Η ομάδα Aristotle Racing Team (ART) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. έλαβε μέρος και φέτος στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student που πραγματοποιήθηκε στο Silverstone της Αγγλίας μεταξύ 16-19 Ιουλίου, αυτή τη φορά στην κλάση 3.
O σχεδιασμός του νέου αυτοκινήτου καθώς και η συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, ενθουσίασαν τους κριτές, οι οποίοι έδωσαν 147 από τους 150 βαθμούς και το πρώτο βραβείο σχεδιασμού μονοθέσιού στην ομάδα ART. Η μεγάλη αυτή επιτυχία συμπληρώθηκε από την τη 2η θέση στη γενική κατάταξη της κλάσης 3 ανάμεσα σε 16 ομάδες απ' όλο τον κόσμο με 276 από τους 325 βαθμούς που ήταν συνολικά διαθέσιμοι.



Η διάκριση αυτή οπλίζει την ομάδα με ενθουσιασμό και όρεξη για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Επόμενος στόχος είναι να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, ώστε να κατασκευαστεί το αυτοκίνητο βασισμένο στα διακριθέντα σχέδια, και το καλοκαίρι του 2010 η ομάδα να αγωνιστεί με αξιώσεις στην άκρως ανταγωνιστική κλάση 1.

Για να έλθει αυτή η επιτυχία μεγάλο ρόλο έπαιξε η βοήθεια των καθηγητών του Τμήματος και ιδιαίτερα του επιστημονικού υπεύθυνου της ομάδας κ. Μιχαηλίδη, των συνεργατών της και φυσικά των χορηγών Infoquest- Autodesk (με το πρόγραμμα inventor της οποίας και σχεδιάστηκε το μονοθέσιο) , Honda- Sparco Σαρακάκης, Austrian Airlines (που αποτελεί και τον επίσημο χορηγό μεταφοράς της ομάδας) και Eos- mps (που συνεισφέρει με τμήματα του μονοθέσιου κατασκευασμένα με laser sintering).

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στο site της ομάδας www.formulasae.meng.auth.gr 

(Δελτίο Τύπου)