01donchev.jpg Το πρωτάθλημα ράλλυ Βουλγαρίας ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο Rally Tvarditsa. Οι συμμετοχές και πάλι λίγες ενώ σημαντική ήταν η απουσία των 3 από τους 4 front runners του θεσμού καθώς για αυτούς δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Έτσι με την απουσία των Iliev, Gyoshev, και Popov, οι Donchev/Yordanov με το Peugeot 207 S2000 έφτασαν σε μια μάλλον εύκολη νίκη κλείνοντας όμορφα μια πολύ δύσκολη χρονιά για αυτούς. Κέρδισαν τις 6 από τις 7 ε.δ. του αγώνα και τερμάτισαν 1οι περισσότερο από 5 λεπτά εμπρός από τους 2ους. 

Ενημέρωση

02stratiev.jpg

03gvozdeikov.jpg

Αυτοί ήταν οι Stratiev/Borisov με το Citroen C2 R2 Max που έδωσαν το παρόν φέτος για πρώτη φορά σε αγώνα του Βουλγάρικου πρωταθλήματος καθώς συμμετείχαν στο Citroen C2 Trophy της γειτονικής τους Ρουμανίας. Κινήθηκαν πολύ γρήγορα όπως πάντα και επικράτησαν στην μάχη για την πρώτη θέση στα 2WD.

Κάθε χρόνο στον αγώνα, αλλά μόνο σε αυτόν, συμμετέχουν και οι Gvozdeikov/Sivov που φέτος οδήγησαν και πάλι ένα Citroen C2 S1600 (ex-PH Sport) και κατάφεραν να ανέβουν στο τελευταίο σκαλί του πόντιουμ κάνοντας μια αξιοπρεπής εμφάνιση.

4οι γενικής και νικητές στην κατηγορία 8, ήταν οι Denev/Nenov με το Renault Clio RS Ragnotti ενώ την 5η θέση πήραν οι Marinov/Filipov με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX. Οι τελευταίοι θα ήταν άνετα 2οι γενικής αλλά δέχτηκαν μια ποινή 5 λεπτών για αργοπορεία μετά από πρόβλημα που αντιμετώπισαν και έχασαν αρκετές θέσεις στην γενική. Κέρδισαν πάντως μια ε.δ. από τον Donchev και ελπίζουμε την νέα χρονιά να τους δούμε σε ακόμα περισσότερους αγώνες.

Στην 6η θέση της γενικής, τερμάτισαν οι Stratieva/Manolov με το Citroen C2 R2 Max που και αυτοί αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα στην Βουλγαρία καθώς και αυτοί ακολούθησαν το Trophy στην Ρουμανία.

Τις τελευταίες ημέρες "άλλαξε" και η διοίκηση του σπορ στην Βουλγαρία με τους νεοεκλεγείς να δηλώνουν ότι πρώτος στόχος τους είναι η τοποθέτηση του Ράλλυ Βουλγαρίας στο πρωτάθλημα του IRC μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. 

 

Video

BG - Rally Tvarditsa 2011