katsinis1.jpg Με τις καλύτερες προϋποθέσεις θα συμμετάσχει ο Γιώργος Κατσίνης στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula BMW. Ο 17χρονος συμφώνησε με τη Eifelland Racing και θα είναι ένας από τους τρεις οδηγούς της κορυφαίας Γερμανικής ομάδας. Ομόσταυλοι του Έλληνα junior εργοστασιακού της BMW θα είναι δυο δευτεροετείς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο David Mengesdorf από τη Γερμανία και ο Jazeman Jaafar από την Μαλαισία.
Η Eifelland Racing έχει ιστορία 30 ετών και από τα μονοθέσια της έχουν περάσει μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως ο Heinz Harald Frentzen, ο Nick Heidfeld, ο Bernd Schneider, ο Frank Biela, ο Jorg Muller και το νέο αστέρι της Formula 1 Sebastian Vettel. Επίσης με την Eifelland έκαναν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα οι αδερφοί Schumacher.
katsinis2.jpg Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στη Formula BMW και είναι από τις πιο πετυχημένες ομάδες της κατηγορίας. Την περυσινή χρονιά με οδηγούς τους Adrien Tambay και Tiago Geronimi πανηγύρισε πέντε νίκες και κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών και τη δεύτερη στο πρωτάθλημα ομάδων.

Στους οκτώ διπλούς αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, που όπως πάντα διεξάγονται σαν υποστηρικτικοί στις Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της Formula 1, θα συμμετάσχουν 30 οδηγοί και 10 ομάδες. Η αρχή θα γίνει με τους αγώνες στη Βαρκελώνη στις 9-10 Μαΐου, όμως οι υποχρεώσεις ξεκινούν από τον Μάρτιο με τέσσερα διήμερα επίσημων δοκιμών σε πίστες που θα επισκεφτούν μέσα στη χρονιά οι νεαροί άσσοι του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος αναλυτικά:
8-10 Μαΐου, Ισπανικό Grand Prix – Barcelona
19-21 Ιουνίου, Βρετανικό Grand Prix – Silverstone
10-12 Ιουλίου, Γερμανικό Grand Prix – Nurburgring
24-26 Ιουλίου, Ουγγρικό Grand Prix – Budapest
21-23 Αυγούστου, Ευρωπαϊκό Grand Prix – Valencia
28-30 Αυγούστου, Βελγικό Grand Prix – Spa Francorchamps
11-13 Σεπτεμβρίου, Ιταλικό Grand Prix – Monza

Ο γύρος που συμπληρώνει το πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από την BMW.

(Δελτίο Τύπου)