akratosthumb.jpg
Η ασφάλτινη διοργάνωση αυτού του Σαββατοκύριακου ήταν το 2ο Ράλλυ Σπριντ Αιγίου που διοργάνωσε η ΑΛΜΑ. Ο αγώνας συγκέντρωσε αρκετές συμμετοχές και ολοκληρώθηκε με μικρές καθυστερήσεις εξαιτίας ορισμένων προβλημάτων που προέκυψαν κατά τα τρία περάσματα από την ειδική της Φτέρης. Νικητές στην κορυφαία κλάση ήταν οι Γιάννης και Βαγγέλης Άκρατος με Mitsubishi EVO VIII, οι οποίοι μάλιστα δεν πήραν την πρώτη ειδική, αλλά κατέβασαν πολύ το χρόνο τους στις δύο επόμενες.

Τους ακολούθησαν οι Αντώνης Γιοβάς – Κώστας Γρηγοριάδης  με ίδιο αυτοκίνητο και τρίτοι ήταν οι Αντώνης Σταφυλοπάτης – Στέργιος Στεργιούλας με Opel Astra OPC.

Στα δίλιτρα η νίκη πήγε στους Παντελή Τζικόπουλο και Νικολέτα Τζικοπούλου με Ford Escort MKII και σχετική άνεση από τους Θόδωρο Παπαβασιλείου – Ιωάννα Τσουτσοπούλου με VW Golf. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Στέλιος Γιαμαλάκης – Νίκος Σάμιος με Renault 5 Turbo.

Στην κατηγορία μέχρι 1.600 κ.εκ. ταχύτεροι ήταν οι Δημήτρης Αμαξόπουλος – Μαρία Χρήστου με Peugeot 205. Οι νικητές συνάντησαν αντίσταση ιδίως στη δεύτερη ειδική από τους Κώστα Κουνιάκη – Ανδρονίκη Προδρομάκη με Citroen AX, όμως ήταν και πάλι ταχύτεροι στην τρίτη, σφραγίζοντας έτσι την νίκη στην κλάση. Τρίτοι ολοκλήρωσαν οι Μάριος Μαυρομμάτης – Σοφία Βλαχάκη με Peugeot 106.

Στα 1.400 κ.εκ. με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους οι Χαράλαμπος Ροϊδόπουλος – Γιάννης Σωτηρόπουλος με Peugeot 205 Maxi ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Γιώργος Παπαδόπουλος – Μιχάλης Σπυρόπουλος με Peugeot 106 Rallye και την τριάδα των πρώτων συμπλήρωσαν οι Κώστας Παπαδημητρίου – Δημήτρης Κολοβός με Toyota Yaris.

Στον αγώνα συμμετείχαν και ιστορικά αυτοκίνητα όπου για μια ακόμη φορά ταχύτερος όλων ήταν ο Ανδρέας Καροτσιέρης με τον Παναγιώτη Κατάρα στο διπλανό μπάκετ της Porsche 911. Δεύτεροι ήταν οι Γιαμαλάκης – Σάμιος με Renault 5 Turbo και ακολούθησαν οι Μάριος Σταφυλοπάτης – Γιώργος Χατζηρήγας με Porsche 911.

Γενική Κατάταξη: http://www.omae-epa.gr/sites/www.omae-epa.gr/files/almaOverall.pdf