Ο Κόλιν Μακρέϊ δίπλα στο ελικόπτερό του Ο σκώτος Πρωταθλητής Κόλιν ΜακΡέϊ σκοτώθηκε χθες όταν έπεσε το ιδιόκτητο ελικόπτερο που πιλοτάριζε ο ίδιος. Το ελικόπτερο τύπου Twin Squirrel κατέπεσε κοντά στον πύργο που ζούσε ο Μακρέι στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα και η έκρηξη που ακολούθησε κάνει το έργο της αναγνώρισης των επιβαινόντων πολύ δύσκολο. Η είδηση αποτελεί σοκ για τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού λόγω και της μεγάλης αγάπης του κόσμου για τον θαραλλέο οδηγό που έχει χαρίσει τόσο όμορφες στιγμές στους αγώνες ράλλυ.
Οι επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τη Δευτέρα, όμως μαζί με τον Κόλιν ταξίδευε ο πεντάχρονος γιός του και ένας ενήλικας με τον δικό του γιό.
Ο Μακρέϊ ήταν πολύ καλός πιλότος ελικοπτέρου με μεγάλη εμπειρία. Ο δημοσιογράφος και φίλος του Jeremy Hart είπε πως "ο Κόλιν πετούσε συχνά σε όλη την Αγγλία και την Ευρώπη, ενώ ήξερε τις συνθήκες γύρω από κτήμα του πάρα πολύ καλά".
Ο Κόλιν Μακρέϊ ήταν ο πρώτος Άγγλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ το 1995 με 25 νίκες στο θεσμό ενώ έχει κερδίσει 5 φορές το Ράλλυ Ακρόπολις.