Η Επιτροπή Προβολής Ελληνικών Αγώνων υποδέχτηκε τους εκπροσώπους του Τύπου στα εντευκτήρια της ΕΛΠΑ και ξεκίνησε και τυπικά τις εργασίες της. Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου βρέθηκαν οι Νίκος Ζακχαίος, Θωμάς Παπαπάσχος, Στάθης Πετρόπουλος και Στράτος Φωτεινέλης, τα τέσσερα μέλη της Επιτροπής.
Στο πλευρό τους τη στήριξή στις προσπάθειές τους εξέφρασαν με την παρουσία τους και τους χαιρετισμούς τους ο πρόεδρος της Ε.Λ.Π.Α. και της ΕΘ.Ε.Α., Βασίλης Δεσποτόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, Γιώργος Κοσμόπουλος.  
Τα μέλη της επιτροπής αναφέρθηκαν στους σκοπούς της Ε.Π.Ε.Α. και τις δράσεις που σχεδιάζονται πάνω στο κομμάτι της προβολής των ελληνικών αγώνων και θα ξεκινήσουν άμεσα. Όπως αναφέρθηκε δομικά στοιχεία σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της προβολής των αγώνων θα είναι οι διοργανώτριες Λέσχες που είναι υπεύθυνες αφενός για τη σωστή επικοινωνία με τον Τύπο, αφετέρου δε για την επαγγελματική προβολή σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε η επίτευξη συμφωνίας με το φωτογραφικό πρακτορείο Photo Rally Press (www.photorallypress.gr) προκειμένου όλα τα Δελτία Τύπου που θα αποστέλλουν από εδώ και στο εξής οι διοργανώτριες Λέσχες να συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό πριν και μετά από κάθε αγώνα πρωταθλήματος.
Παράλληλα παρουσιάστηκε το media kit που θα αποσταλεί σε όλες τις Λέσχες που διοργανώνουν αγώνες πρωταθλημάτων, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές αρχές συνεργασίας της Ε.Π.Ε.Α. με τις Λέσχες για την προώθηση των αγώνων.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη συντονισμένων ενεργειών προκειμένου στη δύσκολη εποχή που περνούν και οι ελληνικοί αγώνες, να προκύψει ένα αποτέλεσμα που θα βοηθήσει να ξεπεραστούν βασικά προβλήματα που αφορούν την προώθηση του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο ρόλος της Ε.Π.Ε.Α. θα είναι συμβουλευτικός σε κάθε προσπάθεια που θα κάνουν οι εμπλεκόμενοι στους ελληνικούς αγώνες και κυρίως οι οργανωτές, οι οποίοι θα έχουν πλέον κίνητρο για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, καθώς η αξιολόγηση της Επιτροπής θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κριτήρια για την ανάληψη πρωταθληματικών αγώνων τα επόμενα χρόνια.

(Δελτίο Τύπου)