Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2013 οι διήμερες εκδηλώσεις της ΑΛΑΜΑΠ.
Η ΑΛΑΜΑΠ για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα πάντρεψε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με τον πολιτισμό και αξιοποιώντας το υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κτιμένης του Δ.Σοφάδων δημιούργησε μια όμορφη βραδιά, την έναρξη της οποίας έκανε ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την συναυλία της Μουσικής Σχολής Σοφάδων –Παράρτημα Ταμασίου και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά Αχλαδιάς και Λεονταρίου.
Παράλληλα τιμήθηκαν για την πολυετή και σημαντική προσφορά τους στις διοργανώσεις της ΑΛΑΜΑΠ ο π. Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και π. Διοικητής Τροχαίας κ. Θωμάς Καρανάσιος, ο π. Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτιος Αλεξάκος και ο π. Δήμαρχος Ταμασίου κ. Βασίλειος Μόσχος καθώς και η οικογένεια του Γιάννη Ανδρικόπουλου στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένο το αγωνιστικό διήμερο.
Η βραδιά τελείωσε με δεξίωση και γλέντι, προς τιμή των καλεσμένων και των αγωνιζομένων, στην οικογενειακή ταβέρνα του Γιάννη Κουτσομηλιά στην Ανάβρα.

Η επόμενη μέρα που είχε αγωνιστικό χαρακτήρα, (στην ιστορική Ακροπολική Μακρυράχη) το "χορό" ξεκίνησε ο 3 φορές πρωταθλητής Ελλάδας Παναγιώτης Χατζητσοπάνης με το Subaru Ιmpreza έχοντας συνοδηγό στον πρώτο δεξί bucket το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο.
Οι συμμετοχές που έφτασαν τις 32 ήταν όλες αξιόλογες και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους πολλούς φίλους του αυτοκινήτου που κατέκλυσαν το βουνό στην πανέμορφη και καταπράσινη Λίμνη Σμοκόβου.

Η ΑΛΑΜΑΠ ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν και ιδιαίτερα το Δήμο Σοφάδων, τον ΔΟΠΑΠΣ, το ΑΤ Σοφάδων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σοφάδων, τους αγωνιζόμενους για τη συμμετοχή τους και τέλος τους την οικογένεια του Γιάννη Ανδρικόπουλου για τη συμπαράσταση και την ευκαιρία που έδωσε στην ΑΛΑΜΑΠ να τιμήσει με μια σεμνή και όμορφη εκδήλωση σε ένα πραγματικό φίλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.