Η ελληνική ομάδα Με απόλυτη επιτυχία έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 22-23 Νοεμβρίου το 1ο Βαλκανικό κύπελλο, αγώνας που φιλοδοξεί να καθιερωθεί να γίνει το ετήσιο φινάλε των αγωνιστικών υποχρεώσεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συνολικά 81 οδηγοί από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τα Σκόπια, την Σερβία και φυσικά την χώρα μας έδωσαν το παρόν στην πίστα καρτ Drive Park της Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο αφού το Βαλκανικό κύπελλο αποτέλεσε τον 5ο γύρο του πρωταθλήματος SEEKZ και τον τελευταίο αγώνα για την κατηγορία KZ2 του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Οργανωτικά το Βαλκανικό κύπελλο έθεσε νέα δεδομένα χάρη στην σκληρή δουλειά των ανθρώπων της λέσχης ΑΣΠΙΣ και της επιτροπής καρτ της ΕΘΕΑ. 
Στράτος Κυρλαγκίτσης
Φίλιππος Καλέσης
Παύλος Ξυνός
το podium της KF2
Γιάννης Παπαρέγγας

Όσο για τον αγωνιστικό απολογισμό οι Έλληνες οδηγοί δεν άφησαν παραπονεμένους τους θεατές πετυχαίνοντας νίκες και στις τέσσερις κατηγορίες του προγράμματος. Το κερασάκι στην τούρτα το πρόσφερε ο Στράτος Κυρλαγκίτσης με την κατάκτηση του πρωταθλήματος SEEKZ της κατηγορίας Mini. Ο Κυρλαγκίτσης κράτησε τη ψυχραιμία του και μετά από δυο ώριμους αγώνες συγκέντρωσε τους βαθμούς που χρειάζονταν για τον τίτλο τερματίζοντας δυο φορές πίσω από τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Ντριο. Αντίθετα, ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, ο Ρουμάνος Dionisios Marcu, πλήρωσε ακριβά την κακή του επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές που τον άφησε στην 26η θέση του grid. Από εκεί, παρά το γεγονός ότι σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της κατηγορίας, δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από την 6η θέση στον 1ο αγώνα και την 3η θέση στον 2ο. Το βάθρο στον 1ο αγώνα συμπλήρωσε ακόμη ένας Έλληνας, ο Χρήστος Σαγανάς.

Στην KF3 είχαμε επίσης θρίλερ αλλά αυτή τη φορά χωρίς ευχάριστη κατάληξη για τα ελληνικά χρώματα. Ο Νίκος Κομνός με τον 2ο χρόνο στα χρονομετρημένα έδειξε να παίρνει το πάνω χέρι έναντι του Σκοπιανού Risto Vukov που έμεινε 6ος στο grid. Ο Vukov βρέθηκε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση όταν μια επαφή στην εκκίνηση τον άφησε πρακτικά εκτός συναγωνισμού. Δυστυχώς όμως την ίδια τύχη είχε στον τελευταίο γύρο και ο Κομνός αφού μια επαφή τον έριξε 13ο, μια μόνο θέση εμπρός από τον αντίπαλό του. Νικητής αναδείχθηκε ο Σέρβος Janjic, εμπρός από τον Φίλιππο Καλέση και τον Todor Batkov. Στον 2ο αγώνα το βάθρο φιλοξένησε τους ίδιους οδηγούς μόνο που αυτή τη φορά ο Καλέσης είχε την χαρά να ανέβει στο ψηλότερο σκαλοπάτι αφήνοντας πίσω του τους Batkov και Janjic. Τον Σέρβο ακολούθησαν οι Vukov και Κομνός με τον πρώτο φυσικά να στέφεται πρωταθλητής SEEKZ για το 2008.

