Back to Top
 
 
Επάνοδος του R40 με μεταφορά σε νέα πλατφόρμα (19 Μαρ 2017)

Μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας, η πλατφόρμα στην οποία στηρίζεται το R40 και το φόρουμ μας ανανεώθηκαν στην τελευταία τους έκδοση. Έτσι θα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε με τις τελευταίες ευκολίες που προσφέρουν οι νέες εκδόσεις της πλατφόρμας και για τα επόμενα 10 χρόνια :)

Αλλαγές σε rollcage

Περισσότερα
18 Χρόνια 1 Μήνας πριν #168 από nik
Αλλαγές σε rollcage δημιουργήθηκε από nik
Έμαθε κανείς τελικά τι αλλαγές έγιναν στους κανονισμούς για το 2006;

Nikos Koutsmanis | r40
\\\"Η προσπάθεια φίμωσης κάθε διαφορετικής άποψης αποτελεί στάση φασιστική\\\"
www.redfish.gr
rally.redfish.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18 Χρόνια 1 Μήνας πριν #171 από glf
Απαντήθηκε από glf στο θέμα Απ:Αλλαγές σε rollcage
Έχοντας μια ιδέα του τι αφορά το θέμα, θα αρκεστώ να μεταφέρω όσα διεκρίνησε ο Νάσος Παπακώστας στο 4TF.

Αρθρο 253 του Παραρτήματος J, παράγραφος 8.2.2.7:
ethea.elpa.gr/news/closeup.php?id=799&cat=133

Αφαιρούμενες συνδέσεις σύμφωνα με τα σχέδια 253-27, 253-30, 253-33, 253-36 και 253-37 δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για την ένωση των πάνω τμημάτων του κύριου, εμπρόσθιου ή πλευρικού τοξυλίου ή πλευρικού ημιτοξυλίου, επειδή λειτουργούν σαν άρθρωση στην κύρια κατασκευή και επιτρέπουν παραμορφώσεις. H αποκλειστική τους χρησιμότης είναι να ενώνουν διάφορα τμήματα και προαιρετικές ενισχύσεις με τα τοξύλια.

Ουσιαστικά λέει πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο πάνω μέρος του roll cage αφαιρούμενους συνδέσμους με μόνο οριζόντιες βίδες αλλά πρέπει να είναι μόνο με κατακόρυφες ή και με κατακόρυφες βίδες.

Αυτό πάντα για roll cage ιδιοκατασκευή, δηλαδή χωρίς δελτίο αναγνώρισης. Και, επαναλαμβάνω, το αυτοκόλλητο \"OMP\" ή \"Sparco\" δε σημαίνει \"δελτίο αναγνώρισης\". Δελτίο αναγνώρισης είναι 3-4 σελίδες με σχέδια, φωτογραφίες, διαστάσεις, τρόπο στήριξης κτλ. Χωρίς αυτές τις σελίδες, \"OMP\" = \"Sparco\" = \"Herby\" = \"AKMH\" = ... = \"ιδιοκατασκευή\" και άρα εμπίπτει στο παραπάνω. Τα roll cage με δελτίο αναγνώρισης ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ!

Αυτό άλλαξε το Δεκέμβρη του 2005 στο Παράρτημα J και άρα πράγματι δεν υπάρχει αρκετός καιρός να προσαρμοστούν τα roll cage στα νέα δεδομένα. Για το λόγο αυτό η αντιμετώπιση (χάρη και στα ΔΤΤ) θα είναι σταδιακή. Σίγουρα δεν είναι προς πανικό. Επίσης, θέλει προσοχή στους διεθνείς αγώνες (Ακρόπολις, ΕΚΟ/ΕΛΠΑ)

Aυτά μόνο για τις ομάδες Α και Ν. Στην ομάδα Ε ισχύουν το J του 1992 (για τα αυτοκίνητα με λήξη δελτίου αναγνώρισης πριν την 1/1/2003) και του 2005 (για τα αυτοκίνητα με λήξη δελτίου αναγνώρισης μετά την 1/1/2003) και άρα δε χρειάζεται οποιαδήποτε αλλαγή.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: glfrallycardspaskalip
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.291 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