Επιστροφή στο χώμα για το ράλλυ θερμαϊκού
Επιστροφή στο χώμα για το ράλλυ θερμαϊκού
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λοιπόν λαμβάνει μέρος στην ευρύτερη περιοχή των Νομών Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής, το 35ο ράλλυ Θερμαικού.

Ο αγώνας που διοργανώνεται από τον Αυτοκινητηστικό Όμιλο Θεσ/νίκης (ΑΟΘ), που προσμετρά τόσο στο Κύπελλο Β. Ελλάδος όσο και στο Πανελλήνιο Κύπελλο Χώματος, αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες), όλες σε χωμάτινη επιφάνεια, και δεν είναι άλλες από τις γνωστές σε όλους μας, Τρίγλια, Αγ. Παρασκευή και Αγ. Δημήτριο...  

Πρόκειται για 3 πανέμορφες ειδικές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την πολύ καλή ποιότητα χώματος (τα οποία ιδιαίτερα σε κάποια κομμάτια θυμίζουν χώματα άλλων χωρών) και τις πολύ υψηλές ταχύτητες που αναγκάζονται τα πληρώματα να αναπτύξουν, για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα!

Εκκίνηση της Ε.Δ. 'Ορμύλια' στο Θερμαϊκού του 1999
Εκκίνηση της Ε.Δ. 'Ορμύλια' στο Θερμαϊκού του 1999
Ξεκίνημα, λοιπόν, το Σάββατο στις 13.00 όπου θα πραγματοποιηθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων που δήλωσαν συμμετοχή. Η παραπάνω διαδικασία θα λάβει μέρος στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού ΚΤΕΟ της Express Service στην περιοχή της Θέρμης, στο 14ο χλμ της εθνικής οδού Θεσ/νίκης - Μουδανιών. Η συνέχεια θα δωθεί στην παραλία των Νέων Επιβατών, όπου στις 20.00 θα γίνει η εορταστική εκκίνηση του αγώνα (που τείνει να γίνει θεσμός στα ράλλυ τα τελευταία χρόνια), μπροστά από τον πολυχώρο "Παλίρροια", επί της οδού Κουντουριώτου, όπου λογικά η οργάνωση θα έχει ετοιμάσει διάφορα happenings, με ένα από αυτά να είναι η κλήρωση ενός ταξιδιού για τους θεατές.

Η "κανονική" εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί στις 09.01 στην παραλία των Νέων Επιβατών, θα ακολουθήσει η τέλεση των ειδικών διαδρομών, και στη συνέχεια ο τερματισμός του αγώνα, στον ίδιο χώρο με την εκκίνηση, στις 17.30.

Ο αγώνας συγκέντρωσε 28 συμμετοχές (μετά από 2ήμερη παράταση στη λήξη προθεσμίας). Γνωστά πληρώματα θα δώσουν το παρών στον αγώνα με τον Λεωνίδα Κύρκο με το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo8 να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και να φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί. Στις υπόλοιπες συμμετοχές, αυτό που κάποιος εύκολα διαπιστώνει είναι ότι τα πληρώματα της Β. Ελλάδος θα δώσουν βροντερό παρών στο αγώνα καθώς οι περισσότεροι που συμμετέχουν στο Κύπελλο Β. Ελλάδος έχουν δηλώσει συμμετοχή. Αντιθέτως,  το ίδιο δεν συμβαίνει με τους συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Κύπελλο Χώματος, καθώς ελάχιστα είναι τα πληρώματα που θα παραβρεθούν στον αγώνα! Ευχάριστη νότα, αποτελεί σίγουρα η επανεμφάνιση κάποιων οδηγών όπως ο Σωτήρης Χατζητσοπάνης και ο Νίκος Πολιτάνος που μετά από αρκετό χρονικό διαστημα θα τους ξαναδούμε σε ειδικές διαδρομές.

Επιτέλους "ζωή" και πάλι στα χώματα της Χαλκιδικής, μετά από 4 χρόνια, και ο αγώνας αναμένεται να προσφέρει έντονες συγκινήσεις τόσο στα πληρώματα που θα λάβουν μέρος, όσο και στους θεατές που θα τον παρακολουθήσουν.

Το R40 εύχεται να έχει ο αγώνας μια ομαλή διεξαγωγή, χωρίς προβλήματα, και τα πληρώματα και οι θεατές να ευχαριστηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τον αγώνα.

Μείνετε συντονισμένοι...