Έπειτα από την επιτυχημένη «επιστροφή» του Ελληνικού Πρωταθλήματος στο Ράλλυ Ακρόπολις -το 2012,- ο αγώνας θα προσμετρήσει στον εθνικό θεσμό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Συγκεκριμένα, οι Έλληνες αγωνιζόμενοι που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στο Ράλλυ Ακρόπολις 2013 μόνο για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ θα αγωνιστούν στις πρώτες τέσσερις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου (1ο πέρασμα) καθώς και στις τέσσερις ειδικές διαδρομές της Κυριακής (2 επαναλαμβανόμενες), συγκεντρώνοντας για κάθε αγωνιστική ημέρα βαθμούς για το δεύτερο και τον τρίτο γύρο, αντίστοιχα, του Ελληνικού Πρωταθλήματος. 

Σημειώνεται ότι η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις 2013, θέλοντας να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων αγωνιζομένων στον αγώνα, όρισε το σχετικό παράβολο συμμετοχής στα 900 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για τα αυτοκίνητα κάτω των 1.600 κ.εκ. και στα 1.200 ευρώ, αντίστοιχα, για την κατηγορία άνω των 1.600 κ.εκ., ποσά μειωμένα συγκριτικά με αυτά του προηγούμενου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγωνιζόμενοι που θα συμμετάσχουν μόνο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, εφόσον το επιθυμούν, θα παρευρίσκονται στην τελετή Εκκίνησης στο Ζάππειο Μέγαρο, την Παρασκευή 31 Μαΐου.