Το Σάββατο στην εκκίνηση, την Κυριακή εκτός αγώνα Φίλοι του R40 ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας. Πριν ένα χρόνο ξαναγύρισα στο σπορ του αυτοκινήτου μετά από μεγάλη αποχή χρόνων. Τότε από το πόστο του προέδρου λέσχης, τώρα δίπλα στο γιο μου που αγωνίζεται. Πριν λίγο καιρό ξαναχρησιμοποίησα την ιστοσελίδα με τον τίτλο ‘‘ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ’’ εννοώντας Αρχές, λέσχες, αγωνιζόμενοι, φίλοι του αυτοκίνητου.
Τι κρίμα όμως ήρθε η 10-11 Οκτώβρη και το 9ο Ράλλυ Σπριντ Τρικάλων. Εδώ πάει ο τίτλος: «ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ», αφού κάθε άλλο παρά: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ» δεν συνέβη στα Τρίκαλα. Ήρθε η μεγάλη διάψευση. Η προχειρότητα στο μεγαλείο της, καμία πρωτοβουλία της λέσχης, απουσία από παντού χαρακτηριστικά αναφέρω κάποια παραδείγματα: απόντες για το κλείσιμο των ξενοδοχείων, καμία διευκρίνιση στους αγωνιζόμενους, ο Τεχνικός έλεγχος μπάχαλο, στην εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου που έγινε στην κεντρική πλατεία επικρατούσε ένας χαμός, όποιος ήθελε έμπαινε όποιος ήθελε έβγαινε στην αφετηρία, η δε σειρά εκκίνησης άφαντη.

Την Κυριακή ο αγώνας έλαβε μέρος στο χωριό Πλάτανος. Ο χώρος του SERVICE ήταν διάσπαρτος σε όλο το χωριό, καμιά οριοθέτηση, όπου ήθελε ο κάθε αγωνιζόμενος έστηνε. Έτσι υπήρχε και αδυναμία σύμπτυξης των δύο σκελών όταν αυτό αποφασίστηκε από τους αγωνοδίκες αφού έψαχναν τους αγωνιζόμενους σε όλο το χωριό, η δε ενημέρωση (briefing) των αγωνιζόμενων δεν έγινε ποτέ.

Επίσης θέλω να καταγγείλω κάτι φοβερό μιας και με αφορά προσωπικά. Δύο λεπτά πριν πάρει εκκίνηση το Νο 11 με πλήρωμα τους Μάστορα Αλέξη οδηγό και Μπέμπη Γιώργο συνοδηγό (ο δεύτερος είναι γιος μου) και ενώ έχει πάρει χρόνο εκκίνησης στο ΣΕΧ 1 και σφραγίστηκε το Καρνέ ο Τεχνικός έφορος του αγώνα Κούγιας Ηλίας δεν άφησε το πλήρωμα να πάρει εκκίνηση επικαλώντας λόγους ασφαλείας μας είπε (λάθος στήριξη των ζωνών στο ROLL BAR) και γεννιούνται εύλογα τα παρακάτω ερωτήματα, τα οποία και εκθέσαμε εκεί, μάταια όμως αφού δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση, ο κύριος αυτός ζούσε στον κόσμο του εκτοξεύοντας μόνο απειλές.
1. Που ήσασταν κύριε Κούγια το Σάββατο στον Τεχνικό έλεγχο να δείτε τις ζώνες;
2. Αν δεν ελέγξατε τις ζώνες ασφαλείας αναρωτιέμαι τι ελέγξατε; (σε ερώτησή μου μου είπε ‘‘Πιθανόν να το ξέχασα ζαλισμένος λόγο φόρτου εργασίας’’).
3. Στον τεχνικό έλεγχο γιατί δεν γράφτηκε καμία παρατήρηση; Θα μπορούσαμε έστω να τις φτιάξουμε το Σάββατο.
4. Πώς δώσατε το ΟΚ ενώ εσείς ο ίδιος υπογράψατε και σφραγίσατε τα αυτοκόλλητα;
5. Μήπως υπήρχαν και άλλα αυτοκίνητα που είχαν έτσι τις ζώνες και έτρεξαν κανονικά; Στο in car βίντεο που έχουμε φαίνεται ότι και το μπροστινό αυτοκίνητο είχε έτσι τις ζώνες.
6. Γιατί δεν κάνατε σε κανένα πλήρωμα έλεγχο για στολές κράνη και παπούτσια;
7. Υπήρχε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας το νούμερο 38, το οποίο περάσατε από τον Τεχνικό έλεγχο. Γιατί πήρε εκκίνηση κανονικά;
8. Μήπως ελέγχεται επιλεκτικά όπως σας αρέσει πληρώματα και αυτοκίνητα;
9. Δεν υπήρξε άραγε ο προβληματισμός από τις αρχές και τους διοργανωτές του αγώνα αν έγιναν έξοδα ή αν υπήρξε απώλεια χρημάτων από τους χορηγούς; τόσος κόπος, τόση προσπάθεια έτσι στο βρόντο; Για ανεύθυνες ενέργειες του Τεχνικού εφόρου; και ούτε ένα συγγνώμη η ένας καλός λόγος συμπαράστασης από τους ανθρώπους της λέσχης έτσι για να γλυκάνουν τον πόνο μας; Έλειπαν από παντού. Κρίμα!!!

Και τέλος χωρίς καμία απόφαση των αγωνοδικών δεν επετράπη έτσι τσαμπουκά η εκκίνηση του αυτοκινήτου από τον κ. Κούγια. Πέρα για πέρα παράνομο και παράτυπο. Βέβαια ο Θεός να τον κάνει κύριο. Θα το διαπιστώσετε και εσείς.

Για κακή του τύχη η κάμερα του αγωνιστικού αυτοκινήτου τα γράφει όλα λεπτομερώς, αφού μέχρι και κατσαβίδια απείλησε ότι θα μας έχωνε και να παίρναμε δρόμο από πού; Δυστυχώς με αυτού του επιπέδου ανθρώπους στήνονται αγώνες. Τι κρίμα όλα αυτά τα πληρώνει το Σπορ και εμείς περιμένουμε να δούμε καλύτερες μέρες. Αποξενώστε φίλοι των λεσχών τέτοιους αυταρχικούς και ανεύθυνους ανθρώπους.

Βέβαια μη φανταστείτε ότι βγάζω απωθημένα με αυτά που γράφω λόγω της μη εκκίνησης, συμφωνώ και εγώ να τηρούνται κατά γράμμα οι κανόνες ασφάλειας, αλλά όπως προανέφερα, γιατί δεν ειπώθηκε έγκαιρα.

Θα ήθελα βέβαια να δώσω συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Αγωνοδικών και Παρατηρητή της Ε.Θ.Ε.Α. κ. Γκουρτσούλη Θωμά για τις διευκρινήσεις που μας έδωσε και την άψογη συμπεριφορά του.

Παρακαλώ δείτε τα video τα οποία παραθέτω ως στοιχεία των παραπάνω που επικαλούμαι.

Με τιμή
Ντίνος Μπέμπης
Κοζάνη