Στις 23-4-11 η ΛΑΒέροιας στο ξενοδοχείο Βίλα Ελιά παρουσία δημοσιογράφων του τοπικού και ευρύτερου ειδικού τύπου, του Αλυτάρχη του αγώνα, εκπροσώπων των συνδέσμων οδηγών αγώνων ΣΟΑΑ και ΣΟΑΑΒΕ ,αγωνιζομένων συζήτησαν τα του 17ου ράλι Φίλιππος,και παρουσίασαν το road book του αγώνα που θα διοργανώσει η λέσχη στις 16-17 Απριλίου. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο πανελλήνιο κύπελλο ασφάλτου και θα διεξαχθεί στις παρυφές των Πιερίων και του Βερμίου σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης της Βέροιας. 




Συζητηθηκαν τα διαδικαστικά του αγώνα (ασφάλεια-παροχές-κάλυψη του αγώνα από μέσα μαζικής ενημέρωσης). Ο αγώνας θα κινηθεί στα περσινά πλαίσια σε μια διαφορετική όμως λόγο των γνωστών προβλημάτων (οικονομικών) κατάσταση, για τον λόγο αυτό η ΛΑΒεροιας κινείται σε συνεργασία με τους χορηγούς και τις αρχές της πόλις για να διοργανώσει άλλον ένα πετυχημένο αγώνα και να περάσει τις εξετάσεις στα μάτια και την κρίση της νέας αρχής του μηχανοκίνητου σπορ που είναι πλέον η ΟΜΑΕ.

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησαν ο πρόεδρος της λέσχης κος Μπιλαδέρης Βασίλης και ο Αλυτάρχης του αγώνα κος Μαραντζίδης Παναγιώτης. 


Το Sportorama.gr αναφέρει για τη συνέντευξη:

Τον λόγο πρώτος πήρε ο πρόεδρος της Λ.Α Βέροιας κος Μπιλαδέρης Βασίλης ο οποίος ανέφερε ότι στο θέμα διεξαγωγής του 17ου Ράλλυ Φίλιππος από τεχνικής και οργανωτικής πλευράς όλα έχουν δρομολογηθεί και είναι σχεδόν έτοιμα. Εξέφρασε όμως τόσο την προσωπική, όσο και του υπόλοιπων μελών της Λέσχης, δυσαρέσκεια για τη μη (προς το παρόν) υποστήριξη της προσπάθειας τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τον Δήμο Βέροιας , ο οποίος φαίνεται να είναι κάθετα αντίθετος σε κάθε χορηγία που αφορά Αθλητικά Σωματεία και όχι μόνο.

Ο κος Μπιλαδέρης αναφερόμενος στις παροχές και στις χορηγίες είπε ότι στους δύσκολους αυτούς οικονομικούς καιρούς η Λ.Α.Β θα παλέψει ώστε να έχει τις καλύτερες δυνατές παροχές για τα πληρώματα. «Όλα είναι υπό συζήτηση» τόνισε (αυτοκινητάμαξα, διαμονή σε ξενοδοχεία, έκπτωση στους αγωνιζόμενους ανάλογα με τον χρόνο κατοχύρωσης της συμμετοχής κ.α) και συνέχισε «Για να γίνει η διεξαγωγή του Φίλιππος χρειάζονται 17.500 ευρώ με όλα πληρωμένα (κριτές, ενδιάμεσους, αλυτάρχες και στελέχη του αγώνα, παράβολα κλπ).

Στο αγωνιστικό κομμάτι αναφέρθηκε ότι το 17ο Φίλιππος δεν θα έχει θα έχει αλλαγές από πέρυσι. ‘Έτσι Θα περιλαμβάνει 2 ειδικές διαδρομές επαναλαμβανόμενες μήκους 174 χλμ (Πολυδένδρι – Κουστοχώρι) με service park στο ίδιο σημείο με πέρυσι. Η μόνη αλλαγή που θα γίνει είναι ότι η έναρξη του αγώνα θα γίνει 1 ώρα αργότερα δηλαδή στις 10:30 ενώ αλλάζει και ο αλυτάρχης του αγώνα. Ζήτησε επίσης, η ώρα κλεισίματος των ειδικών να μειωθεί κατά 30 λεπτά ώστε να μπορέσουν να μπουν στην ειδική περισσότεροι θεατές ενώ ανέφερε ότι στο νέο φυλλάδιο του αγώνα που θα εκδοθεί σε λίγες μέρες θα υπάρχουν σημειωμένες οι καλύτερες και πιο εντυπωσιακές θέσεις του αγώνα στις οποίες θα μπορεί ο θεατής με ασφάλεια να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Αναφορά έγινε για την επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης η οποία πρόκειται το επόμενο διάστημα να αναβαθμίσει με σκοπό την ενημέρωση τόσο των μελών και φίλων του αυτοκινήτου αλλά και των δημοσιογράφων για τα δρώμενα στο χώρο.

