Image

Η ΕΘΕΑ σε συνέχεια της απόφασης της 15ης Μαΐου 2006  με την οποία ανεστάλησαν οι αγώνες ράλλυ μέχρι τις 31 Αυγούστου 2006, προκειμένου να αποφασισθεί δέσμη μέτρων, ανακοινώνει τις προυποθέσεις για την απόκτηση αγωνιστικής άδειας.

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση που ακολουθεί.


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ


1.  Η ΕΘΕΑ συμφώνησε με το Κέντρο Ψυχο-Διαγνωστικής Αξιολόγησης (ΚΕ.Ψ.Α.) που βρίσκεται στον χώρο του ΟΑΚΑ και εντός του 2006 θα λειτουργεί και στην Θεσσαλονίκη,  προκειμένου να αναλάβει την διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων για την έκδοση αγωνιστικής άδειας.
Οι αγωνιζόμενοι προκειμένου να εκδώσουν αγωνιστική άδεια θα πρέπει υποχρεωτικά να περνούν από την αξιολόγηση του ΚΕ.Ψ.Α.

Η αξιολόγηση περιλαμβάνει τα εξής:
Α. Αξιολόγηση επιδόσεων όρασης (αξιολογούνται 14 παράμετροι)
Β. Αξιολόγηση επιδόσεων ακοής
Γ. Αξιολόγηση προσοχής – αυτοσυγκέντρωσης
Δ. Αξιολόγηση χρόνου κίνησης και χρόνου αντίδρασης σε οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα
Ε. Αξιολόγηση ορίων ψυχικής καταπόνησης
ΣΤ. Αξιολόγηση οπτικού προσανατολισμού
Ζ. Αξιολόγηση επιπέδου νοημοσύνης

Επιπλέον οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν στο ίδιο κέντρο και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Οι  εξετάσεις αυτές θα ισχύουν για το έτος που εκδόθηκαν και για τα επόμενα 2 έτη.
Το κόστος για την διενέργεια των εξετάσεων αυτών έχει συμφωνηθεί με το ΚΕΨΑ σε 70€ για την ψυχοτεχνική αξιολόγηση και 40 € για τις ιατρικές εξετάσεις.
Προκειμένου να αποφευχθεί η προσέλευση μεγάλου αριθμού αγωνιζόμενων στην αρχή της χρονιάς, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός, ανάλογα με το γράμμα του επωνύμου τους, ο οποίος θα ανακοινωθεί σύντομα.
Η ημερομηνία έναρξης της ως άνω διαδικασίας αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2006.


2.  Οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι έχουν περάσει τις παραπάνω εξετάσεις επιτυχώς, και βγάζουν αγωνιστική άδεια για πρώτη φορά, ή δεν έχουν βγάλει τα τελευταία 5 χρόνια, είναι υποχρεωμένοι στη συνέχεια να περάσουν από επιμορφωτικά σεμινάρια στην ΕΛΠΑ τα οποία θα διοργανώνονται σε προκαθορισμένα ωράρια και ημερομηνίες, που θα ανακοινωθούν σύντομα. Συνιστάται να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά και οι παλαιοί αγωνιζόμενοι.
Υπεύθυνος σπουδών είναι ο Τάσος Ιαβέρης Μαρκουίζος και εκπαιδευτές  γνωστοί και έμπειροι οδηγοί αγώνων εξειδικευμένοι και στα θέματα ασφαλούς οδήγησης.

 

 


3.  Οι αγωνιζόμενοι που έχουν περάσει τις διαδικασίες των προηγουμένων άρθρων, δικαιούνται αγωνιστικής αδείας. Οι αγωνιζόμενοι που λαμβάνουν αγωνιστική άδεια  για πρώτη φορά θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν και να τερματίσουν σε 4 αγώνες σπριντ ή αναβάσεις (τουλάχιστον 2 σπριντ)  για να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αγώνες ράλλυ.
Ειδικά για το 2006 θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει και τερματίσει τουλάχιστον σε 2 αγώνες σπριντ.

4.  Για τους αγώνες Ταχύτητας οι προύποθέσεις θα ανακοινωθούν το συντομότερο.

5.  Υιοθετείται ο θεσμός του υπευθύνου ασφαλείας των αγώνων ράλλυ. Συγκεκριμένα θα ελέγχεται ο αγώνας τουλάχιστον 40 μέρες πριν την διεξαγωγή του και οι παρατηρήσεις θα αποστέλλονται στην διοργανώτρια λέσχη και στην ΕΘΕΑ.
Η ΕΘΕΑ ορίζει σαν υπευθύνους ασφαλείας των Ελληνικών αγώνων τους κ.κ. Μανώλη Χαλιβελάκη και Αναστάσιο Αθανασίου.

{mos_sb_discuss:6}