Μετά τη συνέλευση του Πανελλήνιου Σώματος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή 20/3/11, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τα εξής:

α) Καλούμε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΟΜΑΕ σε συνάντηση για συζήτηση με θέματα την ασφάλεια των αγώνων, τη σχέση κριτών και ΟΜΑΕ και την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν/έχουν προκύψει αναφορικά με τους κριτές.

β) Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας σχετικά με κάποιες εκπτώσεις στην ασφάλεια που παρατηρήσαμε στην 2η Ανάβαση Σχίνου, οι οποίες είναι αντίθετες με τα πρότυπα που έχουν προβάλει η αρχή του σπορ και ο ΣΟΑΑ.
Συγκεκριμένα, είμαστε αντίθετοι με τη χρήση ενός κριτή ανά «Κ», ενώ η οδηγία που είχε δοθεί από τον σύνδεσμο οδηγών και από τη διοργανώτρια αρχή ήταν να χρησιμοποιούνται δύο. Επιπροσθέτως, δε συμφωνούμε με την κατάργηση του warm-up στις αναβάσεις, ιδιαίτερα όταν συντρέχουν λόγοι, όπως το γλιστερό οδόστρωμα λόγω υγρασίας, το οποίο οδήγησε σε πολλές εξόδους και καθυστερήσεις σήμερα στο πρώτο σκέλος.
Επιπλέον, θα θέλαμε να θίξουμε ξανά το θέμα της σωστής εκπαίδευσης και αξιολόγησης των κριτών, με αφορμή μια έξοδο που σημειώθηκε στο δεύτερο σκέλος των δοκιμαστικών του Σαββάτου, μεταξύ Κ5 και Κ6, όπου η κριτής του Κ5 δεν εμφανίστηκε στο συμβάν, καθ’ όλη τη διάρκειά του, μέχρι να αποκατασταθεί η κατάσταση της διαδρομής του αγώνα. Σημειωτέον, η απόσταση της από το συμβάν δεν ξεπερνούσε τα 100 μέτρα.

γ) Θεωρούμε απαράδεκτες τις φήμες που κυκλοφορούν για κάποια πρόσωπα του Δ.Σ. του σωματείου και ιδιαίτερα αυτές τις οποίες αφορούν στον πρόεδρο, ο οποίος κατηγορήθηκε ψευδώς και αδίκως ότι έχει κάνει αγωγή έναντι της ΕΠΑ/ΟΜΑΕ και απαιτούμε να σταματήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε ένδικα μέσα.

δ) Ευχαριστούμε θερμά τον κο Κολοντούρο για την προσφορά παραχώρησης των γραφείων της λέσχης Classic Microcars Club, στον Βοτανικό, για τις συναντήσεις του σωματείου μας.

ε) Επίσης ευχαριστούμε τον κο Πουλιάση για την πρόταση προσφοράς ανάλογου χώρου.

Με τιμή,
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του ΠΑ.Σ.Κ.Μ.Α.