r40banner_01.jpg

Δοκιμές PWRC στα Εξαμίλια

  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 27 Μαϊος 2008 15:22
  • Γράφτηκε από τον/την Νίκος Γκάλφας - Φωτο: acropolisrally.gr
ATHANASSOULAS Στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στην ειδική διαδρομή Εξαμίλια βρέθηκαν σήμερα οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στον 3ο γύρο του PWRC. Τα πληρώματα επέλεξαν ανάμεσα σε δύο διαδρομές και πραγματοποίησαν τις δοκιμές τους, προχωρώντας στις απαραίτητες ρυθμίσεις, αλλά και παίρνοντας τις πρώτες ενδείξεις για τη συμπεριφορά των Pirelli στις ελληνικές επιφάνειες.
ARAI
PASTRANA
SANDELL
VERTUNOV

ARAI Toshihiro - MACNEALL Glenn (SUBARU Impreza WRX Sti)
«Στην Αργεντινή αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα και για αυτό στο Ακρόπολις πρέπει να τσεκάρουμε αρκετά πράγματα. Χρειαζόμαστε αυτά τα στοιχεία για το αυτοκίνητο, το οποίο είναι καινούργιο για εμάς. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε».

BRYNILDSEN Eyvind - ANDERSSON Maria (MITSUBISHI Lancer Evo9)
«Ο αγώνας είναι πολύ σκληρός. Το Ράλλυ δεν είναι γρήγορο αλλά έχει αρκετές δυσκολίες. Ο στόχος μου είναι τερματίσω, αφού αυτό που χρειάζομαι είναι να αποκτήσω εμπειρία. Είναι η πρώτη μου χρονιά στο PWRC άλλωστε. Ανάμεσα στους αντιπάλους μας, υπάρχουν οδηγοί με εμπειρία ακόμα και σε αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC, όπως οι Arai, Hanninen και Aigner».

PAVLIDES Spyros - GIRAUDET Denis (SUBARU Impreza WRX Sti)
«Πέρυσι από όσο προλάβαμε να δούμε τον αγώνα, μας φάνηκε καλός. Γνωρίζουμε τις ειδικές διαδρομές, όμως το αυτοκίνητο είναι νέο οπότε χρειάζονται πολλά πράγματα για να βρεθεί η ισορροπία. Δεν ανησυχούμε τόσο για την αξιοπιστία όσο για το στήσιμο, όπου έχουμε αρκετή δουλειά ακόμη. Επίσης, τα ελαστικά αυτά θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά σε αυτούς τους δρόμους του WRC.

JEREB Andrej - KACIN Miran (SUBARU Impreza WRX Sti N12)
«Αυτός είναι ο δεύτερος φετινός μου αγώνας. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Μου αρέσει πάρα πολύ αν και οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές ενώ ο αγώνας σκληρός. Φέτος, είμαι πολύ χαρούμενος που οδηγώ Subaru, το οποίο προτιμώ από το Mitsubishi και ελπίζω όλα να πάνε καλά και να κατακτήσουμε κάποιους βαθμούς στο PWRC».

KETOMAA Jari - TEISKONEN Miika (SUBARU Impreza WRX Sti N14)
«Σίγουρα, ο αγώνας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι συνθήκες αυτές είναι καινούργιες για μένα, σε σχέση με τις ειδικές που έχω συνηθίσει στη Σουηδία και τη Φινλανδία. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλύτερα αυτή τη φορά, αφού στην Αργεντινή χάσαμε πολύτιμο χρόνο την πρώτη μέρα. Περιμένω με ανυπομονησία την εκκίνηση του αγώνα. Θα ήθελα πολύ να είμαι στην πρώτη τετράδα, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε πώς κινούνται τα υπόλοιπα πληρώματα, πώς μπορούμε να κινηθούμε εμείς και πώς θα συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο. Έχει σημασία το γεγονός ότι οι δρόμοι είναι πιο σκληροί από ότι έχουμε συνηθίσει».

ARAUJO Armindo - RAMALHO Miguel (MITSUBISHI Lancer Evo 9)
«Ελπίζω αυτή τη φορά να είμαι πιο τυχερός, αφού πέρσι εγκαταλείψαμε δύο ειδικές πριν από το τέλος με πρόβλημα στον κινητήρα. Μου αρέσει το Ράλλυ Ακρόπολις και θέλω πολύ να τερματίσω. Το καλύτερο για εμάς θα ήταν ένας τερματισμός στις τρεις πρώτες θέσεις της κατηγορίας, αφού χρειαζόμαστε τους βαθμούς για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος».

AKSA Subhan - MBOI Hendrik (MITSUBISHI Lancer Evo 9)
«Είναι σκληρός αγώνας, αλλά τουλάχιστον ο καιρός είναι ανάλογος με αυτόν της Ινδονησίας! Θέλουμε να δούμε πώς θα είναι οι δρόμοι. Αναμένεται να είναι σκληρές οι επιφάνειες, αλλά και ο ίδιος ο αγώνας».

HANNINEN Juho - MARKKULA Mikko (MITSUBISHI Lancer Evo 9)
«Ο αγώνας μπορεί να είναι σκληρός και η μέση ωριαία χαμηλή, αλλά μου αρέσει. Υπάρχουν πολλοί γρήγοροι οδηγοί, με αποτέλεσμα ο συναγωνισμός στην κατηγορία σε κάθε αγώνα να είναι και μεγαλύτερος. Πλέον, υπάρχουν αρκετοί νέοι πολύ γρήγοροι οδηγοί, όπως ο Ketomaa. Ο στόχος μου είναι να τερματίσω στην πρώτη τριάδα, αφού οι βαθμοί σε αυτόν τον αγώνα είναι πολύτιμοι».

PASTRANA Travis - RINGER Derek SUBARU Impreza WRX Sti )
«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα και πραγματικά ανυπομονώ για αυτόν τον αγώνα, τον οποίο έχω δει μόνο στην τηλεόραση. Στόχος μου είναι να σημειώσω κάποιους καλούς χρόνους στις ειδικές και να τερματίσω. Οι ειδικές μου αρέσουν, διότι μοιάζουν πολύ με τις αντίστοιχες ενός αμερικανικού αγώνα».

SANDELL Patrik - AXELSSON Emil (PEUGEOT 207 S2000)
«Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα και αντίστοιχα η πρώτη ενός S2000 στο Ράλλυ Ακρόπολις. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε και κάνουμε κάποιες αλλαγές για να βρούμε το ιδανικό set up του αυτοκινήτου. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε από το 207 σε αυτόν τον αγώνα. Απλά, θα δούμε.»

NUTAHARA Fumio - BARRITT Daniel (MITSUBISHI Lancer Evo 9)
«Ο ελληνικός αγώνας είναι πολύ δύσκολος. Όμως, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω πολύ να φτάσω στον τερματισμό συνδυάζοντάς το και με μια καλή θέση».

ATHANASSOULAS Labros – ZAKHEOS Nikolaos (SUBARU Impreza N12)
«Το καλύτερο για εμάς, θα ήταν να έχουμε έναν αγώνα χωρίς προβλήματα. Οι χρόνοι στις ειδικές διαδρομές δεν έχουν πρωταρχική σημασία. Όμως, αν ευχαριστηθούμε τον αγώνα, τότε έχουμε πιθανότητες για κάτι καλό».