Στο ράλι Θερμαϊκού, που ήταν ο δεύτερος αγώνας για το Βορείου Ελλάδος, είχαμε την συνέχεια του "πληρώματος του αγώνα". Αν και οι υποψήφιοι ήταν αρκετοί, ο τίτλος πήγε στο πλήρωμα με το λευκό-πορτοκαλί 205, τους Γιάννη και Βαγγέλη Κωνσταντινίδη. Έτσι, μετά το τέλος του αγώνα, κανονίστηκε μια συνάντηση για να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Ορίστηκε ημερομηνία και μέρος, και έτσι βρεθήκαμε ένα απόγευμα σε μια καταπληκτική διαδρομή πάνω από τη Γουμένισσα.
Στο ράλι Θερμαϊκού, που ήταν ο δεύτερος αγώνας για το Βορείου Ελλάδος, είχαμε την συνέχεια του "πληρώματος του αγώνα". Αν και οι υποψήφιοι ήταν αρκετοί, ο τίτλος πήγε στο πλήρωμα με το λευκό-πορτοκαλί 205, τους Γιάννη και Βαγγέλη Κωνσταντινίδη. Έτσι, μετά το τέλος του αγώνα, κανονίστηκε μια συνάντηση για να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Ορίστηκε ημερομηνία και μέρος, και έτσι βρεθήκαμε ένα απόγευμα σε μια καταπληκτική διαδρομή πάνω από τη Γουμένισσα.

kwnidis_01b.jpg

Ποιοι είναι όμως? Ο Γιάννης και ο Βαγγέλης, 28 και 23 ετών αντίστοιχα. Κατάγονται από τα Γιαννιτσά όπου διαμένουν και εργάζονται. Κατασκευάζουν και επιδιορθώνουν ψυγεία για μηχανές στην οικογενειακή επιχείρηση και το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερού τους χρόνου, το ξοδεύουν στους αγώνες. Πέρσι ήταν οι τυχεροί του λαχνού του ΣΟΑΑΒΕ, όπου κέρδισαν τις συμμετοχές ολόκληρου του 2007, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να εξελίξουν ένα μικρό τερατάκι.

Ας δούμε τι μας είπαν:

kwnidis_13.jpg

- Πότε ξεκινήσατε τους αγώνες?
Γιάννης: Εγώ είχα πάθος με τους αγώνες από μικρός. Βλέπετε, ο πατέρας μου είναι παλιός αγωνιζόμενος. Μάλιστα τον πρώτο μου αγώνα τον έκανα από το δεξί μπακετ μαζί του. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς... Σαν οδηγός η πρώτη μου εμπειρία ήταν το 2001 στην ανάβαση Τοξωτών με ένα δανεικό αγωνιστικό. Σε ράλι συμμετείχα πρώτη φορά το 2003 στο σπριντ Κοζάνης με ένα peugeot 205 και που θεωρώ ότι είναι η επίσημη έναρξη της αγωνιστικής μου δραστηριότητας. Μάλιστα στον δεύτερο αγώνα εκείνης της χρονιάς, στην Αλεξανδρούπολη, πήρα και το πρώτο μου κύπελλο.
Βαγγέλης: Εγώ ξεκίνησα σαν συνοδηγός του Γιάννη το 2006 από τον πρώτο αγώνα του κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, που αν θυμάμαι καλά ήταν το σπριντ Σερρών, και έκτοτε δεν έχω φύγει από δίπλα του.

kwnidis_07.jpg

- Συμμετέχετε αρκετά χρόνια στους αγώνες λοιπόν. Έχετε ξεχωρίσει κάποιο συγκεκριμένο
αγώνα σαν τον αγαπημένο σας?
Γιάννης: Από τους αγαπημένους μου αγώνες είναι το ράλι Φίλιππος, γιατί είναι ένας πολύ γρήγορος αγώνας, με πανέμορφες ειδικές και με πολύ καλή οργάνωση.
Βαγγέλης: Θα συμφωνήσω και γω με τον Γιαννή. Το ράλι Φίλιππος είναι πραγματικά ένας από τους αγαπημένους μου.

