Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ και ΕΘΕΑ απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΦΙΛΜΠΑ, κύριος Κυριάκος Καπετανάκης, αναφορικά με την μη προσμέτρηση της ανάβασης αρχαίας Αιγείρας, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Παρακάτω, ακολουθεί η επιστολή του προέδρου της λέσχης, ενώ ακολουθεί παρακάτω και δεύτερη σχετικά από τον κύριο Καπετανάκη.  
Κε ΠΡΟΕΔΡΕ
Σας Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως, γιατί η ΕΘ.Ε.Α. δεν
περιέλαβε, στην φετινή Προκήρυξη για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 2010 την 10η ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ.

Με την ενέργειά σας αυτή αφήσατε ΑΦΩΝΟΥΣ τους φίλους του ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Πανελλαδικά. Κόψατε την μακράν καλύτερη και ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ διαδρομή ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.
Σας θυμίζουμε εννέα (9) χρόνια στην διαδρομή έχουμε κατασκευάσει και παρουσιάσει:
1. Τοποθέτηση ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (5.000) ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
2. Έχουμε μέσα στα όρια της πίστας φτιάξει δύο χιλιάδες πεντακόσιες (2.500) θέσεις στάθμευσης θεατών.
3. Πρόσθετα στα μέτρα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ χρησιμοποιούμε ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ (800) ντάνες λάστιχα, περίπου πεντακόσια μέτρα πλέγμα και δύο χιλιάδες μέτρα (2.000) κορδέλες.
4. Έχουμε ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ πάνω από δέκα χιλιάδες (10.000) μέτρα τετραγωνικά, παρουσιάζοντας έναν τέτοιο τάπητα, απόλυτα κατάλληλο για Αγώνες Αυτοκινήτων.
5. Έχουμε συνδέσει τον ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ με ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ την παρουσία του Σπορ του ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ στην χώρα μας και όχι μόνο.
Όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ δεδομένα στους Αγώνες Αυτοκινήτου.
Φτιάξαμε την ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΠΙΣΤΑ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ και όχι μόνο.
Η Δημοφιλία της είναι γνωστή σε όλους τους φίλους του ΣΠΟΡ, Πανελλαδικά και όχι μόνο.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, περιμένοντας απάντησή σας.
Πρόεδρος ΦΙΛΜΠΑ - κ. Κυριάκος Καπετανάκης


Ακολουθεί η δεύτερη επιστολή του πρέδρου της λέσχης:

Κε ΠΡΟΕΔΡΕ
Σας απευθύνω και δεύτερη επιστολή για το αυτό θέμα, « γιατί η ΕΘ.Ε.Α. δεν
περιέλαβε, στην φετινή Προκήρυξη για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 2010 την 10η ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ». Η αιτία είναι ότι δεχθήκαμε φορτικές πιέσεις, από Φίλους, Θεατές, Αγωνιζόμενους , την Τοπική Κοινωνία και την Δημοτική Αρχή της ΑΙΓΕΙΡΑΣ, γιατί δεν αναφερθήκαμε στην επιστολή μας (Νο1) στον κο Πρόεδρο, στα Οργανωτικά της ΑΙΓΕΙΡΑΣ. Το θεωρήσαμε αρχικά αυτονόητο ότι ήτανε γνωστό, αλλά ας κάνουμε μερικές επισημάνσεις:

1. Η Οργάνωση αποτελείται κάθε φορά από 100 έμπειρους Κριτές και Στελέχη με πείρα έως και 40 χρόνια στους Αγώνες Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, με ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ –ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ, όπου και αν απαιτηθούν στον ΑΓΏΝΑ.
2. Από την δεύτερη (2002) οργάνωση της Ανάβασης ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ, είμαστε οι πρώτοι που μεταδώσαμε ζωντανά στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα, την ώρα διεξαγωγής του Αγώνα.
3. Κανένας θεατής δεν υπάρχει κοντά στην πίστα, όλοι σχεδόν κάθονται σε Αμφιθεατρικές φυσικές κερκίδες, μέσα σε πανέμορφο δάσος.
4. Οι θεατές είναι κάθε χρόνο από 15.000 – 20.000 άτομα με τις οικογένειές τους οι περισσότεροι, με 2.500 θέσεις στάθμευσης δίπλα τους χορηγία τοπικών κατοίκων.
5. Διδάξαμε στην Αρχή του Αθλήματος και τους αγαπητούς μας συναδέλφους Οργανωτές, τον αποτελεσματικότερο τρόπο και το απαιτούμενο υλικό, για την ΑΜΕΣΗ και σωστή αντιμετώπιση, καθαρισμό, λαδιών στην πίστα.
6. Κάθε χρόνο έχουμε την υψηλότερη βαθμολογία αξιολόγησης της Οργάνωσης φθάνοντας και στην εκπληκτική βαθμολογία 143βαθμούς με Άριστα το 150, δηλαδή περίπου 9,50 στα 10, σχεδόν το απόλυτα ΑΡΙΣΤΑ.
7. Δείξαμε πως μπορεί ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός να γίνει και Πολιτισμός, να προάγει τον Τουρισμό και να αναδεικνύει την Ιστορία μας (ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΕΙΡΑ).
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΟΨΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΘΕΑ
Τέλος κε Πρόεδρε θα ήθελα να σας πω με όλο τον Σεβασμό που σας έχω και να σας θυμίσω κάτι που πολλές φορές κατ` ιδίαν και με επιστολή μου (14-11-2008) σας έχω πει. Δεν ελέγχετε την αξιοπιστία μερικών συνεργατών σας που έχετε δίπλα σας αρκετά χρόνια και δεν σας βοηθούν πραγματικά αλλά …..πολλές φορές σας οδηγούν σε λάθη, πιθανά και για ίδια οφέλη, διώχνοντας από δίπλα σας άτομα που δεν σας «γλείφουν», αλλά πραγματικά σας αγαπάνε.
Τα πιθανά ίδια οφέλη, οι άστοχες πράξεις και ενέργειες, έχουν συνάρτηση αρκετές φορές , με το Τέλμα και την Απαξίωση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Πρόεδρος ΦΙΛΜΠΑ - κ. Κυριάκος Καπετανάκης