Ένα μνημείο της φύσης είχαν την ευκαιρία να χαρούν τα μέλη και οι φίλοι της ΛΕΚΑΜ το σαββατοκύριακο της 20ης και 21ης Ιουνίου, διασχίζοντας οριζόντια και κάθετα το νομό Γρεβενών. Ένα νομό που η ομορφιά της φύσης δεν έχει αρχή και τέλος, μια φύση που είναι πραγματικά θεία ευλογία και ύμνος στη ζωή του φυτικού και ζωικού βασιλείου. Μια φύση που σήμερα ζώντας σε μια περίοδο αρκετά αντικοινωνικής και ενίοτε απάνθρωπης “προόδου” με θεοποιημένο τον τεχνολογικό πολιτισμό θυμίζει σε όσους την επισκέπτονται τί σημαίνει πραγματική ευτυχία και ομορφιά.







Θυμίζει ότι και ο ίδιος ο άνθρωπος έχει τις ρίζες του εδώ και ότι τα αντίγραφα και οι απομιμήσεις της στις τεράστιες οθόνες πλάσματος σαλονιών και ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν μπορούν να την υποκαταστήσουν. Φέρνει στην επιφάνεια τον αρρωστημένο εγωισμό μας που όλα θέλει να τα μετρά με χρήμα, προειδοποιώντας μας ότι η ζωή μας ξεφεύγει ολοένα και περισσότερα από τα χέρια μας και ότι η ταύτιση του όμορφου με το ιδιόκτητο αποτελεί επιβεβλημένο υπερκαταναλωτικό δίλλημα.

Τέλος, κάνει πιο εμφανή τον “τοίχο” που οι ίδιοι έχουμε υψώσει σε εμάς και τη φύση ζώντας τρόπω τινί “φυλακισμένοι” στο τσιμέντο, τα φανάρια, την ηχορύπανση και το στρες των μεγαλουπόλεων. Και ενώ οι πόρτες αυτής της “φυλακής” είναι ορθάνοιχτες σπάνια τις περνάμε γιατί προφανώς αυτή η “απόδραση” προυποθέτει αρετή και τόλμη.

Μια τέτοια απόδραση πραγματοποίησαν λοιπόν τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης μας και με αφετηρία την κεντρική πλατεία των Γρεβενών και ακολουθώντας τον οδικό άξονα Ζίακκας – Περιβόλι – Βοβούσα – Πηγές Αώου – Μέτσοβο – Μηλιά – Κρανιά – Μικρολίβαδο – Κηπουρειό επέστρεψαν και παλι στην πόλη των Γρεβενών.

Μια διαδρομή μέσα από ανεπανάληπτα τοπία, από πυκνά δάση οξυάς, φτελιάς, σφενδάμου, μαύρης πεύκης και ρόμπολου, ρυάκια, ρέματα, μικρούς καταρράκτες και λίμνες μας θύμισε ότι υπάρχει και η άλλη “Ελλάδα”, η Ελλάδα της φύσης, της ομορφιάς και της απλότητας. Η αυθεντική Ελλάδα των απλών, φιλόξενων και καλοσυνάτων ανθρώπων που πολλοί από εμάς στους ρυθμούς και τρόπους ζωής των “μοντέρνων καιρών” της παγκοσμιοποίησης έχουν περάσει στο περιθώριο.

Η Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας, εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες της σε όλους όσους συνέδραμαν σε αυτήν την ομολογουμένως επιτυχή “απόδραση” και ιδιαίτερα:
• Την Μητρόπολη Γρεβενών
• Το Νομάρχη Γρεβενών
• Το Δήμαρχο Γρεβενών
• Τους αδελφούς Αποστολίδη, ιδιοκτήτες της ομώνυμης φάρμας
• Τους ιδιοκτήτες του Catering Pindos κ.κ Σούμπουρα και Κούσκουρα
• Τον ιδιοκτήτη – και προσεχώς μέλος της Λέσχης μας -των Café and Tea House και Café Pindos κ. Χρήστο Τσαρτσιώτη
• Τον ιδιοκτήτη του ασφαλιστικού γραφείου κ. Ιωάννη Χαλάτσογλου
• Τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας κ. Ζήση Τάκη
• Τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΝΕΚΤΑΡ για τις δωρεάν διανυκτερεύσεις που κληρώθηκαν για μέλη μας
Και τέλος την HELLAS SERVICE,την ACS και τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την διαχρονική και πολύτιμη στήριξή τους.

Αγαπητοί φίλοι σας περιμένουμε κάθε Τετάρτη μετά τις 20:00 στα γραφεία μας (Κορομηλά 27, περιοχή Βασ. Όλγας) να σχεδιάσουμε μαζί τις επόμενες εκδηλώσεις μας.

(lekam.gr)