kwnidis_12.jpg

- Και ποιες είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές σας όλα αυτά τα χρόνια?
Γιάννης: Σαν χειρότερη στιγμή έχω στο νου μου το ράλι ΔΕΘ του 2006, όπου είχαμε μια σύγκρουση με άλλο αγωνιστικό κατά τη διάρκεια μιας ειδικής, ενώ η καλύτερη στιγμή μου ήταν πέρσι στο ράλι Φίλιππος όπου στο πρώτο σκέλος βρισκόμασταν στην 2η θέση της γενικής ενώ τελικά τερματίσαμε 4οι γενικής και 1οι στην Ε/11.
Βαγγέλης: Θα πω τις ίδιες με τον αδελφό μου, μιας που και στις δυο που ανέφερε τρέχαμε μαζί.

kwnidis_04.jpg

- Με τι αυτοκίνητο συμμετέχετε τώρα και σε ποιους θεσμούς?
Τώρα τρέχουμε με peugeot 205 της Ε/11, το οποίο το ετοιμάζουμε-εξελίσσουμε από τις αρχές του 2007. Πλέον έχει σχεδόν τελειώσει και πιστεύω ότι θα είναι στο 100% της απόδοσης του μετά το ράλι Φίλιππος. Όσο για το που, φέτος συμμετέχουμε στο Κύπελλο Ασφάλτου και στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος. Άλλωστε με 4 κοινούς αγώνες τα έξοδα για να ακολουθήσεις και ένα πανελλήνιο θεσμό όπως το Κύπελλο Ασφάλτου μειώνονται αρκετά.

kwnidis_03.jpg
- Κύπελλο ασφάλτου. Και εκτός των τεσσάρων της Β.Ελλάδος, σε ποίους άλλους σκοπεύεται
να πάτε?
Σκοπεύουμε να πάμε στο ράλι Κένταυρος τον Ιούνιο και Αχαιός τον Οκτώβριο.

kwnidis_05.jpg

- Και για να ακολουθήσετε ένα τέτοιο θεσμό, που αποτελείται από 7 αγώνες ράλι, φαντά-
ζομαι ότι έχετε καλή υποστήριξη.
Ναι. Έχουμε σαν μέγα χορηγό την stofo.gr, μια εταιρία που διεξάγει διεθνείς μεταφορές, χωρίς την βοήθεια της οποίας η συμμετοχή μας θα ήταν αδύνατη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Ο Τσιτσικλής Βασίλης με τα ελαστικά matador, ο πατέρας μας, που όλα ξεκινούν από αυτόν, ο Βασιλειάδης Μάκης και ο Κάκαρης Γιώργος με τη πολύτιμη βοήθειά τους αλλά και οι Αγγελάρης Φίλιππας και Τσόμπανης Πασχάλης που είναι το σέρβις μας, όλοι τους έχουν μερίδιο στη δικιά μας εμπλοκή. Γι' αυτό και τους ευχαριστούμε όλους θερμά για ότι έχουν προσφέρει και θα προσφέρουν στο μέλλον.

kwnidis_14.jpg

- Πέραν του αγωνιστικού μέρους, πως βλέπεις τα πράγματα γύρω από τους αγώνες?
Γιάννης: Βασικά, μέρα με την μέρα το επίπεδο ανεβαίνει. Και από πλευράς αγωνιζόμενων, αλλά και από πλευράς οργάνωσης. Βέβαια όλοι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε το σπορ που τόσο αγαπάμε ακόμα καλύτερο.
Βαγγέλης: Βλέπω ότι το 2008, το επίπεδο των οργανώσεων έχει ανέβει σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, όπως επίσης και ο συναγωνισμός σε όλες της κατηγορίες. Αυτό είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για όλους. Τρέχουμε να διασκεδάσουμε και το αποτέλεσμα θα έρθει μόνο του.

kwnidis_09.jpg

- Ευχαριστώ πολύ παιδιά, καλή επιτυχία στον επόμενο αγώνα, τον αγαπημένο σας, το ράλι
Φίλιππος.


Επόμενος αγώνας για τα παιδιά το Φίλιππος, επόμενος αγώνας και για το θεσμό του "πληρώματος του αγώνα". Ραντεβού, λοιπόν, στις ειδικές πάνω από τη Βέροια.


pliroma_logo_100px.jpg