r40banner_06.jpg

Ράλλυ Ακρόπολις

Ανακοίνωση της ΟΜΑΕ σχετικά με το Ράλλυ Ακρόπολις

 • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 16:50
 • Γράφτηκε από τον/την Νίκος Γκάλφας
  Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), διατηρώντας χαμηλούς τόνους, εργάζεται ουσιαστικά με γνώμονα τη διαχείριση του αθλήματος αναφορικά τόσο με το αγωνιστικό όσο και με το θεσμικό του πλαίσιο.
Ωστόσο, διανύοντας τον τέταρτο μήνα από την ανάδειξη του νέου ΔΣ, κρίνεται πλέον αναγκαία η τοποθέτηση της Ομοσπονδίας πάνω σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν στο Ράλλυ Ακρόπολις και τη διεθνή εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Ζητήματα τα οποία εκτός των θεσμικών Φορέων (Κυβέρνηση, Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Ομοσπονδία), αφορούν και χιλιάδες χιλιάδων Ελλήνων και ξένων θεατών, την τουριστική υπόσταση της χώρας, καθώς επίσης και των επαγγελματικά εμπλεκομένων στο χώρο του αυτοκινήτου. 

Ράλλυ Ακρόπολις – 1ος γύρος Ελληνικού Πρωταθλήματος: Με το δεξί ο Κύρκος!

 • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 01:00
 • Γράφτηκε από τον/την Απόστολος Παλάτος, Φωτογραφίες: Ανδρέας "Hunter" Αποστολίδης
ΚΥΡΚΟΣ Κάθε ημέρα του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις αποτέλεσε και ξεχωριστό αγώνα του Ελληνικού πρωταθλήματος Ράλλυ.
Έτσι, 46 πληρώματα ρίχτηκαν στη μάχη του ελληνικού πρωταθλήματος το Σάββατο και 36 την Κυριακή.
Μάλιστα, το γεγονός ότι ο κορυφαίος αγώνας περιείχε μία ασφάλτινη ημέρα αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για αρκετούς «ασφάλτινους» συνδυασμούς να συμμετάσχουν στον εθνικό μας αγώνα για πρώτη φορά. 

Ράλλυ Ακρόπολις – 2oς γύρος Ε.Π.: Δύο στα δύο για Λάμπρο Κύρκο!

 • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 01:00
 • Γράφτηκε από τον/την Απόστολος Παλάτος, Φωτογραφίες: Ανδρέας "Hunter" Αποστολίδης
ΚΥΡΚΟΣ Την Κυριακή η δράση πέρασε στις χωμάτινες ειδικές της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου, ενώ τα πληρώματα συμμετείχαν και στην ασφάλτινη υπερειδική της Κορίνθου με χωμάτινα λάστιχα, προσφέροντας άφθονο θέαμα στους εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το λιμάνι της πόλης.
Τη δεύτερη συνεχή του νίκη πέτυχε ο Λάμπρος Κύρκος στο χωμάτινο σκέλος, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.
Κέρδισε τις τέσσερις πρώτες ειδικές της ημέρας και έχοντας ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας πάτησε φρένο προκειμένου να εξασφαλίσει την πρωτιά.  

Ράλλυ Ακρόπολις 2014: Θρίαμβος Breen!

 • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 01:00
 • Γράφτηκε από τον/την Απόστολος Παλάτος, Φωτογραφίες: Ανδρέας "Hunter" Αποστολίδης
BREEN Στην ιστορία πέρασε ένα ακόμη Ράλλυ Ακρόπολις, το 60ό. Φέτος, μπορεί ο αγώνας να μη φιλοξενούσε τα κορυφαία ονόματα, όπως μας συνήθιζε τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το θέαμα και οι μάχες δεν έλειψαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου. Μάχες οι οποίες μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις κρίθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Όσον αφορά την προσέλευση θεατών, παρά την ελλιπή φετινή του διαφήμιση, τα βουνά γέμισαν από ικανοποιητικό αριθμό θεατών, σαφώς όμως πολύ λιγότερο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Βλέπετε η μη ένταξη του αγώνα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτέλεσε τροχοπέδη για εκατοντάδες ξένους θεατές, οι οποίοι άλλες χρονιές τιμούσαν με την παρουσία τους τον εθνικό μας αγώνα. 

Ράλλυ Ακρόπολις - Day 1: Έδειξε τα δόντια της η Peugeot!

 • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 22:12
 • Γράφτηκε από τον/την Απόστολος Παλάτος, Φωτογραφίες: Χάρης Κλαμούρης

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το νέο Peugeot 208 R5 ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Ράλλυ Ακρόπολις. Με εξαίρεση την πρώτη και πέμπτη ειδική, το Peugeot κέρδισε τις υπόλοιπες τέσσερις διαδρομές και αύριο θα προσπαθήσει, διά χειρός Craig Breen να πανηγυρίσει την παρθενική του νίκη.
Ο Breen προηγείται στη γενική μετά την εναρκτήρια μέρα του αγώνα, οδηγώντας συνετά και εκμεταλλευόμενος τις ατυχίες των αντιπάλων του. Κέρδισε δύο από τις έξι ειδικές της πρώτης μέρας και αύριο θα παλέψει για την παρθενική του νίκη σε Ακρόπολις.