01thumb.jpg Με απόλυτη επιτυχία διοργάνωσε ο ΑΟΚ - Αθλητικός Όμιλος Κρήτης, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, το Rally Sprint Μάλια-Κράσι, την “πρόβα” πριν τον αγώνα της χρονιάς, που είναι φυσικά το 33o Rally Κρήτης, στις 29-30 Οκτωβρίου. Η διαδρομή ήταν πατημένη ανηφορική, γεγονός που ευνοούσε περισσότερο τα δυνατότερα αυτοκίνητα αλλά και τους οδηγούς με γονίδια αναβάσεων. Πάντως, οι τρεις ταχύτεροι χρόνοι στην γενική κατάταξη ήρθαν από τους δύο πρώτους της μεγάλης κατηγορίας και τον πρώτο της κατηγορίας των 1400-1600κ.εκ..  

02thumb.jpg

03thumb.jpg

04thumb.jpg

Το Rally Sprint Μάλια-Κράσι ήταν ο 3ος αγώνας της χρονιάς για το Κύπελλο Οδηγών-Συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης, εκκίνησε με 18 πληρώματα, από τα οποία κατάφεραν να δουν καρό σημαία μόλις τα 13. Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο πλήθος του κόσμου που κατάφερε να βρεθεί στην ειδική διαδρομή, δίνοντας βροντερό παρόν στην προσπάθεια του ΑΟΚ και όλων των πληρωμάτων, ενώ ταυτόχρονα απόλαυσαν και άκουσαν φυσικά πολλά και αγριεμένα “γκάζια” κυρίως στην μεγάλη κατηγορία, όπου και ο συναγωνισμός και μάχες ήταν εντυπωσιακές…

Αναλυτικότερα, στην μεγάλη κατηγορία είχαμε την άνετη επικράτηση του κίτρινου Seat Ibiza Kit Car με τους Αναπολιωτάκη Γιώργο-Χαλκιαδάκη Αλέκο, να αφήνουν πίσω τους το πλήρωμα από Χανιά με το Mitsubishi Carisma, των Παπαδοκωσταντάκη Γιάννη-Κλαριδίπουλου Σταύρου.
Τρίτοι στην μεγάλη κατηγορία τερμάτισαν οι Μηλάκης Μανόλης-Βασίλης Γκούφας με VW Golf Kit Car.

Στα δίλιτρα επικράτησαν οι Μανόλης Κυριανιτάκης – Σήφης Φαραντάκης με VW Golf GTI και 2οι τερμάτισαν οι Γιώργος Φραντζεσκάκης – Μιχάλης Μπανταλάκης με Ford Fiesta ST. Άτυχοι στάθηκαν οι Δημήτρης Κτιστάκης – Μάνος Κτιστάκης με Peugeot 306, που εγκατέλειψαν από μηχανικό πρόβλημα πριν ξεκινήσουν το δεύτερο σκέλος.

Στην κατηγορία των 1600ων κυβικών, ταχύτεροι με διαφορά ήταν οι Γιώργος Περουλάκης – Γιώργος Ζωφάκης με Honda Civic TypeR, ακολούθησαν οι Ζεϊμπεκάκης Σταύρος - Μεταξάκης Αντώνης με Peugeot 106 Rallye και 3οι τερμάτισαν οι Συλιγαρδάκης Βαγγέλης - Προβιδάκης Νίκος με Citroen AX. Οι Δασκαλάκης Αλέξανδρος - Μαρτάκης Στέφανος με Peugeot 106 Rallye και οι Παρθενιάδης Βαγγέλης - Χατζάκης Κώστας με Citroen Saxo VTS τερμάτισαν 4οι και 5οι, αντίστοιχα. Άτυχοι στάθηκαν οι Νικολίτσης Μιχάλης - Μαραγκάκης Κώστας με Peugeot 106 Rallye και οι Κακεπάκης Νίκος - Βιτσαξάκης Δημήτρης με Citroen Saxo VTS που εγκατέλειψαν στο δεύτερο σκέλος, αλλά και οι Πόλιας Μιχάλης - Θεοδωράκης Λευτέρης με Citroen Saxo VTS που εγκατέλειψαν στο πρώτο σκέλος.

Στην μικρή κατηγορία (μέχρι 1400cc) στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι Πουλάκης Μιχάλης - Προβιδάκης Βαγγέλης με το Toyota Yaris 1.3lt που πυροβολούσε στην ειδική και στα 2 περάσματα, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τους χαλαρούς Φακουρέλη Νίκο - Γκίζη Φίλιππο με Peugeot 106 1.3lt.

Στα highlight του Ράλι Σπριντ Μάλια - Κράσι η πολύ δυνατή BMW M3 CSL του Μάνου Δημητρίου, αυτοκίνητο με πολλά άλογα και ακόμα περισσότερα κιλά ροπής, που με τα εντυπωσιακά περάσματα της στην πλοήγηση του αγώνα, , έκλεψε πολλές ματιές και θετικά σχόλια από τους θεατές. Πολλές ματιές έκλεψε βέβαια και το μπλε Nissan 350Z, το οποίο στα περάσματα του ανάγκαζε τους θεατές να φωνάζουν και να παρακινούν τον οδηγό του για drift!!!

Οι απονομές για το Ράλι Σπριντ Μάλια-Κράσι πραγματοποιήθηκαν στον Πλάτανο στο γραφικό χωριό Κράσι, με την έκδηλωση να τιμούν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Χερσονήσου κ. Κατσαμποξάκης Σπύρος και Μαστοράκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Κράσι, κ. Αργυράκης Κώστας, αλλά και ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΑΟΚ, κ. Γιώργος Δαμιανάκης.

Στην ασφαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα πρόσφερε τα μέγιστα η ΕΛΠΑ Ηρακλείου, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου και Χερσονήσου, το ΕΚΑΒ Ηρακλείου και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πολύτιμη βοήθεια των κριτών του ΑΟΚ, χωρίς την βοήθεια των οποίων κανένας αγώνας δεν θα μπορούσε να γίνει με ασφάλεια για πληρώματα και θεατές…

Και τώρα GOOO για το Rally Κρήτης!!!

Ετοιμαστείτε για πολλές μάχες, θέαμα, όπως μόνο οι καλύτεροι οδηγοί της Ελλάδας και της Κρήτης ξέρουν να προσφέρουν.