logo_aokritis.jpg
Πιο συγκεκριμένα, ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης – ΑΟΚ, διοργανώνει αγώνα Rally Sprint αυτή την Κυριακή 25-09-2011 στην γνωστή ειδική διαδρομή Μάλια-Κράσι. Η διαδρομή ξεκινάει από την έξοδο των Μαλίων με προορισμό προς Κράσι και τερματίζει λίγο πριν την διακλάδωση Κράσι- Οροπέδιο Λασιθίου. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου 9 χιλιόμετρα. Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη και προσμετρά στο κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης. Πρόκειται για μία κλασική, τεχνική διαδρομή, η οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και σαν ειδική διαδρομή σε Rally Κρήτης. Στο περσινό μάλιστα 32ο Ράλλυ Κρήτης ήταν η 2η και 4η ειδική διαδρομή.

Με δεδομένο ότι ο κόσμος των Rally στην Κρήτη έχει αρκετό καιρό να βγει στα βουνά, μιας και ο τελευταίος αγώνας για το κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης ήταν πριν από μερικούς μήνες, η προσέλευση των θεατών αναμένεται να είναι μεγάλη. Επιπλέον ένας ακόμα λόγος είναι φυσικά και το γεγονός ότι με το Rally Sprint Μάλια-Κράσι ξεκινά επίσημα πλέον και η αντίστροφη μέτρηση για το 33ο Ράλι Κρήτης, αγώνας θεσμός για τα μηχανοκίνητα δρώμενα της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας μιας και φέτος θα τρέξει ξανά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλι.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και τον έντονο συναγωνισμό σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και το γεγονός ότι η διαδρομή βρίσκεται κοντά στο Ηράκλειο και μάλιστα προσφέρει πολλά και καλά σημεία για τους θεατές. Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο Rally Sprint Μάλια-Κράσι… και μην ξεχνάτε ότι ο δρόμος θα κλείσει στις 10π.μ. γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε αρκετά νωρίτερα εντός της ειδικής για να επιλέξουμε και το κατάλληλο σημείο…

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το περσινό Rally Sprint Μάλια-Κράσι ήταν αγώνας που ο polios επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, με νίκη φυσικά, την ίδια στιγμή που το φετινό Rally Sprint Μάλια-Κράσι θα είναι ο πρώτος αγώνας που θα τρέξει τόσο πίσω από το τιμόνι του κίτρινου Seat Ibiza Kit-Car, όσο και πίσω από το τιμόνι του προέδρου του ΑΟΚ!!!

Συμμετοχές: http://www.omae-epa.gr/sites/www.omae-epa.gr/files/AOK-Rally-Sprint-Malia-Krasi-Symmetoxes.pdf