1_ogier.jpg Τι κι αν ο Sebastien Ogier κατέκτησε τον 1ο  του τίτλο στον αγώνα μάλιστα της πατρίδας του από την 1η κιόλας ειδική διαδρομή, τι κι αν η μάχη για τη νίκη ήταν σκληρή και κράτησε τους θεατές στις μύτες των ποδιών τους 3 ημέρες, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον «παντοτινό πρωταθλητή»  Sebastien Loeb στον τελευταίο (;) του αγώνα στο θεσμό. Οι αριθμοί  στην ειδικά βαμμένη για την αυλαία DS3  του τα λέγανε όλα. 9 παγκόσμιοι τίτλοι, 78 νίκες, αμέτρητες νίκες σε ειδικές και πόσα ακόμα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθούν.
3_sordo.jpg

Δυστυχώς ο «μεγάλος» Γάλλος δεν τερμάτισε την καριέρα του όπως ακριβώς θα ονειρευόταν, αφού εγκατέλειψε λίγο πριν το τέλος από έξοδο όντας στη μάχη της κορυφής.


Ο νέος πρωταθλητής Sebastien Ogier ήταν αυτός που κέρδισε τελικά τον αγώνα ξεπερνώντας την τελευταία μέρα, μετά την έξοδο του Loeb, και τα εμπόδια των Dani Sordo και Jari-Matti Latvala που τερμάτισαν 2ος και 3ος αντίστοιχα. Νωρίτερα, ένα κλατάρισμα ήταν αυτό που στέρησε στον Neuville την ευκαιρία να διεκδικήσει την νίκη από τον οδηγό της Volkswagen και τον περιόρισε στην 4η θέση. Ο Βέλγος είναι αυτός που φαντάζει ως ο σημαντικότερος αντίπαλος για τον Ogier στο μέλλον για αυτό και όλες σχεδόν οι ομάδες διεκδικούν την υπογραφή του για την επόμενη σεζόν.


Πρωταθλητές είχαμε και στις υποκατηγορίες του WRC. Στο WRC3 τον τίτλο κατέκτησε o τρίτος Sebastien, ο Chardonnet τερματίζοντας 2ος στην κατηγορία πίσω από έναν ακόμη ταλαντούχο Γάλλο τον Quentin Gilbert. Με νίκη στην Αλσατία επισφράγισε τον τίτλο του στους Juniors o Pontus Tidemand που έδειξε για ακόμα έναν αγώνα πως είναι ο καλύτερος στο πρωτάθλημα των πιτσιρικάδων. Τον Tidemand θα τον δούμε του χρόνου στο WRC2 με Fiesta R5, αφού αυτό είναι το έπαθλο για τον πρωταθλητή JWRC, ενώ στην ίδια κατηγορία θα συναντήσει πιθανότατα τον Chardonnet αν ο τελευταίος καταφέρει και κερδίσει τον τίτλο στο Citroen TOP driver (στο οποίο προηγείται) στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία.


Ο Robert Kubica κέρδισε για ακόμα μια φορά την κατηγορία WRC2, όταν ο μοναδικός του αντίπαλος Elfyn Evans έχασε πολύ χρόνο από κλαταρισμένο ελαστικό. Ο Kubica είναι κοντά στην κατάκτηση του 1ου του τίτλου στα ράλλυ, τον οποίο διεκδικεί ο κατά πολύ αργότερος του Abdulaziz Al Kuwari, ο οποίος έκανε σωστότερες και σίγουρα «ακριβότερες» επιλογές στους αγώνες που θα συμμετέχει. Είναι τέτοιο το σύστημα βαθμολογίας βλέπετε, που επιτρέπει στον κάθε οδηγό να επιλέξει 7 αγώνες του WRC της αρεσκείας του για να βαθμολογηθεί, και έχει ως αποτέλεσμα οι 2 διεκδικητές του τίτλου να έχουν συναντηθεί ελάχιστες φορές. 
Επόμενος αγώνας, το μικτό Ράλλυ Καταλωνίας, με πολλούς οδηγούς να θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα για να εξασφαλίσουν θέση στο νέο πρωτάθλημα.

4_latvala.jpg
2_loeb.jpg
5_neuville.jpg
6_chardonnet.jpg
7_gilbert.jpg
9_kubica.jpg
10_loeb.jpg