Επιτέλους ο Σ.ΤΕ.Β.Ε. σε συνεργασία με την ‘4x4 Elephant Team’ μετά από απαίτηση όλων των τετρακίνητων φίλων στη Θεσσαλονίκη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος διοργανώνει τον 1ο αγώνα Αντοχής 4χ4 Βορείου Ελλάδος.(TRAIL RIDE). Πρόκειται για ένα παιχνίδι που συνδυάζει την οδήγηση εκτός δρόμου με την πλοήγηση και την περιπέτεια και αναφέρετε σε ερασιτέχνες οδηγούς.

Η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου θα γίνει στην περιοχή του Κισσού κάτω από τον Χορτιάτη στις 9:30 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου 2006 και ο τερματισμός θα γίνει περίπου στις 17:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας σε σημείο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Αγώνας αναφέρεται σε αυτοκίνητα με κίνηση στους 4 τροχούς με ή χωρίς βοηθητικό κιβώτιο και χωρίς να είναι απαραίτητη καμία μετατροπή. Μέσα στο αυτοκίνητο εκτός από τον οδηγό επιβαίνει υποχρεωτικά και συνοδηγός(πλοηγός). Και οι δύο πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης τουλάχιστον ενός έτους. Το αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας, ζώνες ασφαλείας 3 σημείων και πυροσβεστήρα. Οι επιβαίνοντες πρέπει να φορούν υποχρεωτικά κράνος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η οργάνωση έχει χαρτογραφήσει τη διαδρομή και στην εκκίνηση θα δοθεί σε κάθε αυτοκίνητο δρομοβιβλίο(ROAD BOOK) το οποίο θα δείχνει αναλυτικά τον τρόπο που θα κινηθούν τα αυτοκίνητα(χλμ, διασταυρώσεις, χρόνους από το ένα ΣΕΧ στο άλλο).

Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:

Σάββατο 20-5-2006 & ώρα 17:00 έως 21:00 συγκέντρωση στα γραφεία του συλλόγου για τον διοικητικό έλεγχο. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Ταυτότητα, Δίπλωμα, Άδεια αυτοκινήτου & εξουσιοδότηση στην περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν είναι στο όνομά τους. Ταυτόχρονα θα γίνει και η ενημέρωση των αγωνιζομένων για τα θέματα του αγώνα.
Σάββατο 21:00 κλείσιμο συμμετοχών.
Στην περιοχή του συλλόγου θα υπάρχει μετρημένο χλμ για καλιμπράρισμα των terra trip. Μετρημένο χλμ θα υπάρχει & στην περιοχή του Κισσού.

Κυριακή 21-5-2006 & ώρα 7:30 το πρωί συγκέντρωση στην περιοχή Κισσός Χορτιάτη πάνω από το Πανόραμα.
Από ώρα 08:00 - 09:00 θα γίνει τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων:
Άδεια κυκλοφορίας - πινακίδες, Φώτα πορείας , stop ,φλάς , αλάρμ, Ζώνες ασφαλείας, Πυροσβεστήρας ( όχι ληγμένος)
κλπ
Στις 09:00 θα γίνει η κλήρωση για την σειρά εκκίνησης και θα μοιραστούν οι αριθμοί συμμετοχής & το ROAD BOOK στα πληρώματα.
Στις 09:30 θα γίνει η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου. Τα επόμενα θα φεύγουν ανά 5 λεπτά εκτός αν με απόφαση της οργάνωσης αυτός ο χρόνος γίνει 3 λεπτά λόγω πολλών συμμετοχών.
Ο τερματισμός του πρώτου αυτοκινήτου αναμένεται στις 14:00 περίπου στη κεντρική πλατεία των Βασιλικών.
Τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν 1 ώρα μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου ή 1 ώρα μετά το κλείσιμο του τελευταίου ΣΕΧ που είναι αυτό του τερματισμού.
Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων θα δοθεί μισή ώρα για ενστάσεις, θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα και θα γίνει η απονομή.