Loeb / Elena Μετά τους Carlos Sainz και Didier Auriol, o Sebastien Loeb με συνοδηγό τον Daniel Elena και την Citroen C4 WRC κατάφερε να γίνει μόλις ο 4ος μη Σκανδιναβός οδηγός που κατάφερε να κερδίσει τον πολύ απαιτητητικό αγώνα της Φιλανδίας. Έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και με επιβλητικό τρόπο πήρε μια πανάξια νίκη μέσα στην πατρίδα των οδηγών της Ford που θεωρούνταν τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη. Από την 1η κιόλας ε.δ. πέρασε μπροστά, χωρίς να φοβηθεί να παραμείνει μπροστά και να καθαρίζει τις 2 επόμενες ημέρες, και έμεινε εκεί ως το τέλος. Με αυτή τη νίκη του ο Loeb έφτασε τις 42 που από ότι φαίνεται ο αριθμός τους θα αυξηθεί σημαντικά στο μέλλον.

Ενημέρωση



Hirvonen / Lehtinen Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο Loeb πήρε μια εύκολη νίκη. Μπορεί να βρισκόταν μπροστά καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά οι Hirvonen-Lehtinen με το εργοστασιακό Ford Focus WRC βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής πίσω τους και καραδοκούσαν για το παραμικρό λάθος των Γάλλων. H τελική τους διαφορά ήταν μόλις 9'' που σημαίνει ότι πίεσαν τους Γάλλους στο όριο αλλά τελικά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το πλήρωμα της C4 είχε το κάτι παραπάνω από πλευρά ταχύτητας και παρά το ότι πήγαν να "χαλαρώσουν" στην προτελευταία ε.δ. του αγώνα και ο Hirvonen μείωσε αρκετά την διαφορά σε αυτήν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να μειώσουν τη διαφορά στο Πρωτάθλημα Οδηγών στον μόλις 1 βαθμό.

Το πόντιουμ έκλεισαν οι Αtkinson-Prevot με το νέο Subaru Impreza WRC. Αν και δεν ξεκίνησαν καλά, τις επόμενες 2 μέρες πίεσαν αρκετά και κατάφεραν να προσπεράσουν τους Sordo-Marti με την 2η εργοστασιακή Citroen C4 WRC. Oι Ισπανοί αν και κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας "άνοιξαν" διαφορά πάνω από 20'' από το πλήρωμα του Subaru τελικά δεν άντεξαν την πίεση τους και τερμάτισαν στην 4η θέση μόλις 1'' πίσω τους.

Στην 5η θέση είχαμε μάχη μεταξύ των αδελφών Solberg. Nικητές σε αυτή οι H.Solberg-Menkerud με το Ford Focus WRC της Stobart Motorsport για μόλις 6''4 από τους P.Solberg-Mills με το Subaru Impreza WRC. Aκόμα μια καλή εμφάνιση για τον Ηenning ενώ ακόμα μια μέτρια για τον Petter, ενώ να σημειώσουμε ότι στην Subaru ανέμεναν με αγωνία τον αγώνα ώστε να βγάλουν κάποια συμπεράσματα για την ταχύτητα του νέου αυτοκινήτου και μάλλον αυτά δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά.

Την 7η θέση κατάκτησε ένας νέος Φιλανδός οδηγός. Ο λόγος για τον Matti Rantanen που με συνοδηγό τον Jan Lonegren έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση πίσω από το τιμόνι του Ford Focus WRC της Ramsport (πρώτη φορά για τον οδηγό με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC) και βρέθηκε εμπρός από πολύ πιο έμπειρους συνδυασμούς.

Την πρώτη 8άδα έκλεισαν οι Gardemeister-Tuominen με το εργοστασιακό Suzuki SX4 WRC. Κατάφεραν να βαθμολογηθούν λοιπόν αλλά η ομάδα της Suzuki δείχνει ότι χρειάζεται να εξελίξει αρκετά ακόμα το SX4 ώστε να μπορέσει να πλησιάσει σε επιδόσεις τους υπόλοιπους.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Wilson-Scott με το Ford Focus WRC της Stobart και Rautenbach-Senior με Citroen C4 WRC.

Πολύ καλούς χρόνους είχαν κάποια πληρώματα αλλά με εξόδους που τους ανάγκασαν να ξαναξεκινήσουν με super-rally με αποτέλεσμα να πέσουν πολύ πίσω στη γενική. Οι Latvala-Anttila με το 2ο εργοστασιακό Ford Focus WRC ήταν 3οι γενικής αλλά είχαν μια έξοδο που τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν την 1η μέρα και τελικά να τερματίσουν 38οι γενικής. Οι Αava-Sikk με την Citroen C4 WRC βρισκόταν στην 5η θέση αλλά επίσης είχαν έξοδο και μετά την "επανεκκίνηση" τους τερμάτισαν 15οι γενικής. Τα ίδια ακριβώς και για τους Mikkelsen-Floene με Ford Focus WRC που τερμάτισαν 13οι γενικής ενώ πριν την εγκατάλειψη τους βρισκόταν στην 5άδα.

Στους άτυχους του αγώνα, οι Galli-Bernacchini με το Ford Focus WRC της Stobart, Andersson-Andersson με το Suzuki SX4 WRC, και Ostberg-Unnerud με Subaru Impreza WRC, όλοι τους δεν κατάφεραν να τερματίσουν μετά από τις άσχημες εξόδους που είχαν.

Στο PWRC νικητές μετά από ακόμα μια καταπληκτική εμφάνιση αναδείχτηκαν οι Hanninen-Markkula με Mitsubishi Lancer Evo9. Eίχαν καταπληκτική μάχη, όπως αναμενόταν, με τους επίσης τοπικούς Salo-Sternberg με ίδιο αυτοκίνητο μέχρι την εγκατάλειψη των τελευταίων από έξοδο. Από κει και μετά έκοψαν ρυθμό και πήραν μια άνετη νίκη που τους ξαναβάζει στο παιχνίδι του τίτλου. 2οι στην κατηγορία, οι Valimaki-Leino με Mitsubishi Lancer Evo9 ενώ το πόντιουμ έκλεισαν οι Κetomaa-Teiskonen με Subaru Impreza WRX N14.

O αγώνας προσμετρούσε και στο JWRC, όπου τη νίκη πήραν οι Prokop-Tomanek με Citroen C2 S1600 μετά από με΄γαλη μάχη με τους Sandell-Axelsson με Renault Clio S1600 ενώ την 3άδα συμπλήρωσαν οι Kosciuszko-Szczepaniak με Suzuki Swift S1600.

Eπόμενος αγώνας στις 15-17 Αυγούστου με το ασφάλτινο Ράλλυ Γερμανίας.
Atkinson / Prévot
Sordo / Marti
H. Solberg / Menkerud
P. Solberg / Mills
Gardemeister / Tuominen


Video



WRC Highlights



Πολλές τούμπες