Το Ράλλυ Σπριντ Μετεώρων, που διοργανώνει η τοπική ΑΛΑΜ, αποτελεί και τον πρώτο αγώνα του νεοσύστατου Επάθλου Νέων, που αποτελεί πρωτοβουλία του γνωστού οδηγού αγώνων Χρήστου Πλατή.
Ο αγώνας, που αποτελείται από μια ειδική διαδρομή μήκους 15,2 χιλιομέτρων, η οποία θα διεξαχθεί 3 φορές, θα φιλοξενήσει συνολικά 29 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 4 ανήκουν στο Έπαθλο Νέων.
Ο αγώνας αποτελεί τον πρώτο από τους τρεις αγώνες του επάθλου (Λαμία και Μαύρο Ρόδο οι άλλοι δύο), που διεξάγεται αποκλειστικά σε χωμάτινες επιφάνειες.

Δυστυχώς, από τον αγώνα θα απουσιάσουν οι Δημήτρης και Σάββας Λευκαδίτης και όλοι ευελπιστούμε να καταφέρουν να αγωνιστούν στους εναπομείναντες 2 αγώνες του θεσμού.

Για όσους δε γνωρίζουν, στο Έπαθλο Νέων έχουν δικαίωμα συμμετοχής οδηγοί που δεν έχουν κλείσει το 30ό έτος της ηλικίας τους, ενώ δεν διαθέτουν αγωνιστική άδεια με ημερομηνία έκδοσης πριν την 1/1/2011. Στους συνοδηγούς δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας και εμπειρίας, ωστόσο πλήρωμα που τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός λογίζονται ως «Νέοι», θεωρείται ως «Αμιγώς Νέο» πλήρωμα, με ξεχωριστή κατάταξη, πέραν της γενικής του Επάθλου.

Ανάμεσα στα πληρώματα του Επάθλου, με το Νο.6 στις πόρτες, θα ξεκινήσει ο Γιάννης Ποτουρίδης, γιος του Terrassino, που θα μοιραστεί με τον πολύπειρο Μιχάλη Πατρικούση, ένα Subaru Impreza 555. Το πλήρωμα, που θεωρείται ως το πλέον έμπειρο του Επάθλου, θα προσπαθήσει για το καλύτερο σε έναν αγώνα, όπου ο ανταγωνισμός στην κορυφή, θα είναι ισχυρός. Ο 21χρονος Γιάννης, θα προσπαθήσει να αποκτήσει εμπειρίες στο χώμα, έχοντας δεξιά του έναν από τους πιο έμπειρους συνοδηγούς του χώρου, τον Μιχάλη Πατρικούση, που έχει συνοδηγήσει με οδηγούς όπως οι Βασίλης Νασούλας, Άγγελος Ζήβας κ.α.

Με το Νο.22, θα ξεκινήσουν οι Γεράσιμος Κυπραίος και Γιώργος Πισιμάνης, οι οποίοι θα μοιραστούν ένα Peugeot 206 1.6, στα πρώτα βήματα του νεαρού οδηγού στο χώμα. Ο 25χρονος οδηγός, θα έχει παραπλεύρως έναν συνομήλικο συνοδηγό, ο οποίος πάντως έχει εμπειρία συμμετοχής ακόμη και στο Ράλλυ Ακρόπολις, ως συνοδηγός του Νίκου Μοσχόπουλου.

Με το Νο.26 στις πόρτες του Toyota Yaris της Α/5, θα εκκινήσουν οι Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου-Νίκος Κόντος, με τον 21χρονο οδηγό να έχει επίσης σημαντική εμπειρία στους αγώνες (για τα δεδομένα του επάθλου), αφού συμμετέχει σε αυτούς από το 2010, ενώ από το 2011 οδηγεί το Toyota Yaris, κατακτώντας μάλιστα το 2012, το Κύπελλο Ασφάλτινων Σπριντ έως 1400 κ.εκ.

Το τελευταίο πλήρωμα του Επάθλου, που θα εκκινήσει με το Νο.30 στις πόρτες, θα είναι οι Κωνσταντίνος Καλδής-Νώντας Δουζίνας, με τον 29χρονο οδηγό να κάνει το ντεμπούτο του πίσω από το τιμόνι του λιλιπούτειου Fiat Cinquecento. Το πλήρωμα, είναι το πιο άπειρο του θεσμού, αφού μόνον ο συνοδηγός έχει συμμετάσχει σε ένα ράλλυ σπριντ, στο πλευρό του Γιώργου Χατζηρήγα, το 2011.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως η βαθμολογία του Επάθλου θα εξάγεται με το Σύστημα Πολυνίκους.

Ραντεβού λοιπόν με τους 4 νέους οδηγούς, στην Καλαμπάκα.

Για πληροφορίες για το Έπαθλο Νέων, πατήστε εδώ…

(xwmatinos.gr)