Στην KF2 οι Έλληνες μονοπώλησαν το βάθρο και στους δυο αγώνες με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρωταθλητή Ελλάδας Παύλο Ξυνό. Ο Ξυνός ξεκίνησε τον 1ο αγώνα μόλις 6ος παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει πρώτος, ενώ στον 2ο αγώνα διατηρήθηκε στην κορυφή από την αρχή μέχρι την καρό σημαία. Το βάθρο στον 1ο αγώνα συμπλήρωσαν οι Στέφανος Τσερανίδης και Γιώργος Καρακούλας που επίσης έκαναν πολύ καλό αγώνα ξεκινώντας από τις τελευταίες θέσεις του grid. Στον 2ο αγώνα ο Καρακούλας ανέβηκε ένα σκαλί πιο πάνω, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Βασίλης Κοτέογλου. Πρωταθλητής SEEKZ της κατηγορίας αναδείχθηκε ο Βούλγαρος Stefano Lovchaliev που μετά την κατάκτηση της pole position στα χρονομετρημένα προτίμησε να μείνει μακριά από προβλήματα κατακτώντας μια 5η και μια 6η θέση.

Τέλος, στην KZ2 η απουσία του Vladimir Arabadjiev ανέτρεψε το σκηνικό στην μάχη για τον τίτλο. Ο Michel Georgiev εκμεταλλεύτηκε πλήρως το δώρο του συμπατριώτη του και στέφθηκε πρωταθλητής SEEKZ κερδίζοντας τον 1ο αγώνα εμπρός από τους Γιώργο Κατσίνη και Γιάννη Παπαρέγγα. Από την πλευρά του ο Κατσίνης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με τη 2η θέση αφού του χάρισε τον φετινό τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αφήνοντας την μάχη με τον Georgiev για τον 2ο αγώνα. Εκεί οι δυο τους μονομάχησαν για την νίκη μέχρι τη στιγμή που ακούμπησαν και τέθηκαν εκτός, γεγονός που άνοιξε διάπλατα το δρόμο στον Παπαρέγγα. Ο Έλληνας οδηγός δεν έχασε την ευκαιρία και έφτασε άνετα 1ος στην καρό σημαία εμπρός από τους Παρασκευά Σκιντζή και Hristo Vasilev. Στα αξιοσημείωτα η pole position του Γιώργου Τσερανίδη στο ντεμπούτο του στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι τελικές βαθμολογίες:

Mini

1ος αγώνας 1. Αλέξανδρος Ντριο (GR) 2. Στράτος Κυρλαγκίτσης (GR) 1. Χρήστος Σαγανάς (GR)
2ος αγώνας 1. Αλέξανδρος Ντριο (GR) 2. Στράτος Κυρλαγκίτσης (GR) 3. Dionisios Markou (RO)
Βαθμολογία: Κυρλακίτσης 150, Markou 129, Mihnea 95, Athanasiu 92, Nikolov 75.

KF3

1ος αγώνας 1. Petar Janjic (SE) 2. Φίλιππος Καλέσης (GR) 3. Todor Batkov (BG)
2ος αγώνας 1. Tomi Dragan (RO) 2. Φίλιππος Καλέσης (GR) 3. Todor Batkov (BG)
Βαθμολογία: Vukov 139, Κομνός 127, Janjic 90, Visoiu 88, Dragan 87.

KF2

1ος αγώνας 1. Παύλος Ξυνός (GR) 2. Στέφανος Τσερανίδης (GR) 3. Γιώργος Καρακούλας (GR) 2ος αγώνας 1. Παύλος Ξυνός (GR) 2. Γιώργος Καρακούλας (GR) 3. Βασίλης Κοτέογλου (GR)
Βαθμολογία: Lovchaliev 111, Μπουραντάς 83, Τριανταφυλλίδης 61.5, Ξυνός 50, Nicolescu 44.5.

KZ2

1ος αγώνας 1. Michel Georgiev (BG) 2. Γιώργος Κατσίνης (GR) 3. Γιάννης Παπαρέγκας (GR)
2ος αγώνας 1. Γιάννης Παπαρέγκας (GR) 2. Παρασκευάς Σκιντζής (GR) 3. Hristo Vasilev (BG)
Βαθμολογία SEEKZ: Georgiev 120, Marinov 105, Παπαρέγκας 104, Arabadjiev 100, Vasilev 91.

Βαθμολογία Πανελληνίου: Κατσίνης 95, Σκιντζής 78, Παπαρέγγας 74, Ορφανίδης 51, Τζαμαριαδάκης 49.