Με σύνθημα «η γνώση σώζει» ο Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος), ξεκίνησε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μελών του, σε θέματα που αφορούν τις πρώτες βοήθειες και την ασφάλεια γενικότερα. Οι θλιβερές πρωτιές που έχει η χώρα μας στα τροχαία ατυχήματα, αλλά και τα ατυχήματα που συμβαίνουν σε αγώνες ραλλύ, θα πρέπει να μας αφυπνίσουν και μαζί με την πρόληψη, που είναι ουσιώδες, να εκπαιδεύσουμε εαυτούς και στις Πρώτες Βοήθειες, που σε μία δύσκολη στιγμή μπορούν να σώσουν την ζωή ενός συνανθρώπου μας.






Έτσι με την βοήθεια του Σ.Ε.Σ. & Δ. (Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του συνδέσμου προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις, ο Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. διοργάνωσε το 1ο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τα μέλη του συνδέσμου. Φυσικά, η προσπάθεια αυτή δεν ήταν εφικτή χωρίς την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία εκφράστηκε με την αμέριστη ηθική αλλά και γενναιόδωρη οικονομική συμπαράσταση της Volkswagen Pazaropoulos.

Το σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, χαιρέτησαν οι κ. κ. Πρώιμος Μανώλης Αρχηγός του Σ.Ε.Σ. & Δ., Μαυροματίδης Σάββας πρόεδρος του Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε., ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Ψωμιάδης Παναγιώτης, ο αντινομάρχης Παλαιστής Γιάννης και ο κ. Χολέβας Γιώργος διευθυντής της Volkswagen Pazaropoulos στην Θεσσαλονίκη όπου και φιλοξενήθηκε το σεμινάριο.

Τα εργαστήρια μάθησης, πέντε στο σύνολο, παρακολούθησαν σε κυκλική ροή με αμείωτο ενδιαφέρον, οι 50 οδηγοί αγώνων που δήλωσαν συμμετοχή, υπάλληλοι της εταιρίας καθώς και οι κ. Χολέβας και κ. Κατσαρέλιας Μανώλης Διευθυντής Ποιότητας της Volkswagen Pazaropoulos.

Διάσπαρτα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, τα εργαστήρια αφορούσαν στις Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών, στο Φαρμακείο τι πρέπει να περιέχει και πώς να το χρησιμοποιούμε σωστά, στην Αντιμετώπιση Αιμορραγίας και Καταγμάτων και τέλος στον απεγκλωβισμό τραυματία όταν αυτός είναι εφικτός. Για το μάθημα του απεγκλωβισμού χρησιμοποιήθηκε το αγωνιστικό VW Golf GTi III Kit Car του κ. Μπεσλίδη Γιάννη.

Τέλος να πούμε πως όλες οι πλευρές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες και έτσι δόθηκε η υπόσχεση να συνεχιστεί αυτή η προσπάθειας το 2009.

Με Εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε.

(Δελτίο Τύπου)