01tsjoen.jpg 20 ειδικές διαδρομές μήκους 196.74km περιελάμβανε ο 3ος γύρος του Βελγικού πρωταθλήματος ράλι, το 28ο Rallye de Wallonie, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαβ/κο. Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 171 με πολλούς αξιόλογους συνδιασμούς και έντονο συναγωνισμό σε όλες τις κατηγορίες. Στον αγώνα συμμετείχαν αρκετοί Ολλανδοί οδηγοί καθώς στο Ολλανδικό πρωτάθλημα περιλαμβάνονται και 2 αγώνες από την γειτονική τους χώρα. Ο αγώνας ξεκίνησε την Παρασκευή με μία νυχτερινή ειδική διαδρομή στην πόλη της Namur. Οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας που αποζημίωσε τους χιλιάδες θεατές που συγκεντρώσε ο αγώνας. Νικητής για 7η φορά στον αγώνα αναδείχθηκε ο Pieter Tsjoen με Citroen C4 WRC σημειώνοντας μάλιστα την 3η φετινή του νίκη σε ισάριθμους αγώνες.

Ενημέρωση

02romain.jpg

03van_eldik.jpg

04debackere.jpg

06weijs_jnr.jpg

Ο έξι φορές πρωταθλητής Βελγίου μπορεί να κέρδισε 14 ειδικές διαδρομές αλλά για να το καταφέρει έπρεπε να παλέψει σκληρά με τον Alexandre Romain  που τερμάτισε δεύτερος σχεδόν ένα λεπτό πίσω από τον Tsjoen. Το τέλος της πρώτης μέρας η διαφορά τους ήταν μολις 22 δευτερόλεπτα. Την δεύτερη μέρα ο έμπειρος Tsjoen πήρε τα ρίσκα του και έφτασε στην νίκη.

Η μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου ήταν μεταξύ του Ολλανδού Mark Van Eldik με Subaru Impreza WRC S14 και της Melissa Debackere. Όλα τελείωσαν όταν η 26χρονη αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του Subaru Impreza WRC S12 και αυτό της επέφερε ποινή ενός λεπτού. Το τέλος του αγώνα την βρήκε στην τέταρτη θέση, με ενάμισι λεπτό διαφορά από την τρίτη θέση.

Την πέμπτη θέση κέρδισε ο Ολλανδός Edwin Schilt με Subaru Impreza WRC S14 αφήνοντας έκτο με 37 δευτερόλεπτα διαφορά, τον γνωστό από την συμμετοχή του στο περσινό JWRC Hans Weijs με C2 S1600. O 24χρονος Ολλανδός οδήγησε στο όριο το C2 χαρίζοντας θεαματικά περάσματα.

Πολύ καλή επίδοση είναι και αυτή των Cherain/Pirotte στον δεύτερο αγώνα με το  Renault Mégane RS, έχοντας την υποστήριξη της Renault Βελγίου, που κέρδισαν την Ν4 και άφησαν πίσω τους πρωταθλητές της Ν4, Langenakens/Delvaux με Mitsubishi Lancer Evo X.

Την κατηγορία S2000 κέρδισε ο Ολλανδός Τen Brike με Skoda Fabia S2000 Evo 2 με δεύτερο τον συμπατριώτη του Van Loon με ίδιο αυτοκίνητο.

Οι σημαντικότερες εγκαταλείψεις ήταν αυτές των Bοnjean/Dubois με Peugeot 307 WRC όταν στην 5η ειδική είχαν έξοδο.

Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα ράλι Βελγίου είναι το Sezoens Rally που διεξάγεται σε χωμάτινη επιφάνεια στις 20-21 Μαίου.

Video

Rallye de Wallonie 2011

Rallye de Wallonie 2011

Rallye de Wallonie 2011