aoth.gif Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (Α.Ο.Θ.) πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την Τετάρτη 10/12/08 στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Πολυγύρου το 1ο Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης. Συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) με την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του και τον κινητό προσομοιωτή οδήγησης που διαθέτουν για την προώθηση της πανευρωπαικής εκστρατείας (Bob-Campaign designated driver) με τίτλο ́Αλκοόλ – Όχι Απόψε – Οδηγώ ́.
Το Σεμινάριο παρακολούθησαν εκτός των μαθητών, ο ∆ιευθυντής του ΕΠΑΛ Πολυγύρου κ. Ι.Μόμτσιας και οι Καθηγητές του, ο κ. Σ.Σταματιάδης από την ∆ιεύθυνση ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, ο κ. Α.Καλαιτζής εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πολυγύρου, ο κ. Α.Τσιούτρας από το ΙΜΕΤ- ΕΚΕΤΑ, και ο Πρόεδρος του Α.Ο.Θ. κ. ∆.Μπαλτουμάς.

Εισηγητής του Σεμιναρίου ο κ. Αντώνης Παρταλιός ο οποίος εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με την ομιλία του. Η ομιλία επικεντρώθηκε σε θέματα όπως ο σκοπός του σεμιναρίου και τα αποτελέσματα του, ενημέρωση και πρόληψη ατυχημάτων, οδήγηση και αλκοόλ, οικογένεια και φίλοι. Παράλληλα γινόταν και η προβολή ταινιών με crash test, οδήγησης υπο την επήρεια αλκοόλ και οι επιπτώσεις του, κ.α.

Στην συνέχεια όλοι οι μαθητές με την καθοδήγηση από τον Συγκοινωνιολόγο κ. Α. Τσιούτρα του ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ, πέρασαν στην πρακτική επίδειξη με την χρήση του κινητού προσομοιωτή οδήγησης o οποίος και τους ενθουσίασε. Οι εντυπώσεις όλων εξαιρετικές και η δίψα τους για ενημέρωση πραγματικά μεγάλη. Το ενδιαφέρον των μαθητών παρέμεινε αμείωτο μέχρι τέλους, ζητώντας μας να τους ξαναεπισκεφθούμε.

Υποσχόμενοι σε όλους ότι θα το επαναλάβουμε με την νέα χρονιά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ∆ιευθυντή ΕΠΑΛ Πολυγύρου κ. Ι. Μόμτσια και τους συνεργάτες Καθηγητές του για την φιλοξενία τους και την άριστη συνεργασία που είχαμε μαζί τους. Επίσης, ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν την εκδήλωση μας, καθώς και τον Χορηγό Επικοινωνίας TV Xαλκιδική και Ράδιο Άθως με τους πολύτιμους συνεργάτες του που είναι πάντα κοντά σε όλες μας τις εκδηλώσεις.

(Δελτίο Τύπου)