r40banner_06.jpg

32ο Ράλλυ Παλάδιο - Nικητές οι Καϊτατζής/Δενδρινός

  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011 10:52
  • Γράφτηκε από τον/την www.omae-epa.gr, Φωτογραφίες: Ανδρέας Αποστολίδης
01.jpg Με νικητές του Τάκη Καϊτατζή – Κωνσταντινο Δενδρινό με Mitsubishi EVO IX ολοκληρώθηκε το 32ο Ράλλυ Παλάδιο το οποίο αποτέλεσε τελευταίο αγώνα του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Με αυτό να έχει ήδη ολοκληρωθεί υπέρ του Λάμπρου Κύρκου το 32ο Ράλλυ Παλάδιο δεν έχασε το ενδιαφέρον του καθώς αποτέλεσε και φέτος μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις τόσο λόγω της μεγάλης συμμετοχής πληρωμάτων, όσο και λόγω του ότι οι θεατές εκμεταλλεύονται τη μικρή απόσταση από την Αθήνα.

Ενημέρωση

Οι Καϊτατζής – Δενδρινός τέθηκαν επικεφαλής από την 1η ειδική διαδρομή και κέρδισαν τις 6 από τις 8 ειδικές του αγώνα, καθώς μόνο ο Ευθυμίου στην πρώτη Ψάθα και ο Νικολόπουλος στην πρώτη Πάνακτο κατάφεραν επίσης να σημειώσουν νίκες. Βέβαια οι δύο τελευταίοι στάθηκαν άτυχοι. Οι μεν Ευθυμίου Μανωλόπουλος, νικητής τις δύο προηγούμενες χρονιές με το Ford Escort WRC έκανε ένα λάθος στην 1η ειδική του αγώνα με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και με την πίεση στο αυτοκίνητο για να καλύψει το χαμένο έδαφος είδε τον κινητήρα του α παραδίδει πνεύμα, οι δε Νικολόπουλος-Τσιάπας αντιμετώπισαν στο δεύτερο πέρασμα από την Ψάθα μηχανικό πρόβλημα και εγκατέλειψε ην προσπάθειά τους.

Στη 2n θέση πίσω από τον Καϊτατζή ακολούθησε ο Στέφανος Καμιτσάκης με τον Σπύρο Μπαρδάκη δίπλα του στο Mitsubishi EVO IX. Ο Καμιτσάκης ήταν και φέτος στο Παλάδιο ταχύτατος και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί πιο κοντά στην πρώτη θέση, εξ αιτίας του κακού χρόνου που είχε στην πρώτη ειδική. Από εκεί και πέρα ήταν συνεχώς ανάμεσα στους κορυφαίους και μάλιστα η μονομαχία με τον Νικολόπουλο έμοιαζε πολύ ενδιαφέρουσα αλλά δυστυχώς δεν συνεχίστηκε. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην F2 και F3 όπου επικράτησαν οι Βασίλης Ζάχος – Βαγγέλης Ασπρομούγγος με το Citroen C2 R2 παίρνοντας και την τρίτη θέση της γενικής. Μέχρι το ξεκίνημα του δευτέρου λουπ ο Ζάχος είχε να αντιμετωπίσει τους Βαγγέλη και Σπύρο Ζάχο με το Renault Clio, ωστόσο ένα πρόβλημα στο ημιαξόνιο έστειλε εκτός αγώνα το πλήρωμα από τη Θεσσαλονίκη και έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο του Βασίλη Ζάχου.

Τον 5o χρόνο σημείωσαν οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης με το εκπληκτικό Audi Quattro, οι οποίοι ωστόσο ήταν ουσιαστικά εκτός συναγωνισμού και στα Ιστορικά. Έτσι τέταρτοι στα επίσημα αποτελέσματα είναι οι Διονύσης Σπανός - Σωτήρης Γκότοβος με το Subaru Impreza που πήραν και την τρίτη θέση στην Ομάδα Ν. Χάρη σε αυτή μάλιστα ο Σπανός ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της φετινής βαθμολογίας αλλά και στη δεύτερη θέση της Ομάδας Ν, ολοκληρώνοντας έτσι μια πολύ καλή χρονιά.

Πέμπτοι στη γενική ήταν οι Γιώργος Κυριακόπουλος – Δημήτρης Τριπιντής με Peugeot 106 που ολοκλήρωσαν και το φετινό Παλάδιο με επιτυχία όντες δεύτεροι στις F2/F3 και νικητές στην Α6. Χρήστος και Δημοσθένης Παραβάντης με Peugeot 106 ήταν μια θέση πιο πίσω στη γενική αλλά και στην F2/F3 και τους ακολούθησαν οι Σωτήρης Κυριαζής – Σπύρος Χατζηπαναγιώτου παίρνοντας εκτός από την 7η θέση γενικής την 4η στην Ομάδα Ν και την 1η στη Ν2. Από εκεί και πίσω νικητές στην Ομάδα Ε ήταν οι Δημήτρης Πλακουτσής - Στέλιος Παναγιωτακόπουλος με Peugeot 205, καθώς και οι Γιώργος Κοπανάκης – Χρήστος Φαρμάκης με Opel Astra στην κλάση Α7. Στην Α5 νικητές ήταν οι Γιάννης Σύλλας – Ανδρέας Βίγκος με Peugeot 106.

Στα Ιστορικά, στο πρωτάθλημα των οποίων προσμετρούσε το 32o Rally Παλάδιο, νικητές ήταν οι Ανδρέας Καροτσιέρης – Παναγιώτης Κατάρας με Porsche 911 ακολουθούμενοι, στην 2n θέση από τους Γιάννη Ταχτά – Κώστα Κατσικάρο με BMW 320 καθώς και από τους Κωνσταντίνο Πίτσο – Στέλιο Καραπαπάζη με Toyota Celica να καταλαμβάνουν την 3n θέση.

Το 32ο Ράλλυ Παλάδιο χαρακτηρίστηκε από το ατύχημα των Κωνσταντίνου Χαλιβελάκη – Λεωνίδα Μαχαίρα με το Peugeot 206 S1600 στην 3η ειδική, την Πάνακτο. Το πλήρωμα που στον αγώνα αυτόν και με την απουσία του Γιώργου Κοσμόπουλου πανηγύριζε ήδη τον τίτλο στην F2, είχε μια έξοδο. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό οδηγού και συνοδηγού οι οποίοι μεταφέρθηκαν αμέσως (η ειδική μετετράπη σε απλή) στο νοσοκομείο. Επίσης εγκαταλείψεις είχαμε για τους Αντώνη Γιοβά με έξοδο και Γρηγόρη Νιώρα με μηχανικό πρόβλημα.

Μετά το τέλος του αγώνα έγιναν τεχνικοί έλεγχοι στον Καϊτατζή (1ο γενικής) τον Καμιτσάκη (2ο γενικής), τον Ζάχο (1ο της F2/F3), τον Κυριακόπουλο (1o της Α6), τον Κυριάζη (1ο της Ν2) και τον Καροτσιέρη (1ο στα Ιστορικά).