galway01donnelly.jpg Ξεκίνημα και για το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιρλανδίας, με το Galway International Rally να αποδεικνύεται ένας πολύ πολύ δύσκολος αγώνας με τις βροχές των τελευταίων ημερών πριν τον αγώνα να γεμίζουν με λάσπη και πολλά νερά τις ε.δ. κάνοντας την επιλογή ελαστικών πολύ δύσκολη. Οι συμμετοχές όπως πάντα στην Ιρλανδία, πολύ καλές, με αρκετά αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC, ενώ αρκετά πληρώματα χρησιμοποίησαν τον αγώνα ως shakedown για τον αγώνα της Iρλανδίας στο WRC. Μεγάλοι νικητές, oι Donnelly-Toner με ένα Skoda Fabia WRC, που παρά τις ατυχίες τους, κατάφεραν να κάνουν εκπληκτικούς χρόνους στις ε.δ. (κυρίως τη 2η μέρα) και να πάρουν τη νίκη.

Ενημέρωση


  Ξεκίνημα και για το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιρλανδίας, με το Galway International Rally να αποδεικνύεται ένας πολύ πολύ δύσκολος αγώνας με τις βροχές των τελευταίων ημερών πριν τον αγώνα να γεμίζουν με λάσπη και πολλά νερά τις ε.δ. κάνοντας την επιλογή ελαστικών πολύ δύσκολη. Οι συμμετοχές όπως πάντα στην Ιρλανδία, πολύ καλές, με αρκετά αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC, ενώ αρκετά πληρώματα χρησιμοποίησαν τον αγώνα ως shakedown για τον αγώνα της Iρλανδίας στο WRC. Μεγάλοι νικητές, oι Donnelly-Toner με ένα Skoda Fabia WRC, που παρά τις ατυχίες τους, κατάφεραν να κάνουν εκπληκτικούς χρόνους στις ε.δ. (κυρίως τη 2η μέρα) και να πάρουν τη νίκη.

Ο αγώνας ξεκίνησε για τους νικητές με κάποια μικροπροβλήματα, καθώς ο οδηγός δεν ήταν ευχαριστημένος με την ανάρτηση του Fabia την οποία θεωρούσε πολύ σκληρή για τις ε.δ., με αποτέλεσμα στο τέλος της 1ης μέρας να βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής αλλά στο βραδυνό σέρβις έγιναν κάποιες βελτιώσεις σε αυτήν και την 2η μέρα κινήθηκαν οριακά ενώ έβλεπαν τους κύριους αντιπάλους τους να εγκαταλείπουν τον αγώνα.

Στην 2η θέση τερμάτισαν οι ΜacHale G.-Murphy με ένα Ford Focus WRC 03. Kαι αυτοί κινήθηκαν αρκετά γρήγορα κυρίως την 1η μέρα του αγώνα αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να διεκδικήσουν τη νίκη καθώς στο τέλος βρέθηκαν περίπου 1'15'' πίσω από τους νικητές. Bέβαια και αυτοί είχαν τα προβλήματά τους με μια μικροέξοδο την 1η μέρα που ευτυχώς δεν τους ανάγκασε να σταματήσουν την προσπάθεια τους.

Το πόντιουμ έκλεισαν οι Hurson- Connolly με Subaru Impreza WRC. Και αυτοί προσπάθησαν για το καλύτερο στον πολύ δύσκολο αγώνα και πήραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μένωντας απόλυτα ευχαριστημένοι.

Στην 4η θέση βρέθηκαν οι MacHale A.-Goodman με Ford Focus WRC 06. Πολλά προβλήματα και για αυτούς με ένα overshoot στην 1η ε.δ. που τους κόστισε αρκετά σε χρόνο, ενώ στην συνέχεια αντιμετώπισαν πρόβλημα με το launch control του Focus αλλά και με το παρμπρίζ να θολώνει σε αρκετές ε.δ. και έτσι δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν μια θέση στο πόντιουμ.

Μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση στη Ν/4, με τους O'Halloran-McEnery με Mitsibishi Lancer RS Evolution IX να παίρνουν τη νίκη για λιγότερο από 5'' από τους Flanagan-Duggan με Subaru Impreza WRX N12. Kαταπληκτική εμφάνιση για τον O'Halloran στις τελευταίες ε.δ. του αγώνα καταφέρνωντας να προσπεράσει τον Flanagan μόλις στην πρότελευταία ε.δ..

1oι 2WD άνετα και 7οι γενικής τερμάτισαν οι Doyle-McDaid με ένα Renault Clio R3. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Bird-Keane με Subaru Impreza WRC, O'Donovan-Hayde με Subaru Impreza WRX N12, και οι καταπληκτικοί Breen-Purcell με το Ford Fiesta ST που έβαλαν πίσω τους πολύ ισχυρότερα αυτοκίνητα και κερδίζοντας την Ν/3. Πολύ καλή εμφάνιση και τους Quigley-Sherlock που με ένα Honda Civic VTI τερμάτισαν 11οι γενικής και 1οι Ν/2.

