gloria_seminar1.jpg 20 οδηγοί με 8 μονοθέσια B5 συμμετείχαν στο σεμινάριο αγωνιστικής οδήγησης στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών που διοργάνωσε η GLORIA Hellas με τον ιταλό κατασκευαστή GLORIA Srl. Το τεχνικό ιταλικό εργοστασιακό team απαρτιζότανε από τον Fabrizio, Marketing Manager της GLORIA, τον Ιταλοαργεντίνο Tito αρχιμηχανικό στην ομάδα F3 της GLORIA, τον Salvatore αρχιμηχανικό κινητήρων της GLORIA και τον Giacomo μηχανικό του οδηγού της F1 Felipe Massa στην ομάδα DRACO όταν πήρε το πρωτάθλημα στη F3000 το 2001 και μηχανικό στην ομάδα δοκιμών F1 της Ferrari από το 2002 μέχρι το 2005. Οι Ιταλοί παρουσίασαν οδηγικές και τεχνικές θεωρίες των μονοθεσίων και ανέλυσαν τα δεδομένα των τηλεμετριών όλων των οδηγικών σκελών των οδηγών. 
gloria_seminar2.jpg
gloria_seminar3.jpg
Οι οδηγοί που παρακολούθησαν το σεμινάριο ήταν οι Ιωάννου Νίκος, Κατσιμπέρης Νίκος, Φοράκης Γιώργος, Ορφανίδης Παναγιώτης, Κεφαλονείτης Πέτρος, Μάκης Μαθιόπουλος, Τζαμαριαδάκης Μανώλης, Διατσίδης Δημήτρης και Ξυνός Παύλος από την Αθήνα, ο Μπέκος Αναστάσης από την Εύβοια, οι Μποχωρίδης Παναγιώτης, Νικητίδης Γιώργος, Καπετανίδης Ανδρέας και Μοσχοβίτης Γιώργος από την Θεσσαλονίκη οι Μαρλαφέκας Πλάτωνας, Δούβρης Χρήστος, Καλογηράτος Μίκης, Κυριαζής Θανάσης και Καρακίτσος Φοίβος από την Πάτρα και ο Πετρόπουλος Γιώργος από τον Πύργο. Το περιοδικό 4 ΤΡΟΧΟΙ παρευρέθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο και κάλυψε το σεμινάριο ως χορηγός επικοινωνίας του Ξυνού Παύλου. Οι καιρικές συνθήκες ήτανε καλές με χαμηλές θερμοκρασίες αλλά καθαρό ουρανό.

Όλοι οι οδηγοί εξοικειωθήκανε γρήγορα με τις οδηγικές απαιτήσεις του μονοθεσίου, το εμπιστευθήκανε και γυρίσανε γρήγορα. Αξιοσημείωτο ήτανε ότι παρόλο την διαφορά των κιλών, από 55 ως 90, οι 12 από τους 19 οδηγούς γυρίζανε μέσα σε 4 δευτερόλεπτα, από 1.20.70 ως 1.24.90 .

Στο Σεμινάριο παρουσιάστηκαν και οι 2 πρώτες ιδιωτικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Formula GLORIA το 2009. H Stardust Motorsports του Ηλία Λάντζη, επιχειρηματία και αγωνιζόμενου καρτίστα και η BRT του Βασίλη Μπουριώτη, επαγγελματία και παλαιού αγωνιζόμενου στα καρτ.

Οι Ιταλοί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών για τον άρτιο τεχνικό σχεδιασμό της πίστας και για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών.

(Πηγή formulagloria.gr)