλες τις ελληνικές λέσχες οργάνωσης αγώνων.
Ασχολήθηκε με τα υπόλοιπα γνωστά τρέχοντα θέματα.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά από τον διαδικτυακό τόπο της Ο.Ε.Π.Α. www.oepa.gr


Αναλυτικά:
Α) Φεστιβάλ Αυτοκινήτου Πειραιά:
Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους :
Χρήστο Πλατή, Κώστα Βασιλογιάννη, Κώστα Καλαφατά από την  Ο.Ε.Π.Α. και  Λυδία Κουβάτσου,  Γιώργο Παυλόπουλο,  Νίκο Ποριώτη από το αγωνιστικό τμήμα της Ε.Λ.Π.Α.
Ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης η 17/18 Ιανουαρίου 2009, με κέντρο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Το προσωρινό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Σάββατο 17/1/2009, έναρξη της έκθεσης σύγχρονων αγωνιστικών και ιστορικών αυτοκινήτων. Θα εκτεθούν τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα στο κλειστό περιστύλιο του Σ.Ε.Φ., ενώ τα ιστορικά αυτοκίνητα και οι αντίκες μέσα στην αρένα του Σ.Ε.Φ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18/1/2009 στις 22.00.
Σάββατο 17/1/2009, 16.00-19.00 εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σ.Ε.Φ. και events.
Σάββατο 17/1/2009, 19.00-22.00, Απονομή Πρωταθλημάτων 2008 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σ.Ε.Φ.
Κυριακή 18/1/2008, 11.00, Αγώνας- Επίδειξη τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων. Παράλληλα επίδειξη δεξιοτεχνίας με αυτοκίνητα 4x4 σε χωμάτινη διαδρομή παραπλεύρως του Σ.Ε.Φ.
Κυριακή 18/1/2009, 12.30-14.00, Επίδειξη αγωνιστικών και ιστορικών αυτοκινήτων σε κλειστή διαδρομή από την Καστέλα προς το Σ.Ε.Φ. και τερματισμό στους χώρους της έκθεσης. Την εκδήλωση θα ανοίξει και θα κλείσει με διέλευσή της η Formula της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Super league Formula και η οποία θα εκτίθεται όλο το διήμερο στο χώρο της έκθεσης.
Κυριακή 18/1/2009, Αγώνας- Επίδειξη Drift.

Η Ο.Ε.Π.Α. βρίσκεται σε συνεννόηση με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την κάλυψη της εκδήλωσης με χορηγίες επικοινωνίας και με ενδιαφερόμενες εταιρείες με σκοπό την κάλυψη των εξόδων από χορηγίες.
Λεπτομέρειες για την δήλωση συμμετοχής των αγωνιζομένων αλλά και το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.
Με δεδομένο το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη εκδήλωση να λάβουν υπόψη τους την ημερομηνία τέλεσης για την συντήρηση και προετοιμασία του αυτοκινήτου τους για το 2009.


Β)  Δημογραφική Έρευνα:
Με αυτήν επιδιώκεται να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων, με στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν από την αρχή του σπορ και τους οργανωτές για τη βελτίωση των αγώνων. Παράλληλα θα υπάρξει και το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται για να οργανωθεί ένα άρτιο σύστημα προβολής και μια αναγκαία υποδομή για την επικοινωνία του σπορ με υποψήφιους χορηγούς.
Η Ο.Ε.Π.Α. θα κοινοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη ένα link μέσω του οποίου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα της έρευνας. Τα αποτελέσματα θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας μέσω ειδικού προγράμματος που έχει καταρτιστεί και θα ανακοινωθούν στην Ημερίδα της 10/12/2008.
Η Ο.Ε.Π.Α. ένθερμα καλεί όλους σε συμμετοχή στην έρευνα αυτή.

Γ) Ημερίδα 10ης Δεκεμβρίου:
Σημείο ενδιαφέροντος αποτελεί η πρόσκληση της Ο.Ε.Π.Α. προς όλες τις λέσχες να παρακολουθήσουν την Ημερίδα αυτή εκπρόσωποί τους, είτε να αποστείλουν ενημερωτικό- διαφημιστικό υλικό των αγωνιστικών τους δραστηριοτήτων.

Δ) Υπόλοιπα τρέχοντα θέματα:
Η Ο.Ε.Π.Α. βρίσκεται στη διαδικασία εξασφάλισης χορηγών επικοινωνίας για το Έπαθλο Γυναικών Οδηγών και το Πρωτάθλημα Νέων Οδηγών Αγώνων.

Τέλος, η Ο.Ε.Π.Α. με ομόφωνη απόφασή της επαναφέρει στην ΕΘ.Ε.Α. τις προτάσεις των δύο πρώτων συνεδριάσεών της που αφορούν σε θέματα που εξυπηρετούν την ευχερέστερη παρακολούθηση των αγώνων εκ μέρους των θεατών, το αυξημένο τους ενδιαφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Για την Ο.Ε.Π.Α.
Χρήστος Πλατής