dodonithumb.jpg
Στις 16-17 Iουλίου η ΕΛ.ΕΤ.Α. διοργάνωσε με επιτυχία το 5ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΔΩΔΩΝΗ – AUTOTEST ΙΚΤΕΟ Βουνοπλαγιά, στη ειδική διαδρομή της «Δωδώνης». Ο αγώνας προσμετρούσε στο Έπαθλο Ασφάλτινων Σπρίντ Ελλάδος, και υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα των Δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης, της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και με την υποστήριξη των τοπικών και όχι μόνον επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής, με πρώτη και καλύτερη την αμέριστη στήριξη του κύριου χορηγού της διοργάνωσης του AUTOTEST ΙΚΤΕΟ Βουνοπλαγιάς, τον οποίο η λέσχη μας θέλει για ακόμα μία φορά να ευχαριστήσει για την άψογη συνεργασία.

Ο τεχνικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του κύριου χορηγού του αγώνα το Σάββατο 16 Ιουλίου και ώρες από 15.00΄ έως 19.00’ με την παρουσία πλήθους κόσμου. Από τα 40 πληρώματα που είχαν δηλώσει συμμετοχή, 37 πληρώματα ήταν αυτά που πήραν το ΟΚ για να παρουσιαστούν στην πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, που έλαβε χώρα στις 21:00 μμ το βράδυ του Σαββάτου με βροντερό παρόν από το Γιαννιώτικο και όχι μόνο κοινό, φίλων και μη του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε ο Αγώνας στην ειδική της Δωδώνης και ολοκληρώθηκε στις 12:58 με τον τερματισμό και του τελευταίου αγωνιστικού για το δεύτερο σκέλος. Ολοκλήρωσαν τον αγώνα 31 πληρώματα με πρώτο και καλύτερο το τοπικό δίδυμο Παπαχρήστου Κώστα - Λάππα Χρήστο με CITROEN SAXO 1.6 VTS, όπου παρά το ότι συμμετείχαν στην κατηγορία έως 1600 κυβικά και τους επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων στο 1ο σκέλος για jump-start, κατάφεραν να τερματίσουν με το καλύτερο χρόνο από όλους, κάνοντας αθροιστικά στα δύο περάσματα της διαδρομής μήκους 12.65 Km το εκπληκτικό 14:53,88.

Στην κατηγορία έως 1400 κυβικά, νικητές με διαφορά το δίδυμο Παντιέρας Σταμάτης - Κουρτίδου Βάσω με TOYOTA YARIS με χρόνο 15:55,23 που δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο του αγώνα από τους δεύτερους Φιφλή Νίκο - Βασιλείου Χρήστο με ίδιο αυτοκίνητο και χρόνο 16:14,88. Τρίτοι στην μικρή κατηγορία οι Σύλλας Γιάννης – Βίγκος Ανδρέας με χρόνο 16:27,97. Και τα τρία πληρώματα μας ήρθαν από την Αθήνα.

Φυσικά στην κατηγορία έως 1600 κυβικά η επικράτηση των Παπαχρήστου – Λάππα ήταν φυσιολογική, αν και η «μάχη» με τους επίσης τοπικούς Μπλάντζο Βαγγέλη – Κωστανάσιο Αριστοτέλη με PEUGEOT 106 S16 και χρόνο 14:57,29 ήταν αγωνιώδης ειδικά στο 1ο σκέλος που υπήρξε η ποινή στους πρώτους. Την κατηγορία έκλεισαν οι Σύλλας Γιώργος – Βαρουξή Αγγελική επίσης με PEUGEOT 106 S16 και χρόνο 15:31,25 που μας ήρθαν από την Αθήνα.

Στην κατηγορία έως 2000 κυβικά, είχαμε την ομορφότερη μάχη ανάμεσα στους Τρικαλινούς Παπαβασιλείου Θεόδωρο – Τσουτσοπούλου Ιωάννα με VW GOLF II GTI και χρόνο 15:26,45 και τους Πατρινούς Τζικόπουλο Παντελή – Τζικοπούλου Νικολέτα με FORD ESCORT MK2 και χρόνο 15:29,28. Οι δεύτεροι παρά το ότι βελτιώθηκαν στο 2ο σκέλος έναντι των πρώτων, δεν κατάφεραν να καλύψουν την διαφορά που είχαν από το 1ο σκέλος. Την κατηγορία αυτή έκλεισε το τοπικό πλήρωμα Σίουλης Βασίλης – Φαραγιάννης Κώστας με ένα RENAULT CLIO WILLIAMS με χρόνο 15:49,71 έχοντας και αυτή στην «πλάτη» τους ποινή 10 δεύτερα λόγω πρόωρης εκκίνησης.

Τέλος στην μεγάλη κατηγορία, επικράτησε το τοπικό πλήρωμα Γορίτσας Ποσειδώνας – Τσίνος Χρήστος με MITSUBISHI LANCER EVO δέκατης γενιάς και χρόνο 15:09,21 ακολουθούμενοι από τους Σταφυλοπάτη Αντώνη – Στεργιούλα Στέργιο από τον Βόλο με ένα OPEL ASTRA OPC με χρόνο εφάμιλλο των πρώτων, 15:13,06. Την κατηγορία έκλεισαν οι Αθηναίοι, Καλαϊτζιάν Γιάννης – Ελευθερίου Γεωργία με RENAULT CLIO KC και χρόνο 15:39,11 παρά το μικροσυμβάν της ανάφλεξης στον τερματισμό του 1ου σκέλους που όμως αντιμετωπίσθηκε χάρη στην ετοιμότητα που επέδειξε η Οργάνωση της ΕΛΕΤΑ.

Η ΕΛΕΤΑ περνώντας άλλη μία επιτυχής διοργάνωσή της στο χρονοντούλαπο των Ελληνικών Αγώνων αυτοκινήτου, θέλει να ευχαριστήσει πρώτους από όλους τους Αγωνιζόμενους που την τίμησαν με την παρουσία τους σε τόσο δύσκολες οικονομικές στιγμές για όλους μας.
Επίσης, το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Ιωαννιτών για το «αγκάλιασμα» της προσπάθειας της, τον Δήμο Δωδώνης για την παραχώρηση της ειδικής διαδρομής, την Περιφέρεια Ηπείρου για την στήριξη της, την Διεύθυνση Τροχαίας Ιωαννίνων και την Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου για την άψογη συνεργασία και την παρουσία τους στον Αγώνα μας, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, τους Εθελοντές Σαμαρίτες και φυσικά όλους τους κριτές, τα στελέχη και τους εθελοντές που με την παρουσία τους εξασφάλισαν την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του Αγώνα αυτού.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο χορηγό του Αγώνα AUTOTEST ΙΚΤΕΟ Βουνοπλαγιά για την συνεισφορά του όχι μόνο οικονομικά αλλά και οργανωτικά και ουσιαστικά βοήθησε στο εγχείρημα αυτό.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι !!!