aoth.gif Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (Α.Ο.Θ.) τελειώνοντας το αγωνιστικό του πρόγραμμα για το 2008, εγκαινιάζει ένα νέο κοινωνικό πρόγραμμα Σεμιναρίων ασφαλούς οδήγησης σε Σχολεία. Συνεργάτης μας σε αυτή την προσπάθεια το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) με την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του και τον κινητό προσομοιωτή οδήγησης που διαθέτουν για την προώθηση της πανευρωπαικής εκστρατείας (Bob-Campaign designated driver) με τίτλο "Αλκοόλ - Όχι Απόψε - Οδηγώ".
Aπο τις συνεχιζόμενες στατιστικές για τροχαία ατυχήματα καθώς και τον αυξημένο αριθμό θανατηφόρων από αυτά, ειδικά σε νέες ηλικίες, αποφασίσαμε να συμβάλλουμε δυναμικά πλέον και να βοηθήσουμε στην μετάδοση γνώσεων και συμβουλών για ασφαλή οδήγηση των αυριανών νέων οδηγών μεταφέροντας όσα αποκτήσαμε με την εμπλοκή μας στον χώρο του αυτοκίνητου εδώ και πολλά χρόνια.

Το 1ο Σεμινάριο με θέμα "Μαθαίνω να Οδηγώ με ΑΣΦΑΛΕΙΑ, για να ζήσω" του Α.Ο.Θ θα πραγματοποιηθεί ύστερα από την πρόσκληση τους, στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Πολυγύρου Χαλκιδικής την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 10:00 π.μ.

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικά θέματα οδικής ασφάλειας με εισηγητή τον κ. Αντώνη Παρταλιό και πρακτική επίδειξη αυτών με την χρήση του κινητού προσομοιωτή οδήγησης από τον Συγκοινωνιολόγο κ. Αθανάσιο Τσιούτρα στους ίδιους τους μαθητές.

Θέλουμε να συγχαρούμε δημόσια τον Διευθυντή ΕΠΑΛ Πολυγύρου κ. Ι. Μόμτζια και των συνεργατών Καθηγητών του τόσο για την ευαισθησία τους όσο και για την πρωτοβουλία τους να βοηθήσουν τους Μαθητές τους με ενημερωτικά προγράμματα ασφαλούς οδήγησης.

(Δελτίο Τύπου)