Ο Σωκράτης Τσολακίδης απευθύνει επιστολή προς τους φίλους των αγώνων αυτοκινήτου θέλοντας να βγει στο προσκήνιο και να μιλήσει για την απόφαση της ΕΘΕΑ να μην του χορηγήσει αγωνιστική άδεια για το 2006.

Θεσσαλονίκη 12 Σεπτεμβρίου 2006

Από: Σωκράτη Τσολακίδη

Αγαπητοί κύριοι

Έφτασα στο σημείο να γράψω αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας, προκειμένου να καταλάβετε και εσείς τα όσα γίνονται στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, έχω κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος ράλι το 2003 και όλα αυτά τα χρόνια που τρέχω, έχω προσπαθήσει για το καλύτερο των αγώνων, φέρνοντας τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα αλλά και προσφέροντας πλούσιο θέαμα, μιας και οι προπονήσεις που κάνω, μου δίνουν το δικαίωμα να συνδυάζω θέαμα και καλή οδήγηση.

Το 2005 συνέβη ένα περιστατικό στο μίνι ράλι Σερρών στο οποίο ενεπλάκη ο αδερφός μου, με αγωνιζόμενο από το Κιλκίς. Εξαιτίας της προσωπικής κόντρας που είχαν (κάτι που συμβαίνει με όλους), η ΕΘ.Ε.Α. αποφάσισε να μην μου εκδώσει αγωνιστική άδεια για το 2006, χωρίς μάλιστα να μου αναφέρει τους λόγους!!! Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν θα μου έδιναν άδεια, το έμαθα αρχικά από ανθρώπους του εξωτερικού, κάτι που σημαίνει πως κάποιοι δεν ήθελαν να με έχουν αντίπαλο γιατί απλά και μόνο ήμουν από τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ… Η ποινή ήταν πρωτόγνωρη όχι για τα Ελληνικά, αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα. Να μην μου δοθεί δηλαδή, αγωνιστική άδεια για ένα χρόνο. Και λέω πρωτόγνωρη, αφού τιμωρήθηκα για κάτι, στο οποίο δεν είχα καμία απολύτως εμπλοκή και χωρίς να το ξέρω!

Έκανα υπομονή για έξι μήνες, οπότε και ζήτησα να τρέξω στο ράλι Ακρόπολις, όπως μου είχε πει να κάνω άνθρωπος μέσα από την ΕΘ.Ε.Α. (εθνική επιτροπή αγώνων). Δεν έγινε δεκτή και προσπάθησα και πάλι τον Αύγουστο, στέλνοντας επιστολές στον πρόεδρο της ΕΘ.Ε.Α. κ. Αλέξανδρο Μανιατόπουλο αλλά και στον πρόεδρο της ΕΛΠΑ, κ. Βασίλη Δεσποτόπουλο. Μέσα από αυτές έδειξα μετάνοια (για κάτι όμως, που εγώ ο ίδιος δεν είχα κάνει) και πρότεινα να με τιμωρήσουν με την μεγαλύτερη ποινή στην περίπτωση που έπεφτα σε κάποιο παράπτωμα. Η απάντηση που έλαβα με εξέπληξε αφού διαπίστωσα πως δεν μου δινόταν άδεια επειδή κάποιος μέσα από την ΕΘ.Ε.Α. είχε προσωπικά μαζί μου, πράγμα πρωτάκουστο για τον αθλητικό χώρο! Σας πληροφορώ πως έχω αγοράσει ένα τελευταίας τεχνολογίας αγωνιστικό αυτοκίνητο μάρκας Subaru Impreza N12, αλλά δυστυχώς αυτοί που διοικούν δεν επιθυμούν ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Ξέρετε, για κάποιους δεν είναι καλό να πηγαίνει το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη…

Ζητώ από εσάς, που πιστεύω ακράδαντα ότι είστε αντικειμενικοί και βλέπετε τα πράγματα με άλλο μάτι με σκοπό να γίνει το άθλημα καλύτερο, να κάνετε γνωστό το θέμα μου, γιατί – δυστυχώς - είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν κάποιοι κύριοι γνώμη, αφού όπως έχει διαπιστωθεί και στο παρελθόν «φοβούνται» τη δημοσιότητα και την αλήθεια, μόνο και μόνο για να κάνουν κουμάντο και να έχουν μια «καρέκλα». Το λέω αυτό φέρνοντας για παράδειγμα ένα άλλο άθλημα και ερωτώ: Υπήρχε ποτέ περίπτωση να μην αφήσουν τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ να μην αγωνιστούν για μια χρονιά; Όλα τα κανάλια, οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα, θα είχαν «ξεσηκωθεί»… Με τη δύναμη που έχετε, σας παρακαλώ πολύ όπως με βοηθήσετε (απίστευτο για έναν αθλητή να παρακαλάει να πάρει αγωνιστική άδεια) για να πάρω και πάλι την αγωνιστική μου άδεια ή να γίνουν γνωστοί οι λόγοι που δεν μου δόθηκε…

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας

Φιλικά
Σωκράτης Τσολακίδης
(οδηγός αγώνων)