Ο κος Μπιλαδέρης ανακοίνωσε ότι στο 17ο Φίλιππος μετά από απόφαση του Δ.Σ, αλυτάρχης του αγώνα θα είναι ο κος Παναγιώτης Μαραντζίδης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό είπε ότι η πόλη της Βέροιας έχει κόσμο που αγαπάει το αυτοκίνητο και πρέπει να απολαύσει ένα καλά οργανωμένο και ασφαλή αγώνα που όπως πάντα η Λ.Α Βέροιας είχε υψηλά στάνταρ.

Τέλος το Δ.Σ της ΛΑΒ προσκάλεσε όλους τους φίλους του αυτοκινήτου να δώσουν το δυναμικό παρόν στο 17ο Ράλλυ Φίλιππος που τόσα χρόνια προσφέρει τις καλύτερες συγκινήσεις τόσο στους θεατές όσο και στους αγωνιζόμενους.

 

17ο rally ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη εγγραφών συμμετοχής

Δευτέρα   21   Μαρτίου 2011

Λήξη εγγραφών συμμετοχής

Τετάρτη   9     Απριλίου 2011 ώρα 22:00

Διανομή βιβλίου Διαδρομής (Road Book)

Πέμπτη    10    Απριλίου 2011

Έναρξη Αναγνωρίσεων

Πέμπτη    10    Απριλίου 2011

Λήξη Αναγνωρίσεων

Σάββατο  16     Απριλίου 2011

Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων

Πέμπτη    11     Απριλίου 2011

Διανομή εντύπων, αριθμών συμμετοχής στους αγωνιζόμενους

Σάββατο 16  Απριλίου 2011, 15:00, στον χώρο του Τεχνικού Ελέγχου στην Πλατεία Εληάς

Διοικητικός έλεγχος

(Ωράριο ανάλογα με αριθμούς συμμετοχής)

Σάββατο 16  Απριλίου 2011, από 15:00 έως 18:00, στον χώρο του Τεχνικού Ελέγχου στην Πλατεία Εληάς

Ενημέρωση Αγωνιζομένων

Σάββατο 16  Απριλίου 2011, ώρα 17:30 (η τοποθεσία θα ανακοινωθεί με Δελτίο Πληροφοριών

Έλεγχος εξακρίβωσης αυτοκινήτων και έλεγχος - σφράγισμα των υπερσυμπιεστών (turbo)

(Ωράριο ανάλογα με αριθμούς συμμετοχής)

Σάββατο 16  Απριλίου 2011, από 15:00 έως 18:00, στον χώρο του Τεχνικού Ελέγχου στην Πλατεία Εληάς

1η Συνεδρίαση αγωνοδικών  

Σάββατο 16  Απριλίου 2011, ώρα 18:15, στο ξενοδοχείο Βίλα Εληά

Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων

δεκτών να εκκινήσουν / ωράρια εκκίνησης

Σάββατο 16  Απριλίου 2011, ώρα 18:30, στον χώρο εκκίνησης (πλατεία Εληάς)

Εορταστική Εκκίνηση αγώνα                                                                      

Σάββατο 16  Απριλίου 2011 ώρα 21:00 στην πλατεία Εληάς

Τερματισμός πρώτου αυτοκινήτου                                                                              πρώτου αυτοκινήτου

Κυριακή  17  Απριλίου 2011 ώρα 16:17

Τελικός τεχνικός έλεγχος

Κυριακή 17   Απριλίου 2011 στον χώρο τερματισμού.

Δημοσίευση προσωρινών αποτελεσμάτων

Κυριακή 17   Απριλίου 2011, ώρα 17:30 στον χώρο τερματισμού.

Δημοσίευση τελικών αποτελεσμάτων

Κυριακή 17   Απριλίου 2011, ώρα 17:45 στον χώρο τερματισμού.

Απονομή επάθλων

Κυριακή 17   Απριλίου 2011, 18:00 στον χώρο τερματισμού.