Πολλές και σημαντικές οι εγκαταλείψεις. Οι περσυνοί πρωταθλητές Βoland-Morrissey με Subaru Impreza WRC ξεκίνησαν την χρονιά πολύ δυνατά και στο τέλος της 1ης μέρας βρέθηκαν 1οι γενικής. Όμως, στην 1η ε.δ. της 2ης μέρας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν από μηχανικό πρόβλημα. Στην ίδια ε.δ. και για τον ίδιο λόγο εγκατέλειψαν και οι Lynch-Regan επίσης με Subaru Impreza WRC ενώ βρισκόταν 2οι γενικής. Στον αγώνα συμμετείχαν και οι Rautenbach-Barritt με Citroen Xsara WRC εν όψει της συμμετοχής τους στο ράλλυ Ιρλανδίας για το WRC. Tην 1η μέρα τερμάτισαν στην 4η θέση της γενικής μην καταφέρνοντας να κάνουν χρόνους κορυφής ενώ την 2η μέρα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μετά από πολλά προβλήματα στον κινητήρα της Xsara. Στην 1η ε.δ. του αγώνα εγκατέλειψαν οι McNulty-O'Donnell με Subaru Impreza WRC από κινητήρα, ενώ πολλά προβλήματα με τον κινητήρα αντιμετώπισαν και οι ΜcGarrity-Falvey επίσης με Subaru Impreza WRC που εγκατέλειψαν μετά την 6η ε.δ.. Στον αγώνα συμμετείχαν και οι Burkart-Koelbach με Suzuki Swift S1600 οι οποίοι αποσύρθηκαν από τον αγώνα μετά το τέλος της 1ης μέρας καθώς αντιμετώπισαν κάποια ηλεκτρικά προβλήματα και ήθελαν να προστατέψουν το αυτοκίνητο για το επερχόμενο ράλλυ Ιρλανδίας που θα συμμετέχουν στο JWRC. Άτυχοι και οι Gass-Brady με Subaru Impreza WRC που εγκατέλειψαν την 1η μέρα μετά από σύγκρουση σε βράχο όπου ξεκόλλησε ένας τροχός. Εντυπωσιακούς χρόνους έκαναν και οι Fisher-McNulty που με ένα Ford Fiesta ST κυριολεκτικά έσπασαν τα χρονόμετρα μέχρι την 10η ε.δ. όπου εγκατέλειψαν.



Αποτελέσματα


Safety Devices Galway International Rally - Final Results - Top 20

1
Donnelly-Toner
SKODA FABIA WRC
A/8
2h00'47''8
2
MacHale G.-Murphy
FORD FOCUS WRC
A/8
+01'14''6
3
Hurson-Connolly
SUBARU IMPREZA WRC
A/8
+01'43''2
4
MacHale A.-Goodman
FORD FOCUS WRC
A/8
+02'07''3
5
O'Halloran-McEnery
MITSUBISHI LANCER RS EVOLUTION IX
N/4
+09'58''5
6
Flanagan-Duggan
SUBARU IMPREZA WRX N12
N/4
+10'03''3
7
Doyle-McDaid
RENAULT CLIO R3
A/7
+13'14''5
8
Bird-Keane
SUBARU IMPREZA WRC
A/8
+13'36''3
9
O'Donovan-Hayde
SUBARU IMPREZA WRX N12
N/4
+14'08''0
10
Breen-Purcell
FORD FIESTA ST
N/3
+16'37''0
11
Quigley-Sherlock
HONDA CIVIC VTI
N/2
+18'53''0
12
Dervan-Gardiner
HONDA CIVIC VTI
N/2
+21'37''9
13
McGonigle-Whyte
HONDA CIVIC VTI
N/2
+22'14''6
14
Price-Price
SUBARU IMPREZA WRX N12
N/4
+23'15''8
15
Higgins L.-Feeney
MITSUBISHI LANCER RS EVOLUTION VII
N/4
+23'16''2
16
O'Riordan-McCarthy
OPEL CORSA S1600
A/6
+23'44''2
17
Hogan-Dooley
HONDA CIVIC VTI
N/2
+24'39''8
18
Donoghue-Shiel
HONDA CIVIC VTI
N/2
+26'03''3
19
Marshall-Horgan
HONDA CIVIC TYPE R
N/3
+27'17''5
20
Hayes-Doheny
HONDA CIVIC TYPE R
N/3
+29'33''2


Video



Galway International Rally 2009


Galway International Rally 2009


Galway International Rally 2009