Παναγιώτης Χαλάτσης - Ξένια Παπαγεωργίου «Με το δεξί»... Ο όρος έχει επικρατήσει στη λαϊκή θυμοσοφία, να σημαίνει, «καλή έναρξη», ή «καλή αρχή», ή «καλοτυχία»... Το ένα, ή όλα μαζί πάντως, σε κάθε περίπτωση, ταιριάζουν γάντι στην συμμετοχή της Arma Rally Team στον πρώτο ασφάλτινο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι.
Στο Ράλι Φίλιππος, η συμμετοχή της ART με πλήρωμα τους Παναγιώτη Χαλάτση-Ξένια Παπαγεωργίου και αυτοκίνητο το Nissan Micra Κ12 1600, ομάδας Ν, εντυπωσίασε, με αποτέλεσμα φυσικά να επικρατήσει και να κερδίσει την κλάση Ν2!
Παναγιώτης Χαλάτσης - Ξένια Παπαγεωργίου Το Ράλι φίλιππος, ο τρίτος αγώνας του μικτού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι, ήταν ασφάλτινος. Αυτό όμως που έκανε αίσθηση, ήταν ο πολύ καλά σχεδιασμένος αγώνας, η όμορφη τελετή εκκίνησης, ο μεγάλος αριθμός θεατών στις Ειδικές Διαδρομές, αλλά και στους άλλους χώρους δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του αγώνα και φυσικά η πεμπτουσία των αγώνων, που δεν είναι άλλη από τον πλούσιο συναγωνισμό!
Οι καιρικές συνθήκες προμήνυαν ένα υπέροχο αγώνα από κάθε πλευρά και η ενδιαφέρουσα επιλογή μιας δοκιμαστικής διαδρομής (Shakedown) το Σάββατο, έβαλε την Arma Rally Team, σε διάθεση αγώνα από την πρώτη στιγμή της άφιξης στην Βέροια. Η εντυπωσιακή τελετή εκκίνησης το βράδυ, απλά ζέστανε πληρώματα, μηχανικούς, διοργανωτές και θεατές για το τι θα επακολουθούσε την επόμενη ημέρα.

Στην πρώτη Ε.Δ. η επιλογή των ελαστικών θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ καλή. ‘Όμως η εκκίνηση για το πλήρωμα της ART, καθυστέρησε λόγω κάποιου ατυχήματος κατά 25 ολόκληρα λεπτά, με αποτέλεσμα να κρυώσουν τα λάστιχα και σε μία ανηφορική διαδρομή, στενή, με πολύ χώμα στο εσωτερικό των στροφών (λόγω «μπούκας» σχεδόν όλων των αγωνιζομένων) να χαθούν από τον πρώτο της κλάσης Ν2, 5.5’’.
Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης με την Ξένια και το Nissan Micra Κ12, στην 2η Ε.Δ. έχασαν άλλο 1’’ από τους Μαλακτάρη-Τσαούσογλου (Citroen Saxo) και επέστρεψαν για την πρώτη ανασυγκρότηση στο service park, στις παρυφές της πόλης.

Ο στόχος για την συνέχεια ήταν ένας: να επιτεθούν! Και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο, αφού σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο με διαφορά μάλιστα 11’’, πήραν και την πρωτοπορία στην κλάση Ν2! Η επόμενη διαδρομή ακυρώθηκε (λόγω μη ύπαρξης επαρκών μέσων ασφάλειας-έλλειψη πυροσβεστικού οχήματος λόγω έκτακτης ανάγκης στην περιοχή) και στην επόμενη Ε.Δ., το πλήρωμα της Arma Rally Team πρόσθεσε στην διαφορά του από τους δεύτερους, ακόμα 1.5’’.
Επιστροφή και πάλι στο service park και κατόπιν εκκίνηση της τελευταίας Ε.Δ. του αγώνα, στην οποία οι Χαλάτσης-Παπαγεωργίου με το Nissan Micra K12 της Arma Rally Team, κέρδισαν με 12.5’’ διαφορά και έτσι ολοκλήρωσαν την πρώτη τους συμμετοχή «επί ασφάλτου» με μεγαλειώδη νίκη και συνολική διαφορά σχεδόν 19’’! 

Ο οδηγός και manager της ομάδας, Νίκος ΑΡΜΑ Χριστοδουλόπουλος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: «Σημειώσαμε ένα καθαρό αποτέλεσμα. Παράλληλα, διαπιστώσαμε ότι το αυτοκίνητο επιδέχεται σημαντικές βελτιώσεις, τις οποίες και θα τις εφαρμόσουμε το συντομότερο για να βελτιώσουμε με τη σειρά μας τις επιδόσεις μας σε σχέση με τον συναγωνισμό. Θερμά συγχαρητήρια στο πλήρωμα και σε όλα τα παιδιά της Arma Rally Team. Με την ευκαιρία εύχομαι σε όλους στην ART, αλλά και στους συναθλητές μας Καλό Πάσχα».

Η επόμενη εμφάνιση στην άσφαλτο της ομάδας ART, θα γίνει στο Ράλι Κένταυρος, στις 23-24 Μαΐου.

(Δελτίο Τύπου)