Το 36ο Rally Sprint Λίμνης Σμοκόβου πέρασε στην ιστορία σαν ένας από τους καλύτερους αγώνες σε επίπεδο οργάνωσης και ποιοτικών συμμετοχών, οι οποίες ανέβασαν το πρεστίζ της Λέσχης που την καταξιώνουν στις πρώτες θέσεις των καλύτερων επαρχιακών λεσχών.
Το 36ο Rally Sprint Λίμνης Σμοκόβου, παρόλο τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το σαββατοκύριακο του αγώνα 12 & 13 Δεκεμβρίου χάρη στις προσπάθειες της οργάνωσης, των αρχόντων του αγώνα και κυριότερο τη δίψα των αγωνιζομένων ώστε να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας, είχε το αποτέλεσμα της επιτυχίας.
Ο αγώνας διεξήχθη σε τέσσερα σκέλη που μετρούσαν τα τρία καλύτερα ικανοποιώντας έτσι όλους τους αγωνιζόμενους και τους πάρα πολλούς θεατές βλέποντας τα 57 αξιόλογα πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα, του οποίου η μορφή ίσως αποτελέσει τον προπομπό στη συνέχεια και για άλλους τέτοιους αγώνες.

Η ΑΛΑΜΑΠ μετά από 11 μέρες έχει εισπράξει τα καλύτερα σχόλια από αγωνιζόμενους και όχι μόνο, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ή καλύτερα σε μία γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το 2009 τελείωσε και επιβεβαιώνοντας την παροιμία “κάθε πέρσι και καλύτερα” και εν’ όψη του 2010 σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΘΕΑ που μόλις χθες ανακοινώθηκε για μία ακόμη φορά αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Οι αγώνες αντί να μειωθούν ή να μείνουν στον ίδιο αριθμό, αυξήθηκαν και η σχεδίασή τους γεωγραφικά δεν έχει καμία σχέση με τις δύσκολές οικονομικές εποχές που ζούμε. Όσον αφορά τα Sprint που μας αφορούν και περισσότερο είναι απαγορευμένη η συμμετοχή αγωνιζομένων εκτός Πελλοπονήσου. Παράλληλα δόθηκαν και άλλα τέσσερα Sprint χωμάτινα που θα μετρούν μόνο στο δήθεν φθηνό Κύπελλο Χώματος λες και δε θα μπορούσε να μετρούσαν τα τέσσερα από τα οκτώ χωμάτινα Sprint παράλληλα και στο κύπελλο Χώματος, όπως είχαμε προτείνει, επιβραβεύοντας ταυτόχρονα και κάποιες λέσχες που οργανώνουν καλούς και ασφαλείς αγώνες και είναι συνεπείς απέναντι στους αγωνιζόμενους καθώς και στην αρχή του σπορ την ΕΘΕΑ.

Τέλος η ΑΛΑΜΑΠ για το 2010 είχε ζητήσει, οι οποίοι και εγκρίθηκαν, τρεις αγώνες τους οποίους θα διοργανώσει με τον καλύτερο τρόπο συνεχίζοντας την παράδοση των καλών διοργανώσεων δίνοντας ραντεβού με τους αγωνιζόμενους στις 23 Μαΐου στο 37ο Χωμάτινο Rally Sprint Λίμνης Σμοκόβου στην ειδική διαδρομή Αχλαδιά – Μακρυρράχη μήκους 12,5 χλμ.
Στη συνέχεια στις 27 Ιουνίου θα διοργανωθεί το Ασφάλτινο Sprint στο Μεσενικόλα που είχε γίνει το 2005 με 86 πληρώματα, ρεκόρ συμμετοχών για ασφάλτινο Sprint μέχρι σήμερα, και τέλος η χωμάτινη γιορτή της Μακρυρράχης στις 12 Δεκεμβρίου.

Με το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς η ΑΛΑΜΑΠ ευχαριστεί όλους όσους τη στήριξαν. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, καλή χρονιά και ένα αγωνιστικό έτος καλύτερο από το προηγούμενο.

Για την ΑΛΑΜΑΠ
Καραντάνας Γιάννης