22/7/09
Η επισυναπτώμενη επιστολή-ανακοίνωση αναφέρετω επιγραμματικά στις θέσεις του Δ.Σ. του ΣΟΑΑ σχετικά με την ομοσπονδιοποίηση του μηχ/του αθλητισμού της χώρας μας, ειναι απόφαση Δ.Σ, σε σχέση με την πραγματοποίηση της γνωστης εκπομπής και κατόπιν επικοινωνίας του Δημητρη Μιχελακάκη με τους Νικο Τσάδαρη κ Στράτο Φωτεινέλη, εστάλει στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ προκειμένου οι καλεσμένοι της εκπομπής,κος Δουβής Γ.Γ.Αθλητισμού και οι κ.κ.Μανιατόπουλος και Δεσποτόπουλος να τοποθετηθούν.
Σημαντικά αναφέρουμε τα εξης: Η επιστολή-ανακοίνωση εστάλει 16/8 ωρα 18.20 στο fax 210-9412667 και παρελήφθει κατόπιν προτροπής του Κου Φωτε από το συνεργάτη του σταθμού Κ.Αρβανίτη.Η παραλαβή επιβεβαι'ωθηκε μεχρι γραμμής από το Γ.Κοσμόπουλο με την επισήμανση να ληφθεί άμεσα απο τους κ.κ. Τσάδαρης και Φωτεινέλης.

Ο Δ.Μιχελακακης προσπάθησε επανειλημένα να παρέμβει στην εκπομπή αλλά αυτό δεν κατέστει δυνατόν.

Προφανώς η επιστολή του Δ.Σ.του ΣΟΑΑ παρέπεσε και δεν έφτασε ποτέ στα χέρια των Ν.Τσάδαρη και Σ.Φωτεινέλη, σαφώς όμως και θα έπρεπε να την αναζητήσουν μιας και ήταν ενήμεροι για την αποστολή της. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα ανωτέρω θεωρούμε τουλάχιστο ατυχή την αποφώνηση του Ν.Τσάδαρη που αφορούσε την ελλειψη ενδιαφέροντος απο το Δ.Σ. του ΣΟΑΑ για την συζήτηση ομοσπονδιοποιησης του μηχ/του αθλητισμού



ΠΡΟΣ: ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ TELE AΣΤΥ
ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Κοι: ΦΩΤΕΙΝΕΛΗΣ –ΤΣΑΔΑΡΗΣ

ΑΘΗΝΑ 16/7/2009

Κύριοι
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου έχει να παρατηρήσει τα εξής σε σχέση με τις εξελίξεις που δρομολογούνται για την ομοσπονδοποίηση του αθλήματος του αγωνιστικού αυτοκινήτου και που τυγχάνει θέμα της εκπομπής σας.

-Χαιρετίζει το ενδιαφέρον του Γ.Γ.Αθλητισμού Κου Δουβή
Έχουμε λόγους μα πιστεύουμε πως πεποίθηση του Κου Γ.Γ Αθλητισμού είναι πως η κυρίαρχη δύναμη σε κάθε άθλημα είναι οι αθλητές του.
Είμαστε στην διάθεση του για κάθε πληρέστατη ενημέρωση και βοήθεια έτσι ώστε να αναγνωρίσει τις ιδιαιτερότητες αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα του χώρου μας όπως άλλωστε έχουμε ήδη πραγματοποιήσει όποτε μας δόθηκε η δυνατότητα.

-Η ΕΛΠΑ ως η μέχρι και σήμερα αρχή του Αθλήματος μας ευθύνεται για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία ευρίσκεται το άθλημα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες άλλα και άλλες του τρίτου κόσμου.
Η αλαζονική συμπεριφορά και η αδιάσειστη μονοπωλιακή λογική με την οποία διαχειρίστηκε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μας κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς για την συνέχεια.
Παρ όλα αυτά εργαστήκαμε για την βελτίωση των καταστατικών τα οποία και αφορούν την σύσταση ομοσπονδίας με θετικά αποτελέσματα .

-Η ΕΛΟΑΜ ήταν στο παρελθόν η σοβαρότερη και δημοκρατικότερη προσπάθεια ομοσπονδοποίησης.
Παρακολουθούμε και εκεί στενά τις εξελίξεις και ελπίζουμε οι συντελεστές της να έχουν διδαχθεί από τις λανθασμένες πρακτικές διοίκησης του αθλήματος στο παρελθόν.

-Θα αγωνιστούμε με όλη μας την δύναμη για την δημιουργία θεσμικού πλαισίου ικανού για την πρόοδο του αθλήματος που θα έχει διάρκεια και δεν θα εξαρτάται από πρόσωπα .

-Κρίμα που η σημερινή συζήτηση γίνεται για «εμάς» χωρίς την παρουσία μας.
Είναι αυτονόητο πως τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε περιορισμένο χρόνο δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν και να διαφωτίσουν .

Κατ εντολή του ΔΣ του ΣΟΑΑ
Δημήτρης Μιχελακάκης
Γενικός Γραμματέας