naousathumb.jpg

Τον 4ήμερο εθνικό μας αγώνα και 7 γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC) , το 57ο Rally Acropolis παρακολούθησαν μέλη του Δ.Σ. της Λ.Α. Νάουσας.

Ο αγώνας που έλαβε μέρος στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο κατά κύριο λόγο ήταν εντυπωσιακός και απρόβλεπτος μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή την Power stage η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό κανάλι.

Μεγάλοι νικητές ήταν οι Sebastien Ogier - Julien Ingrassia με Citroen DS3 WRC οι οποίοι κέρδισαν κυριολεκτικά στο νήμα τους 7 φορές Παγκόσμιους Πρωταθλητές Sebastien Loeb - Daniel Elena επίσης με Citroen, κάνοντας το 1-2 για την γαλλική ομάδα.

 

Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen με Ford Fiesta WRC μετά από μεγάλη μάχη με τους πολύ συμπαθής στο ελληνικό κοινό Petter Solberg - Chris Patterson με Citroen DS3 WRC.

Άξιο συγχαρητήριων ήταν το Πρώτο Ελληνικό πλήρωμα οι Λάμπρος Αθανασσούλας - Νίκος Ζακχαίος με Ford Fiesta WRC τερματίζοντας στην 19η θέση Γενικής κατάταξης όντας άτυχοι όμως την 1η μέρα στην 2η ειδική καθώς είχαν μηχανικό πρόβλημα, αλλά κάνοντας χρήση του κανονισμού Super Rally ο οποίος επιτρέπει να επισκευαστεί το αυτοκίνητο και να επιστρέψει την επόμενη μέρα κάνοντας εντυπωσιακά περάσματα και κερδίζοντας το χειροκρότημα των χιλιάδων οπαδών που βρέθηκαν στις ειδικές διαδρομές.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Λ.Α. Νάουσας Θεοδοσίου Παναγιώτης, Σπανός Κωνσταντίνος και Τζιώνας Ιωάννης, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους οργανωτές, δημοσιογράφους αλλά και με τα πληρώματα συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες γύρω από την διοργάνωση αγώνων rally βοηθώντας τους για το μέλλον που είναι να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας Rally Sprint στα βουνά του Βερμίου και της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το team του xwmatinos.gr & του R40.gr για την πολύτιμη βοήθεια τους.