Σε μια όμορφη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πολυκέντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου την περασμένη Δευτέρα 22 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των Κυπέλλων και των Επάθλων στους διακριθέντες των αγώνων αυτοκινήτου που προκηρύχθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Αγώνων και πραγματοποιήθηκαν στη Κρήτη το 2009.
Την ΕΘ.Ε.Α. εκπροσώπησε ο κ. Μανόλης Χαλιβελάκης και την ΕΛΠΑ ο κ. Γιάννης Λιονάκης, περιφερειακός διευθυντής της ΕΛΠΑ στην Κρήτη, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (Σ.Ο.Α.Α.) κ. Γιώργος Κοσμόπουλος.









Στην απονομή παραβρέθηκαν, η πλειοψηφία των αγωνιζομένων της Κρήτης, καθώς και εκπρόσωποι όλων των λεσχών του νησιού. 

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντινομάρχης Ηρακλείου κυρία Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου (Δ.Α.Ο.Η.) κ. Γιάννης Δροσίτης.

Χαιρετισμό απέστειλαν οι βουλευτές Ν. Ηρακλείου κ. Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Λευτέρης Κ. Αυγενάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνου κ. Μανόλης Όθωνας και ο βουλευτής Χανίων κ. Μανόλης Σκουλάκης.

Χαιρετισμό απέστειλε και ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω έκτακτου οικογενειακού προβλήματος.

Παρουσιαστής ήταν ο Μάνος Καστρινάκης, ενώ πριν ξεκινήσουν οι απονομές η Αντινομάρχης κυρία Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, συνεχάρη όσους διακρίθηκαν και ευχήθηκε σε όλους μια καλή αγωνιστική χρονιά.

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Γιάννης Δροσίτης ο οποίος μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι κοντά στο άθλημα και ιδιαίτερα φέτος, όπου θα στηρίξει ηθικά και οικονομικά το Rally Κρήτης, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση του αθλήματος στην Κρήτη. Επίσης απεύθυνε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους, να δίνουν το καλό παράδειγμα και να «μεταφέρουν» το σωστό τρόπο οδήγησης σε όλους τους οδηγούς, συμβάλλοντας έτσι στην «καλλιέργεια» της σωστής οδηγηκής συμπεριφοράς και κατ’ επέκταση στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στη συνέχεια ο κ. Μανόλης Χαλιβελάκης ευχαρίστησε εκ μέρους της ΕΘ.Ε.Α. όλους τους αγωνιζόμενους που συμμετείχαν στους αγώνες του 2009. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους τοπικούς και πολιτικούς φορείς, τους οργανωτές και όλους όσους συνέβαλαν στις επιτυχείς διοργανώσεις των αγώνων και εξέφρασε την ευχή και την επιθυμία αυτό να συνεχιστεί και φέτος σε μεγαλύτερο βαθμό, για ακόμα καλύτερους και ασφαλέστερους αγώνες.

Σειρά είχε ο πρόεδρος του Σ.Ο.Α.Α. κ. Γιώργος Κοσμόπουλος όπου και αυτός με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους φορείς και τους συντελεστές των διοργανώσεων και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στους αγωνιζόμενους της υπόλοιπης Ελλάδας το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ φορέων, οργανωτών και αγωνιζομένων του νησιού και θα τους παροτρύνει να συμμετάσχουν στο 32ο Rally Κρήτης.

Τέλος μετά τις απονομές, παρέμειναν στο χώρο οι αγωνιζόμενοι, όπου ο κ. Κοσμόπουλος τους εξήγησε το ρόλο του Σ.Ο.Α.Α., αντάλλαξε μαζί τους απόψεις και σημείωσε όλες τις ιδέες και προτάσεις για να τις μεταφέρει προς συζήτηση.

Βέβαια δεν έλειψαν και τα «φάουλ», όπου δύο – τρεις παρευρισκόμενοι οδηγοί, προσπάθησαν να παρουσιάσουν τους αγωνιζόμενους του νησιού διχασμένους και διαχωρισμένους σε δύο στρατόπεδα, με ξεχωριστά συμφέροντα και αξιώσεις, όμως ήταν μόνο δυο – τρεις. Σε γενικές γραμμές η συζήτηση εξήχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, σίγουρα λύθηκαν πολλές απορίες και από τις δύο πλευρές και το κυριότερο, έγινε το πρώτο (σημαντικό) βήμα προσέγγισης των αγωνιζόμενων της Κρήτης από το Σ.Ο.Α.Α.