Οι πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος Παραγωγής, πραγματοποίησαν σήμερα τις πρώτες και μεγαλύτερες σε διάρκεια δοκιμές, πριν από την έναρξη του αγώνα. Με δεδομένο το γεγονός ότι στο Shakedown της Πέμπτης ο χρόνος δεν είναι αρκετός να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη σειρά των αλλαγών που επιθυμούν τα πληρώματα, η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στους ίδιους και στα αυτοκίνητά τους. Έτσι, λίγο έξω από τα Εξαμίλια, σε μία ειδική διαδρομή που παλαιότερα συμπεριλαμβανόταν σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ράλλυ, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δοκίμασαν τα αυτοκίνητά τους και τα ρύθμισαν ανάλογα με τις απαιτήσεις τους, αλλά και αυτές των ελληνικών χωμάτων.  











50 AL-ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni SUBARU Impreza STI N14
«Μπορεί κάποιες ειδικές να είναι καινούργιες για όλους τους οδηγούς, αλλά είναι ένας γνωστός αγώνας. Είναι σκληρός και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Πέρυσι, θυμάμαι, ήμασταν πρώτοι αλλά είχαμε πρόβλημα με τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου. Τώρα όλα είναι εντάξει, το αυτοκίνητο είναι φανταστικό. Είμαστε πρώτοι στο Πρωτάθλημα αλλά όλοι οι οδηγοί θέλουν να κερδίσουν εδώ. Έχω πει ότι ο αγώνας της Ελλάδας είναι το κλειδί για το PWRC. Θα κάνω ό,τι μπορώ για την 3η συνεχόμενη νίκη μου. Έχω αυτοπεποίθηση, μου αρέσει αυτό το είδος των ειδικών, αλλά και οι άνθρωποι εδώ».
 
47 ARAUJO Armindo - RAMALHO Miguel MITSUBISHI Lancer Evo 9
«Όλα είναι καλά. Η ειδική μοιάζει πολύ με αυτές του αγώνα. Οι βασικές ρυθμίσεις της ανάρτησης είναι ίδιες με αυτές της Σαρδηνίας και ουσιαστικά τώρα βελτιώνουμε κάποια σημεία. Παλεύουμε για το Πρωτάθλημα και αν θέλουμε να το κερδίσουμε πρέπει να πάρουμε βαθμούς. Ακόμα και μια θέση στο βάθρο είναι καλό αποτέλεσμα. Το Ακρόπολις είναι ένας δύσκολος αγώνας και πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή, χωρίς να επιτεθείς από την αρχή».
 
33 ARAI Toshi - MACNEALL Glenn SUBARU Impreza WRX STI
«Το αυτοκίνητο είναι πιο γρήγορο σε σχέση με πέρυσι και αισθάνομαι πιο άνετα. Αυτό που σκέφτομαι περισσότερο είναι οι συνθήκες. Είναι σκληρός αγώνας. Δεν πρέπει αν πας πολύ γρήγορα, ούτε πολύ αργά. Χρειάζεται να βρεις το σωστό ρυθμό. Ελπίζω, αν και δεν είναι εύκολο, να έρθει εδώ η πρώτη μας νίκη».
 
45 FLODIN Patrik - BERGSTEN Goran SUBARU Impreza WRX STI
«Τα ελληνικά χώματα έχουν ενδιαφέρον. Θα είναι ένας δύσκολος και σκληρός αγώνας, γι’ αυτό πρέπει να βρούμε ένα καλό set up. Είναι σκληρός αγώνας και έχει αρκετές πέτρες, ενώ η διαφορά από τη Σαρδηνία, με την οποία μοιάζει, είναι οι πιο γρήγοροι δρόμοι. Είναι από τους πιο σκληρούς αγώνες του Πρωταθλήματος. Σίγουρα θα προσπαθήσω να κερδίσω αλλά θα είμαι ικανοποιημένος απλά και με μια θέση στο βάθρο».
 
44 PAVLIDES Spyros - GIRAUDET Denis SUBARU Impreza WRX STI N14
«Τα ελληνικά χώματα είναι ακριβώς όπως τα περιμέναμε. Είναι η τρίτη μας χρονιά και ελπίζω αυτή τη φορά να τερματίσουμε. Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρυσι, ενώ σίγουρα θα είναι ο πιο ενδιαφέρον αγώνας της χρονιάς, επειδή έχουν έρθει όλοι οι καλοί οδηγοί. Θα είναι ενδεικτικός γενικότερα, επειδή είναι γρήγορος και τεχνικός. Χρειάζεται σκέψη. Πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή».
 
