Η Λ.Α.Β. ανακοίνωσε την αναβολή του 34ου Ράλλυ Κένταυρος λόγω μικρού αριθμού οριστικών και τακτοποιημένων συμμετοχών όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι. Με αυτό τον αριθμό και σύμφωνα με την προηγούμενη ανακοίνωση που μας είχε προϊδεάσει για την εξέλιξη, το φυσικό επακόλουθο ήταν η  αναβολή του αγώνα.
Η Λέσχη εξέδωσε αναλυτικό δελτίο τύπου που αναφέρει λεπτομερώς την κατάσταση.

 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου βάσει του αγωνιστικού ημερολογίου είχε προγραμματίσει για τις 11-12 Μαΐου το 34ο Ράλι Κένταυρος. Οι συμμετοχές ξεκινούσαν βάσει προγράμματος 15 Απριλίου και έληγαν Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου και ώρα 22:00. Οι συμμετοχές την Μ. Παρασκευή και ώρα 22:00 ανήλθαν στις 29 από τις οποίες οι 4 ήταν ιστορικά αυτοκίνητα.

Λόγω των ημερών του Πάσχα η λέσχη σε συνεννόηση με την Ο.Μ.Α.Ε. αποφάσισαν την παράταση των συμμετοχών έως την Τετάρτη 8 Μαΐου (1η εργάσιμη ημέρα μετά τις αργίες του Πάσχα) και ώρα 18:00. Την Τρίτη 7 Μαΐου το βράδυ και ώρα 22:00 οι συμμετοχές μετά το πέρας του τετραημέρου αυξήθηκαν κατά 1 συμμετοχή.

Παρ’ όλα αυτά το Δ.Σ. αποφάσισε εκείνη τη στιγμή και ενημέρωσε άμεσα τηλεφωνικά όλους τους αγωνιζόμενους που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά (με 30 και με την ελπίδα να δηλώσουν και άλλοι την Τετάρτη) με την προϋπόθεση όσοι εκ των δηλωθέντων (εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση) δεν είχαν καταβάλει το παράβολο συμμετοχής, να το καταθέσουν έως την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 18:00.

Από όλους λάβαμε θετική απάντηση ότι θα πράξουν αναλόγως.

Σήμερα ημέρα Τετάρτη και από ώρα 14:00 έως 16:00 με τηλεφωνική επικοινωνία απέσυραν την συμμετοχή τους οι κάτωθι:
1. Πιτσάκης Εμμανουήλ (λόγω μηχανικής βλάβης).
2. Βελάνης Βαίλειος (λόγω κωλύματος).
3. Μπαλντούνης Γεώργιος (λόγω κωλύματος).
4. Μιχαήλ Σταμάτης (λόγω μηχανικής βλάβης).
5. Παπαναστασίου Δημήτριος (λόγω κωλύματος).

Επίσης δεν κατέβαλαν όπως όφειλαν το παράβολο συμμετοχής οι κάτωθι:
1. Καραγκιοζόπουλος Παναγιώτης.
2. Bλάχος Χρήστος.
3. Ψιλιώτης Κώστας.
4. Καρπάνος Νικόλαος.

Μετά από τις παραπάνω αποχωρήσεις και την μείωση των συμμετοχών στις 21, η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου είναι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αναβολή του 34ου Ράλι Κένταυρος, θεωρώντας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ο θεσμός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι να διεξάγεται με αυτές τις συνθήκες.

Θα θέλαμε επίσης να ζητήσουμε συγνώμη και να ευχαριστήσουμε όσους αγωνιζόμενους τίμησαν τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου με τη συμμετοχή τους στον αγώνα μας. Ακόμη, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους αγωνιζόμενους που έχουν καταβάλει το παράβολο συμμετοχής, ότι θα τους επιστραφεί αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου. Τέλος, η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου υπόσχεται σε αγωνιζόμενους και θεατές, ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την πραγματοποίηση του αναβληθέντος αγώνα, πάντα πιστή στον σκοπό της, την ανάδειξη και διάδοση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Οργανωτική Επιτροπή