ImageΗ 2η Έκθεση φωτογραφίας και Αγωνιστικών αυτοκινήτων του ΣΟΑΑΒΕ διοργανώθηκε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2006. Συνεχίζοντας λοιπόν την περυσινή εκδήλωση που ήταν κάτι το πρωτοποριακό, φαίνεται ότι αυτή η εκδήλωση τείνει να καθιερωθεί μιας και εξυπηρετεί διπλό σκοπό. Φέρνει τον απλό κόσμο κοντά στα αγωνιστικά αυτοκίνητα και με άνεση χρόνου μπορεί ο θεατής να έρθει κοντά στους οδηγούς και τους μηχανικούς για να ρωτήσει και ότι τον ενδιαφέρει. Και βέβαια προς το τέλος της εκδήλωσης γίνονται και οι καθιερωμένες απονομές του ΣΟΑΑΒΕ προς οδηγούς και μηχανικούς που διακρίθηκαν στα Κύπελλα όχι μόνο της Βορείου Ελλάδος αλλά και σε Πανελλήνιο Επίπεδο.

ImageΦέτος επιλέχθηκε ένας νέος χώρος και πάλι στο χώρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης που διέθετε μεγαλύτερη αίθουσα για τη στέγαση της εκδήλωσης, χωρίς όμως το 2ο επίπεδο αλλά και την ομορφιά που είχε η περυσινή, πράγμα που επεσήμαναν πολλοί. Βέβαια υπήρχε αφθονία χώρου και στον περίγυρο πράγμα που ήταν αναγκαίο για να γίνουν οι εξωτερικές εκδηλώσεις αλλά και να υπάρχει ελεύθερος χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων για τους επισκέπτες, κάτι που δεν ήταν εφικτό πέρυσι.

Πολλές οι καινοτομίες λοιπόν και... έξω αλλά και μέσα στο χώρο της έκθεσης. Φέτος προστέθηκαν και τα περίπτεραImage αντιπροσωπειών και συγκεκριμένα της ISUZU - Διαμαντόγλου που είχε και κλήρωση δώρων και της SEAT - Ergocar που είναι χορηγοί του ΣΟΑΑΒΕ. Ευχάριστη έκπληξη και η παρουσία του αυτοκινητιστικού Ibizaclub στην είσοδο της έκθεσης.

Μια ακόμα ευχάριστη νότα έδωσαν τα περίπτερα των λεσχών αυτοκινήτου από όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Είδαμε τις λέσχες της Βέροιας, της Κοζάνης, των Σερρών και του Καμπάνη Κιλκίς να έχουν στήσει τραπεζάκια και τηλεοράσεις για να προβάλλουν τον τόπο τους και τους αγώνες της κάθε λέσχης. Στους τοίχους της έκθεσης είχαν κρεμαστεί και φέτος οι πίνακες με τις φωτογραφίες από παλιούς και νέους αγώνες και αυτοκίνητα.

ImageΠρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο δέσποζε το Mitsubishi Lancer Evo VII του Λαμιώτη Πρωταθλητή Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, του Πάνου Χατζητσοπάνη, ο οποίος και τιμήθηκε με ξεχωριστό βραβείο κατά τη διάρκεια της απονομής.

Από την παλιά φρουρά είδαμε και φέτος την Lancia Integralle HF ενώ το χώρο γέμισαν και πολλά αγωνιστικά αυτοκίνητα που διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε στα Κύπελλα της Βορείου Ελλάδος.

Η έκθεση ξεκίνησε σε χαμηλούς ρυθμούς το Σάββατο που λόγω και τηςImage εργάσιμης ημέρας δεν έφερε πολύ κόσμο στην έκθεση εκτός από τους... γνωστούς ύποπτους δηλαδή ομάδες οδηγών και οργανωτές. Την Κυριακή όμως από το πρωί που ξεκίνησαν και οι.. βόλτες με τα αγωνιστικά στην διπλανή «πίστα» που στήθηκε σε περιφραγμένο χώρο, ο κόσμος δεν σταματούσε να δηλώνει συμμετοχή για μια γρήγορη εμπειρία με αγωνιστικό αυτοκίνητο. Πραγματικά τα 4-5 αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το σκοπό σταμάτησαν όταν μερικά από αυτά έμειναν από τελειωμένα εμπρός λάστιχα ! και πάλι υπήρχαν θεατές που ήθελαν να κάνουν την γρήγορη βόλτα τους.

ImageΤο απόγευμα της Κυριακής το πλήθος του κόσμου μέσα στην αίθουσα είχε αρχίσει να μεγαλώνει μιας και είχε έρθει η ώρα των απονομών. Με μια μικρή καθυστέρηση για να.. έρθουν και οι τελευταίοι ξεκίνησε η διαδικασία των απονομών μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα. Φέτος είχαμε τη συμμετοχή και των οδηγών στις Δεξιοτεχνίες αυτοκινήτου μιας και από πέρυσι πολλοί συμμετέχουν στον ΣΟΑΑΒΕ που έχει ενδιαφερθεί και γι’ αυτή τη μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έτσι είχαμε απονομές στο Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος, στο Κύπελλο Ταχύτητας και Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, στο Κύπελλο Ράλλυ Σπριντ Βορείου Ελλάδος, στο 13ο Μακεδονικό Κύπελλο του ΣΟΑΑΒΕ (που αποτελείται από επιλεγμένους αγώνες Ράλλυ και Σπριντ με συντελεστές) καθώς και ειδικές διακρίσεις σε μηχανικούς και χορηγούς.

ImageΈτσι έκλεισε και η 2η εκδήλωση αυτού του είδους που ελπίζουμε να καθιερωθεί και να ενισχύεται κάθε χρόνο μιας και προβάλλει σημαντικά τους αγώνες αυτοκινήτου. Παρουσία στην εκδήλωση είχε το και το R40.gr ! με ένα όμορφο πανώ αλλά και με αυτοκόλλητα στο Peugeot 106 του Νίκου Γκάλφα που ήταν εκτεθειμένο μέσα στην έκθεση. Πολύ σημαντικό για τους δημιουργούς ήταν τα λόγια που ακούσαμε για το νέο μας site και μας έκανε εντύπωση ότι όλοι όσοι μιλήσαμε είχαν μπει ήδη στο R40.gr !!! και μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε για την καλύτερη προβολή των αγώνων στη Βόρειο Ελλάδα.

ImageImageImage