Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης  στη συνάντηση με τον έλληνα οδηγό αγώνων ταχύτητας Χρίστο Γιαννόπουλο και τον οργανωτή αγώνων Κουρτ Περό. O Δήμος Πτολεμαϊδας στο πλαίσιο των Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) διερευνά την βέλτιστη αξιοποίηση συγκεκριμένων ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου. Ένα από τα προτεινόμενα έργα είναι η κατασκευή Αυτοκινητοδρομίου στην Πτολεμαϊδα και ειδικότερα στο χώρο αποθέσεων στα παλιά ορυχεία της ΔΕΗ, αφού αποτελεί μια καινοτόμα και αναπτυξιακή πρωτοβουλία καθώς θα δώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης των εκτάσεων της ΔΕΗ, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής, η οποία στο παρελθόν έχει ζητήσει την παραχώρηση εκτάσεων από τη ΔΕΗ για τη διοργάνωση αγώνων αυτοκινήτου.
Με δεδομένη, μάλιστα, την εμπειρία της αδελφοποιημένης πόλης Μοστ της Τσεχίας, που διαθέτει πίστα αγώνων σε εκτάσεις ανενεργών ορυχείων, προτείνεται να διερευνηθεί σοβαρά η βιωσιμότητα και η πολιτιστική ωφελιμότητα του έργου, ενώ αναμένονται οι προτάσεις των όποιων επενδυτών.
Πρόσφατα, μάλιστα, ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης συναντήθηκε με τον έλληνα οδηγό αγώνων ταχύτητας Χρίστο Γιαννόπουλο και τον οργανωτή αγώνων Κουρτ Περό και συζήτησαν για το θέμα.