38 MAYER Gabor - TAGAI Robert SUBARU Impreza WRX STI
«Η διαδρομή είναι λίγο πιο σκληρή από όσο περιμέναμε, έχει πέτρες και δεν ξέρω αν οι ειδικές θα είναι αντίστοιχες. Αν είναι, τότε θα είμαστε ικανοποιημένοι με το στήσιμο του αυτοκινήτου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε και να τερματίσουμε στον αγώνα. Είναι ένας από τους πλέον διάσημους αγώνες του θεσμού και είμαστε ικανοποιημένοι που είμαστε εδώ».
 
32 SOUSA Bernardo - CARVALHO Jorge FIAT Grande Punto S2000
«Οι δρόμοι είναι σκληροί. Νομίζω ότι κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά, θα μπορέσουμε να σημειώσουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ακόμα, δεν ξέρουμε πόσο καλό είναι το αυτοκίνητο, αφού δεν έχουμε κάνει πολλές δοκιμές, αλλά νομίζω ότι θα είναι καλό σε αυτές τις συνθήκες».
 
59 ATHANASSOULAS Lambros - ZAKHEOS Nikolaos SKODA Fabia S2000
«Η πρώτη επαφή με το αυτοκίνητο θα μπορούσα να πω ότι μας ξένισε λίγο. Μετά από κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις της ανάρτησης, αλλά και στον τρόπο οδήγησής μας, βελτιώθηκε η αίσθηση και μείναμε ικανοποιημένοι. Είναι πάρα πολύ ωραίο αυτοκίνητο, έχει εξαιρετικό κινητήρα, φρένα και κιβώτιο, και θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που το οδηγούμε -χάρη και στη βοήθεια των χορηγών μας».
 
61 THOMA Nicos – PREVOT Stephane MITSUBISHI Lancer EVO X
«Έχουμε να κάνουμε ακόμα ορισμένες ρυθμίσεις. Ελπίζουμε ότι το αυτοκίνητο Θα δουλέψει ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως στη Σαρδηνία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στον ελληνικό αγώνα, και ομολογώ ότι είναι ωραία χώματα. Οι ειδικές είναι γρήγορες, αλλά κρύβουν παγίδες. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να έχεις πολύ καλές σημειώσεις. Στην αρχή θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε, αλλά ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε».
 
65 TAPPER Mark – PREVOT Stephane MITSUBISHI Lancer EVO X
«Όλα είναι καλά, τώρα κάνουμε κάποιες δοκιμές με το στήσιμο του αυτοκινήτου. Θα είναι σημαντικό να αποφύγουμε την πλαγιολίσθηση, αν και αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια προβλήματα υποστροφής. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε. Από εκεί και πέρα θα θέλαμε να βρεθούμε στην πρώτη πεντάδα του και θα πιέσουμε για να το καταφέρουμε».
 
63 NIKARA Jarko – PREVOT Stephane MITSUBISHI Lancer EVO X
«Η ειδικές διαδρομές μοιάζουν με αυτές της Σαρδηνίας, αν και οι δρόμοι είναι πιο γρήγοροι. Έχουμε ένα μικρό πρόβλημα με το αυτοκίνητο, που υπερστρέφει αρκετά και προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Θα προσπαθήσω να είμαι ο ταχύτερος οδηγός Pirelli Star Driver».
 
62 WILLIAMS Jon – PREVOT Stephane MITSUBISHI Lancer EVO X
«Κάναμε κάποιες αλλαγές στο αυτοκίνητο, ενώ η ειδική είναι ωραία και έχει ομοιότητες με αυτές της Σαρδηνίας. Το αυτοκίνητο είναι καλό και η ομάδα έχει δουλέψει πολύ σκληρά μετά τη Σαρδηνία. Από την πλευρά μου, επειδή οδηγούσα S2000 για δύο χρόνια θέλω ένα διάστημα προσαρμογής. Πιστεύω ότι ένας ρεαλιστικός στόχος είναι μία θέση στη δεκάδα».
 
64 SEMERAD Martin – PREVOT Stephane MITSUBISHI Lancer EVO X
«Κάναμε δύο περάσματα και το αυτοκίνητο είναι εντάξει. Όλα έχουν φτιάξει μετά τη Σαρδηνία και είμαστε χαρούμενοι. Ο στόχος μας είναι πάντα ο ίδιος, αν και δεν έχει εκπληρωθεί μέχρι τώρα. Να τερματίσουμε, κάτι που δεν έχουμε καταφέρει λόγω ατυχίας».
 
(acropolisrally.gr)