Μεγάλοι νικητές του 10ου Rally Χανίων οι Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης – Σταύρος Κλαριδόπουλος. Με πολλούς θεατές στα βουνά, δυνατές μάχες, πλούσιο θέαμα και πολλές θέσεις να κρίνονται στην τελευταία ειδική διαδρομή με διαφορές λίγων δευτερολέπτων ή και εκατοστών του δευτερόλεπτου, πραγματοποιήθηκε το 10ο “Chania Car & Trucks” Rally Χανίων, το περασμένο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Απριλίου. Είκοσι δύο πληρώματα είχαν δηλώσει συμμετοχή, είκοσι ένα πήραν εκκίνηση το Σάββατο το βράδυ και δεκαοχτώ είδαν την καρό σημαία την Κυριακή το απόγευμα στην Πλατεία Αγοράς των Χανίων.
Για μια ... ανάσα 2οι οι Γιώργος Περουλάκης – Γιώργος Ζωφάκης, που αναμφισβήτητα ήταν το πλήρωμα του αγώνα.
Θεαματικοί και γρήγοροι οι Γιάννης Νικολιδάκης – Μάνος Πετούσης, επικράτησαν  στη μάχη της 3ης θέσης.
Στην 4η θέση τερμάτισαν οι Στέλιος Μιχαηλάκης – Νίκος Λιγοψυχάκης.
Οι Λευτέρης Καρδαμάκης – Λευτέρης Σαρρής πέτυχαν εκπληκτικούς χρόνους και τερμάτισαν 5οι στη γενική κατάταξη και 1οι στην Α5.
Στην 6η θέση τερμάτισαν οι Νεκτάριος Τσιχλάκης – Ξενοφών Κατερινάκης.
Πρόβλημα με τα ηλεκτρικά δεν άφησε τους Μπάμπη Πατσουράκη – Μανόλη Ξηράκη να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο από την 7η θέση.
8οι στην κατάταξη και 1οι στην Ε’ οι Μανόλης Κυριανιτάκης – Σήφης Φαραντάκης. Στην 9η θέση οι Σταμάτης Φουντουλάκης – Γιώργος Γαροφαλάκης.
Με πολλά προβλήματα, 10οι στην κατάταξη οι Νίκος Φραγκονικολάκης – Βασίλης Μπασιούκας.
11οι οι Λευτέρης Αλυγιζάκης – Γιώργος Γονάκης με το Note που ... ψοφούσε για κατηφόρα.
Στη 12η θέση και τη 2η της Α5 οι Μιχάλης Πουλάκης – Βαγγέλης Προβιδάκης
Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, αφού στη δεύτερη ειδική καθυστέρησε να φτάσει το όχημα της Πυροσβεστικής και δημιουργήθηκε 40λεπτη καθυστέρηση στη ροή του αγώνα. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και στην τρίτη ειδική, όπου διαπιστώθηκε ότι ο εξοπλισμός του ασθενοφόρου ήταν ελλιπείς, ενώ δεν ήταν και σωστά επανδρωμένο, έτσι οι οργανωτές αναγκάστηκαν να την ακυρώσουν για λόγους ασφαλείας και τα αγωνιστικά να την περάσουν σαν απλή.

Νικητές του αγώνα αναδείχτηκαν στο ... νήμα οι Παπαδοκωσταντάκης Γιάννης – Κλαριδόπουλος Σταύρος με Mitsubishi Carisma Evo6, οι οποίοι κινήθηκαν γρήγορα και κέρδισαν τις δύο από τις τρεις ειδικές που πραγματοποιήθηκαν.

Λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω τους τερμάτισαν οι Περουλάκης Γιώργος – Ζωφάκης Γιώργος με Honda Civic Type R, αφού οδήγησαν στο όριο και χωρίς λάθη, ενώ στην τελευταία ειδική πίεσαν υπερβολικά πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό χρόνο, που όμως υπολείπονταν μια ... ανάσα για να τους χαρίσει τη νίκη.

Ομηρική μάχη είχαμε και πιο πίσω, από τρία πληρώματα για την τρίτη θέση με τελικούς νικητές του Νικολιδάκη Γιάννη – Πετούση Μάνο με Peugeot 106 Rallye, που άφησαν λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω τους Μιχαηλάκη Στέλιο – Λιγοψυχάκη Νίκο με Subaru Impreza Sti και ακόμα ενάμιση δευτερόλεπτο πιο πίσω, στην 5η θέση, τους νικητές της κλάσης Α5 Καρδαμάκη Λευτέρη – Σαρρή Λευτέρη με Toyota Yaris.

Οι Τσιχλάκης Νεκτάριος – Κατερινάκης Ξενοφών με Peugeot 106 Rallye τερμάτισαν 6οι, οι Πατσουράκης Μπάμπης – Ξηράκης Μανόλης τερμάτισαν 7οι, ενώ ταλαιπωρήθηκαν σε όλο τον αγώνα από πρόβλημα στα ηλεκτρικά του Honda Civic και επτά δευτερόλεπτα πίσω τους στην 8η θέση τερμάτισαν οι νικητές της ομάδας Ε΄ Κυριανιτάκης Μανόλης – Φαραντάκης Σήφης με VW Golf Gti.

Στην 9η θέση της κατάταξης τερμάτισαν οι Φουντουλάκης Σταμάτης – Γαροφαλάκης Γιώργος με Peugeot 106 Rallye, 10οι ήταν οι Φραγκονικολάκης Νίκος – Μπασιούκας Βασίλης με Ford Escort Cosworth, 11οι οι Αλυγιζάκης Λευτέρης – Γονάκης Γιώργος με Nissan Note και πεντέμισι δευτερόλεπτα πίσω τους τερμάτισαν οι Μιχάλης Πουλάκης – Βαγγέλης Προβιδάκης με Toyota Yaris.

Η αυλαία του 10ου “Chania Car & Trucks” Rally Χανίων, έπεσε στην Πλατεία Αγοράς των Χανίων, με την παρουσία δεκάδων θεατών, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή του τερματισμού. Ακολούθησαν οι απονομές στο “Κήπος Café”, σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον στην καρδιά του Δημοτικού Κήπου Χανίων.

Χορηγός του αγώνα ήταν το συνεργείο – ηλεκτρολογείο “CHANIA CAR & TRUCKS” στη λεωφόρο Μουρνιών 32 στα Χανιά, ενώ υποστηρικτές στην προσπάθεια της Α.Λ.Α. Χανίων ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και ο Δήμος Χανίων.

Τον επόμενο αγώνα για το Κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης θα διοργανώσει ο Αγωνιστικός Όμιλος Λασιθίου στις 13 Ιουνίου, στη διαδρομή Λίμνες – Δράσι. _ Γ.Δ. 

pdf Τελικά αποτελέσματα